Εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά η εικαστική έκθεση

των μονάδων ψυχικής υγείας της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Ν. Δράμας

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για μία ακόμη φορά η εικαστική έκθεση των μονάδων ψυχικής υγείας της  Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Νομού Δράμας – (Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης», Α’ Οικοτροφείο Β.Ν.Υ. Προσοτσάνης «Αρσινόη», Β’ Οικοτροφείο Ψ.Χ.Γ. Αργυρούπολης «Αγάπανθος» και Προστατευόμενο διαμέρισμα Φωτολίβους) σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Το χαμόγελό μας», στην αίθουσα «Ελευθερία» της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν έργα των ωφελούμενων.

Η καλοκαιρινή διάθεση που απέπνεε η εικαστική έκθεση ήταν συνδυασμός μιας «παλέτας χρωμάτων» του απέραντου γαλάζιου…. που συμβολίζει την ηρεμία καθώς και ελπιδοφόρου πράσινου….  που συμβολίζει την αισιοδοξία.

Την έκθεση, προλόγισαν ωφελούμενοι των μονάδων αναφερόμενοι χαρακτηριστικά πως: «η εικόνα μιλάει από μόνη της, τα έργα φανερώνουν τη διάθεση και το μεράκι μας για δημιουργικότητα».

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας και στηρίζοντας ταυτόχρονα τους ωφελούμενους για τη συνέχιση των προσπαθειών τους. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε κάτι ουσιώδες… «η καλλιέργεια της θέλησης  είναι το μυστικό της επιτυχίας».