Home > Νέα > Το 2020 φεύγει και ουδέν νεώτερο για προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου-Η ΚΤΥΠ Α.Ε. πληρώνει ιδιωτική σεκιούριτι για ένα άδειo κτίριο

Το 2020 φεύγει και ουδέν νεώτερο για προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου-Η ΚΤΥΠ Α.Ε. πληρώνει ιδιωτική σεκιούριτι για ένα άδειo κτίριο

Η ΚΤΥΠ Α.Ε. πληρώνει ιδιωτική σεκιούριτι για ένα άδειo κτίριο

Το 2020 φεύγει και ουδέν νεώτερο

για προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΡΑΒΑΕΙ σε μάκρος καθώς φαίνεται, το ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού στις Φυλακές Νικηφόρου. Οι υποσχέσεις ότι το φθινόπωρο του 2020 οι προσλήψεις θα είχαν ολοκληρωθεί και ότι μέχρι τέλος του ενεστώτος έτους θα μπορούσαν οι Φυλακές στη Δράμα να λειτουργούν, τελικά έπεσαν στο κενό.

Κατακαλόκαιρο, είχαν στήσει τελικά μια εκδήλωση – με επιθυμητούς και ανεπιθύμητους καλεσμένους – για την παράδοση και παραλαβή του κτιριακού συγκροτήματος των Φυλακών Νικηφόρου Δράμας, υπουργοί και υφυπουργοί πέρασαν από τη Δράμα και υποσχέθηκαν πολλά και διάφορα, όσον αφορά τις προσλήψεις.

Αρχικά, έλεγαν ότι οι προσλήψεις θα γινόντουσαν με κριτήρια εντοπιότητας, για να καταπολεμήσουν λέει, την αυξημένη ανεργία στο Νομό Δράμας. Είχαν υποσχεθεί επίσης, ότι για την εκπαίδευση των νέων προσλαμβανόμενων φυλάκων, θα έφερναν με αποσπάσεις Δραμινούς υπαλλήλους από άλλες φυλακές. Τελικά, το σχέδιο αφέθηκε, πήγε πίσω και στη συνέχεια φαίνεται ότι η υπόθεση των προσλήψεων δόθηκε στον ΑΣΕΠ. Μέχρι σήμερα όμως, τίποτα δεν έχει γίνει.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΑΣΕΠ, κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα χαρτιά τους, για το τι θα γίνει με τις προσλήψεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… μέχρι τέλος του 2020. Ευχή όλων, να μάθουμε ευχάριστα νέα μέσα στον Ιανουάριο.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), συνεχίζει να πληρώνει χρήμα, για ένα κτίριο το οποίο δεν λειτουργεί και που μάλιστα είναι πλήρως εξοπλισμένο όπως είναι γνωστό. Στις Φυλακές Νικηφόρου Δράμας, υπάρχει πλήρως ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του.

Προ ημερών μάλιστα, η ΚΤΥΠ ΑΕ, πλήρωσε τον 8ο λογαριασμό για την περίοδο του μηνός Νοεμβρίου 2020 6.294,70 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ σε ιδιωτική σεκιούριτι με έδρα σε Δ.Ο.Υ. Αθηνών, για την φύλαξη του χώρου. Μόνο για το Νοέμβριο.

Επίσης, πλήρωσε το ποσό των 15.781,48 ευρώ με τον ΦΠΑ, σε ιδιωτική εταιρεία, για το διάστημα από 22 Ιανουαρίου έως 21 Σεπτεμβρίου 2020, για το έργο της ετήσιας παρακολούθησης και στοιχειώδους συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Άντε, και του χρόνου παιδιά, με υγεία πάνω απ’  όλα, να γίνουν οι προσλήψεις, τουλάχιστον να μην πηγαίνουν … άπατα τα χρήματα!