Home > νέα > Παλιά Δράμα – 5 Οκτωβρίου 1940 ΧΙ Βαλκανικοί αγώνες στίβου στην Κωνσταντινούπολη Εις τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν υπεδέχθη και εχαιρέτησε την Εθνικήν

Παλιά Δράμα – 5 Οκτωβρίου 1940 ΧΙ Βαλκανικοί αγώνες στίβου στην Κωνσταντινούπολη Εις τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν υπεδέχθη και εχαιρέτησε την Εθνικήν

Παλιά Δράμα – 5 Οκτωβρίου 1940

ΧΙ Βαλκανικοί αγώνες στίβου στην Κωνσταντινούπολη

Εις τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν

υπεδέχθη και εχαιρέτησε την Εθνικήν

 

 

Στις 5 Οκτωβρίου του 1940 – λίγες μέρες πριν τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο – πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη οι ΧΙ Βαλκανικοί αγώνες στίβου, με συμμετοχή βέβαια και των Ελλήνων αθλητών μας.

Εκείνη την περίοδο οι Βαλκανικοί αγώνες αποτελούσαν ένα σπουδαίο γεγονός και αποτελούσαν την πρώτη είδηση για όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Η εθνική μας ξεκίνησε από την Αθήνα με το τρένο και οι αθλητές της γίνονταν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους Έλληνες φιλάθλους σε όποια πόλη σταματούσε η αμαξοστοιχία.

Στις 2   Οκτωβρίου η Εθνική μας βρίσκεται στη Δράμα και στον σιδηροδρομικό σταθμό την περιμένουν οι εκπρόσωποι της Ελπίδος και πολλοί φίλοι του κλασσικού αθλητισμού.

PALIA DRAMA 1

Στις 7 Οκτωβρίου η εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» καλύπτουσα το γεγονός γράφει:

«ΔΡΑΜΑ 3 (Του ανταποκριτού μας). Δια της επιβατικής αμαξοστοιχίας διήλθε χθές την 3ην μετά μεσημβρινήν ώραν εκ της πόλεώς μας κατευθυνομένη εις Κωνσταντινούπολιν η Εθνική μας αθλητική ομάς προκειμένου να μετάσχη των εκεί τελουμένων το Σάββατον και την Κυριακήν Βαλκανικών αγώνων.

Την ομάδα συνώδευον ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Ρινόπουλος και οι σύμβουλοι κ.κ. Καραμπάτης και Παρίσης. Αρχηγός της αποστολής είνε ο κ. Νικολόπουλος, τέως υπουργός της Συγκοινωνίας και αρχηγός της ο κ. Μπέμπης. Επίσης την ομάδα συνοδεύει ο προπονητής  αυτής κ. Όττο Σίμιτσεκ.

Εις τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν υπεδέχθη και εχαιρέτησε την Εθνικήν μας ομάδα το Διοικητικόν Συμβούλιον του αθλητικού Συλλόγου της πόλεώς μας «ΕΛΠΙΣ».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Ρινόπουλος συνωμίλησε μετά του προέδρου της Ελπίδος και του Γεν. Γραμματέως Π. Χρηστίδου ζητήσας πληροφορίας επί της διεξαγωγής των αγώνων του εφηβικού πρωταθλήματος και γενικώς της καταστάσεως του Δημοτικού Σταδίου και της εν γένει προόδου του αθλητισμού.

Επίσης εις τον σταθμόν κατήλθεν και ο πρόεδρος του Γυμνστικού Συλλόγου «Φίλιπποι» Καβάλλας, κ. Α. Πελαργίδης, μετ΄ άλλων φιλάθλων ίνα υποδεχθή και προπέμψη τον μετέχοντα της Εθνικής μας ομάδος αθλητήν του Συλλόγου Φιλιππίδην και ο διευθυντής του Δημοτικού Σταδίου Δράμας κ. Δημ. Γλυκοφρύδης.

Εκ μέρους της εφημερίδος «Αθλητισμός» των Αθηνών συνοδεύει την Εθνικήν μας ομάδα ο συντάκτης κ. Μακρίδης όστις και θα τηρήση δια της εφημερίδος του ένήμερον το φίλαθλον της Ελλάδος κοινόν επί των αγώνων της Κωνσταντινουπόλεως.

Η Εθνική μας ομάς, κατά σχετικήν ανακοίνωσιν του κ. Ρινοπούλου θα διέλθη και πάλιν εκ της πόλεώς μας επιστρέφουσα εκ Κωνσταντινουπόλεως εις Αθήνας την προσεχή Τετάρτην».