Home > Νέα > Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό στην ΑΜΘ Χρηματοδότηση μελέτης για τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη

Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό στην ΑΜΘ Χρηματοδότηση μελέτης για τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη

Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό στην ΑΜΘ

Χρηματοδότηση μελέτης για τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια

τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη

 

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την πραγματοποίηση της μελέτης για την εκπόνηση Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη της ΑΜΘ.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας φτάνει τα 1.087.630 ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ και αφορά στην πραγματοποίηση μελέτης σε 5 περιοχές πρώτης προτεραιότητας, συνολικής έκτασης 504,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι περιοχές αυτές, που οριοθετήθηκαν με βάση σχετική μελέτη σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Αναθεωρημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, τα εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων, τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, τα Εθνικά Πάρκα καθώς και τα επιμέρους τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα των Δήμων και της Περιφέρειας, είναι οι εξής:

Η παράκτια περιοχή από τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Περάμου ως τα Λουτρά Ελευθερών στο Δήμο Παγγαίου, έκτασης 44,9 τ.χλμ.

Η παράκτια περιοχή Κάριανης – Οφρυνίου στο Δήμο Παγγαίου, και συγκεκριμένα από τις εκβολές του Στρυμόνα ως τα Λουτρά Ελευθερών, έκτασης 25,9 τ.χλμ.

Η παράκτια περιοχή από τα όρια της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας έως τον οικισμό Πόρτο Λάγος του Δήμου Αβδήρων, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων τμημάτων των Δήμων Νέστου και Τοπείρου και των αγροκτημάτων στα Άβδηρα και στο Μυρωδάτο (από τη Σκάλα Μάνδρας ως τη Σκάλα Αβδήρων) στο Δήμο Αβδήρων, έκτασης 283 τ.χλμ.

Η παράκτια ζώνη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών έως τον οικισμό Φανάρι του Δήμου Κομοτηνής, έκτασης 134,9 τ.χλμ.

Η παράκτια περιοχή δυτικά της Αλεξανδρούπολης ως τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, έκτασης 15,5 τ.χλμ.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, της Εκτελεστικής Γραμματέως κ. Ζωής Κοσμίδου, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τάσου Παράσχου και του στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, υπεύθυνου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, κ. Γιώργου Σγούρου, ο κ. Μέτιος έκανε λόγο για «ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον τουρισμό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα μας δώσει τη δυνατότητα για τουριστική ανάπτυξη με σχέδιο, βιωσιμότητα και σεβασμό στο περιβάλλον.»