Home > νέα > Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για σήμερα και αύριο

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για σήμερα και αύριο

 

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης

για σήμερα και αύριο

 

Ανήμερα του εορτασμού της Πολιούχου της Δράμας, Αγίας Βαρβάρας, η πόλη φοράει τα γιορτινά της και πλήθος κόσμου συρρέει από χθες στο ναϋδριο του ομώνυμου ναού.

Παράλληλα, πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων περιμένει τους επισκέπτες της Δράμας και στην Ονειρούπολη. Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, στις 11 π.μ., στην κεντρική σκηνή, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα βαρβάρα σε όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης.

Ακολούθως, στις 12.00-13.00 μ.μ., το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλοουνμπαλοπαιχνιδίσματα: Δύο αστεία ζαβολιάρικα κλοουνοξωτικά του Αη Βασίλη από την ομάδα «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο», παίζουν με τεράστια μπαλόνια, παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στον τρελό χορό τους και μοιράζουν πολύχρωμες μπαλονοκατασκευές.

Στις 18.30-19.00 μ.μ., στον Δημοτικό Κήπο, τα ξωτικά κάτι ετοιμάζουν. Μαζί με τον Αη Βασίλη, τη Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας και την παιδική χορωδία του Ωδείου Δράμας παρελαύνουν ξεκινώντας από τις οδούς Εθνικής Επαναστάσεως και Ηπείρου έως το άγαλμα του Θ. Αθανασιάδη. Φοράμε όλοι κόκκινα σκουφάκια με λαμπάκια.

Στη συνέχεια, στις 19.00-19.30 μ.μ., ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο άγαλμα του Θ. Αθανασιάδη, παρουσία της Προέδρου της Κοινότητας Δράμας, του Δημάρχου Δράμας και του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Παράλληλα, στις 19.30-21.00 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, αμέσως μετά την τελετή στο άναμμα του δέντρου πάμε όλοι στην πλατεία. Θα περιμένει όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης το μουσικό συγκρότημα «Δραμάδοντες» του Παναγιώτη Χρόνη. Μαζί του ο Βασίλης Τσουράκας στο ακορντεόν – τραγούδι, ο Γιάννης Νικολαΐδης στο μπαγλαμά – τραγούδι και η Αναστασία Βασιλειάδου στο τραγούδι.

Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης θα πραγματοποιηθεί και μια παράλληλη δράση, στις 19.00-21.00 μ.μ. Η θεατρική ομάδα Μεσόβουνου «Κρέμιστα», θα παρουσιάσει την πετυχημένη πλέον παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, «Δε λησμονώ πατρίδα μου», που διοργανώνουν οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Νομού Δράμας.

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ξεκινάει στις 19.30-21.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, όπου οι #Funky_Notes_Band, θα παρουσιάσουν ένα μεγάλο εύρος μουσικών διασκευών που ξεκινάει από την soul-funk και φτάνει μέχρι την σύγχρονη pop-rock χορευτική μουσική.

Στο πλαίσιο του αυριανού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη δράση στις 18.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Η δράση, αφορά σε ομιλία με θέμα: «Γιατί η Ευρώπη υποχρεωτικά ανθελληνική», με ομιλητή τον συγγραφέα, καθηγητή και διδάκτωρ Φιλοσοφίας, κ. Χρήστο Γιανναρά.