Home > Αθλητικά > Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε για το Βελιγράδι Δουβαλίδης: «Στόχος μου ο χρόνος για το Ευρωπαϊκό»

Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε για το Βελιγράδι Δουβαλίδης: «Στόχος μου ο χρόνος για το Ευρωπαϊκό»

Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε για το Βελιγράδι

Δουβαλίδης: «Στόχος μου ο χρόνος για το Ευρωπαϊκό»

Η ελληνική ομάδα αναχώρησε σήμερα για το Βελιγράδι για…διπλή αποστολή με συμμετοχή στο Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το Σάββατο (25/2) θα γίνει στην πόλη της γειτονικής χώρας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που αποτελεί για τα μέλη της αποστολής μας το τελευταίο τεστ πριν το Ευρωπαϊκό, το οποίο φιλοξενείται στο ίδιο στάδιο 3-5 Μαρτίου.

Με την αποστολή δεν ταξίδεψε η Κατερίνα Στεφανίδη (αναχωρεί στις 28/2), η οποία βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να παραδώσει τα κοντάρια της, αλλά και οι Καραλής και Σταματόγιαννης, που θα μεταβούν στο Βελιγράδι στις 2 Μαρτίου.

«Θεωρώ πως η κακή εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Είμαι καλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κυνηγήσω να κατακτήσω μετάλλιο. Θα μου κάνει καλό ότι θα αγωνιστώ και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και γι αυτό επέλεξα να συμμετάσχω», είπε η Βούλα Παπαχρήστου που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του 2016.

 

Η Πεσιρίδου θέλει να συνδυάσει τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με μια θέση στον τελικό.

«Ελπίζω να κάνω μια επίδοση ανάλογη ή και καλύτερη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού. Αν το πετύχω είναι πιθανό να εξασφαλίσω και μια θέση στον τελικό. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού το επίπεδο είναι υψηλό, ωστόσο θεωρώ αν από την πλευρά μου κάνω αυτό που μπορώ, τότε όλα θα πάνε καλά», σχολίασε η αθλήτρια των 60 μέτρων.

.Πρωτάρα σε ανάλογη διοργάνωση είναι η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι μεγάλη μου τιμή που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Ο στόχος μου είναι να τρέξω στον ημιτελικό και εκεί να διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Στο Βαλκανικό θα έχω την ευκαιρία για ένα τελευταίο ξεμούδιασμα», είπε η αθλήτρια.

Μόλις τέσσερα εκατοστά από το όριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός βρίσκεται η Χάιδω Αλεξούλη, που στο Βαλκανικό θα έχει την ευκαιρία για έναν ακόμη δυνατό αγώνα. «Πρώτα από όλα θέλω να χαρώ τον αγώνα. Εννοείται πως ο στόχος είναι το όριο, το οποίο είναι μέσα στις δυνατότητες μου», είπε η αθλήτρια του μήκους.

 

«Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν αυτό που με ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι να ολοκληρώσω χωρίς απρόοπτα και τραυματισμούς. Θα κάνω τον αγώνα μου στο Βαλκανικό, με στόχο να «κλείσω» θέση και για το Ευρωπαϊκό, ωστόσο επειδή είχα μια μικρή ενόχληση στο πόδι την περασμένη εβδομάδα, αυτό που πρώτα από όλα με ενδιαφέρει είναι να είμαι υγιής για να μη χρειαστεί να μείνει πίσω η προετοιμασία μου για τον ανοιχτό», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Δουβαλίδης, που στην αρχή της σεζόν μπήκε χειρουργείο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αργά την προετοιμασία του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *