Home > νέα > Από το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας Ημερίδα για την επικοινωνία στην οικογένεια του καρκινοπαθή και τα συχνά λάθη που γίνονται

Από το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας Ημερίδα για την επικοινωνία στην οικογένεια του καρκινοπαθή και τα συχνά λάθη που γίνονται

Από το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας

Ημερίδα για την επικοινωνία

στην οικογένεια του καρκινοπαθή

και τα συχνά λάθη που γίνονται

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την ημερίδα με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια του καρκινοπαθή – Συχνά λάθη», παραχώρησε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας, κ. Δημήτρης Μπόσκος.

Η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Hydrama Grand Hotel, σε διοργάνωση του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας και του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μπόσκος, πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα η οποία αφορά τόσο στον ασθενή όσο και στην οικογένεια του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, στο πρώτο μέρος, ο Παθολόγος κ. Ανδρέας Ξάνθης, θα αναπτύξει το θέμα: «Η επικοινωνία του γιατρού με τον ασθενή και τα μέλη της οικογένειας». Σε σχόλιο του ο κ. Μπόσκος, ανέφερε ότι: «Πολλές φορές, μετά από επίσκεψη στον γιατρό συζητάμε λέγοντας ότι μας έδωσε κάποια θεραπεία αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Συχνά ευθυνόμαστε και εμείς οι ίδιοι γι’ αυτό, διότι μπορεί να περιγράφουμε λάθος τα συμπτώματα ή να ξεχάσουμε κάποια, με αποτέλεσμα ο γιατρός να μην έχει ολοκληρωμένη και πλήρη διάγνωση. Ο γιατρός δεν είναι μάγος για να καταλάβει . Αυτό πιστεύω ότι είναι ένα από τα λάθη, το οποίο θα μας εξηγήσει καλύτερα ο κ. Ξάνθης με την εισήγησή του».

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, η εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα επικοινωνίας, κα. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, θα αναπτύξει το θέμα: «Η επικοινωνία των μελών της οικογένειας με τον ασθενή».

Σε ότι αφορά στο κομμάτι της επικοινωνίας μεταξύ της οικογένειας και του ασθενή, ο κ. Μπόσκος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό που ξέρω από την δική μου περίπτωση, καθώς είμαι τυφλός, είναι ότι όταν προέκυψε σε εμένα το πρόβλημα τα μέλη της οικογένειας μου ήταν υπερπροστατευτικά και αυτό νομίζω ότι ήταν λάθος. Το να είσαι υπερπροστατευτικός απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι κακό αλλά και η αδιαφορία επίσης κάνει κακό. Χρειάζεται μια φυσιολογική αντιμετώπιση».