Home > Νέα > Νέα ερώτηση στη Βουλή για τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Δράμας από τη βουλευτή Χ. Κεφαλίδου

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Δράμας από τη βουλευτή Χ. Κεφαλίδου

Ασαφείς οι απαντήσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής
Πολιτικής για τα έργα στις αποθήκες της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας

ΜΕ ΝΕΑ ερώτηση στη Βουλή και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, επανέρχεται η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Χαρά Κεφαλίδου, μετά από τις ασαφείς απαντήσεις που έδωσε σε προηγούμενη ερώτησή τους το αρμόδιο Υπουργείο.
Η κα. Κεφαλίδου είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στις 6 Δεκεμβρίου, έπειτα από σειρά σχετικών δημοσιευμάτων του «Πρωινού Τύπου», με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τη διαδικασία και την προκήρυξη, βάσει της οποίας ανατέθηκε στον εργολάβο το συγκεκριμένο έργο, καθώς και για το σχετικό χρονοδιάγραμμα εργασιών. Ο υπουργός στην απάντησή του ουσιαστικά «νίπτει τας χείρας του», διευκρινίζοντας ότι την ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και όχι το Υπουργείο του.

Η απάντηση του Υπουργείου
Στις 4 Ιανουαρίου 2017, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε απαντήσει ως εξής στην πρώτη ερώτηση της κας. Κεδφαλίδου:
[Ο ανάδοχος του έργου αναδεικνύεται έπειτα από διαγωνισμό, ο οποίος διενεργείται αποκλειστικά με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.). Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν αναμιγνύεται στη διαδικασία διαγωνισμών και, συνεπώς, δεν επιλέγει τον ανάδοχο του έργου.
Όλες οι προκηρύξεις του Δ.Ο.Μ. βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (Greece.iom.int/el/tenders), μέσα στην οποία δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και τις προσφορές τους. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται από τον Δ.Ο.Μ. είναι ενιαίες και δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις σχετικά με τη χώρα που προκηρύσσονται.
Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα το Γραφείο Συντονισμού Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου, ζήτησε από τον Δ.Ο.Μ. τη μεταφορά των προσφύγων, μέχρι να αναλάβει τη δέσμευση παράδοσης του έργου μέσα σε 60 μέρες, ώστε να μπορούν να κατοικήσουν οι πρόσφυγες στα διαμερίσματα που θα δημιουργηθούν.]

Η νέα ερώτηση
Με νέα ερώτησή της προς τη Βουλή, (20 Ιανουαρίου 2017), η Δραμινή βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, επανέρχεται στα ερωτήματά της, καθώς θεωρεί ότι οι απαντήσεις του Υπουργείου είναι ασαφής και δεν δίνουν λεπτομέρειες.
Ζητά εκ νέου να ενημερωθεί για την σχετική αναλυτική Οικονομοτεχνική Μελέτη, με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τον αναλυτικός προϋπολογισμός, το ακριβές χρονοδιάγραμμα εργασιών και παράδοσης του έργου, η συντήρησή του και πώς αυτή έχει προβλεφθεί να γίνει μετά την παράδοσή του.
Επίσης, η Βουλευτής Δράμας ρωτά τον Υπουργό πόσες εταιρείες/ κοινοπραξίες ή άλλης νομικής μορφής επιχειρήσεις ή πρόσωπα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Διαγωνισμό του έργου, πόσες τελικά συμμετείχαν και με τί ποσοστό έκπτωσης.
Τέλος, ρωτά σχετικά με τον τρόπο που ενημερώθηκε η Τοπική Κοινωνία, τα Επιμελητήρια και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Δράμας για την προκήρυξη του Διαγωνισμού, καθώς και πού έγινε η ηλεκτρονική δημοσίευση-ανάρτηση της τελικής σύμβασης ανάθεσης του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *