Τρία μετάλλια στοστο διεθνή αγώνα ρόλλερσκι 

Αργυρό μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ

για την Δραμινή Ιωάννα Κωτσάλου

 

Εξαιρετικό απολογισμό είχε η ελληνική αποστολή στο διεθνή αγώνα ρόλλερσκι που διεξήχθε στα Σκόπια τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2018. Στην κατηγορία αντρών ο Νίκος Τσουρέκας κέρδισε ένα αργυρό και ένα χάλκινο στα αγωνίσματα των 10 χλμ ΕΤ. Ο Μετσοβίτης πρωταθλητής έκανε σπουδαία επίδοση τη δεύτερη ημέρα, με χρόνο 30:58,8 εκτός από το μετάλλιο έκανε εξαιρετικούς βαθμούς FIS 95,04 βελτιώνοντας την διεθνή του βαθμολογία. Την προηγούμενη ημέρα (12.9.18) στο ίδιο αγώνισμα τερμάτισε στην τρίτη θέση και κέρδισε το χάλκικο μετάλλιο, με χρόνο 32:20,6 και 160,29 βαθμούς FIS.

Στις Γυναίκες και στο αγώνισμα των 6 χλμ ΕΤ η Ιωάννα Κωτσάλου με χρόνο 21:31 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο και έκανε ατομικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών FIS (146,76) . H νεαρή αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας βελτιώνει σταθερά τις επιδόσεις της και εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα για την εθνική ομάδα.

Τέσσερα μετάλλια για τον ΕΟΣ στην Φλώρινα

eos

Αρχές του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Διεθνής αγώνας Roller ski στο Φράγμα Τριανταφυλλιάς  της Φλώρινας. Είναι η πρώτη φορά που η Φλώρινα διοργάνωσε τέτοιου είδους αγώνα, που παράλληλα ήταν και Κύπελλο Ελλάδος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αφού 120 και πλέον αθλητές από την Ελλάδα, αλλά και από την Σερβία, Ρουμανία, FYROM, τίμησαν την εκδήλωση.

Ο ΕΟΣ Δράμας συμμετείχε με αρχηγό αποστολής τον Καραγιάννη Αλέξιο. Αθλητές της αποστολής ήταν οι: Τσακίρης Αθανάσιος, Κώτσαλου Ιωάννα, Χαραλαμπίδου Κων/να.  Την πρώτη ημέρα ο Τσακίρης Άκης κατέκτησε την 2η θέση στους άνδρες στα 10km ελεύθερης τεχνικής και 2η θέση στις γυναίκες Κώτσαλου Ιωάννα στα 5km ελεύθερης τεχνικής.

Δεύτερη ημέρα στα ίδια αγωνίσματα πάλι 2 ασημένια μετάλλια για την δραμινή αποστολή.