Home > νέα > Από το Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Δράμας Στρατηγικές προσέγγισης της νέας γενιάς από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις

Από το Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Δράμας Στρατηγικές προσέγγισης της νέας γενιάς από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις

Από το Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας & Οινολογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Δράμας

Στρατηγικές προσέγγισης της νέας

γενιάς από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις

► 2ο πρόγραμμα Wine Hackathon στις 24 Οκτωβρίου

 

 

 

ΣΤΙΣ 24 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα το 2ο πρόγραμμα Wine Hackathon, που εκτελείται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Εργαστήριο Έρευνας Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης νέων προϊόντων τροφίμων και ποτών Κόμβος Οινολογίας, με κεντρικό θέμα: «Στρατηγικές προσέγγισης της νέας γενιάς από τις οινοποιητικές επιχειρήσεις».

Τα hackathons είναι εκδηλώσεις, όπου διάφορες ομάδες συμμετεχόντων εργάζονται πάνω σε μία ιδέα ή μία πρόταση. Σε αυτό το hackathon, καλούνται οι συμμετέχοντες να ασχοληθούν με τις στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι οινοποιητικές επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν τη νέα γενιά.

Το Wine Hackathon είναι ανοιχτό σε μεμονωμένα άτομα ή ομάδες, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 40 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν σε ομάδες, και κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 συμμετέχοντες και μέγιστο 8 συμμετέχοντες.

Κάθε ομάδα πρέπει να περιλαμβάνει: – Τουλάχιστον ένα μέλος πρέπει να είναι φοιτητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – Τουλάχιστον ένα μέλος πρέπει να διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στο κρασί ή στον τουρισμό – Τουλάχιστον ένα μέλος πρέπει να είναι ερευνητής, καθηγητής, μεταδιδακτορικός ή διδακτορικός φοιτητής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ και σύμφωνα με το πρόγραμμα η προσέλευση θα γίνει στις 10.00 το  πρωί.

Στις 10.30, θα γίνει παρουσίαση στόχων και αναλυτικής διαδικασίας του μαραθωνίου Wine Hackathon, από τον κ. Σπυρίδων Μάμαλη, Καθηγητή Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Διευθυντή Εργαστηρίου Έρευνας Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης νέων προϊόντων τροφίμων και ποτών.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το θέμα «Στρατηγικές προσέγγισης γενεαλογικών ομάδων Υ & Ζ» από την κα. Ειρήνη Καμενίδου, Καθηγήτρια Marketing, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Η κα. Ιφιγένεια Μυλωνά, επικ. Καθηγήτρια, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Διεθνούς Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, θα μιλήσει με θέμα: «Digital Marketing και οινοποιητικές επιχειρήσεις».

Από τις 11.30 έως και 13.00, έναρξη εργασίας σε ομάδες.

Στις 14.00, θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός σε απευθείας διαδικτυακή σύνδεση από ομάδες 4 άλλων χωρών και παρουσίαση της πρότασης κάθε ομάδας. Στις 16.00, σύσκεψη της επιτροπής αξιολόγησης και επιλογή νικήτριας ομάδας και βράβευση των ελληνικών προτάσεων. Τέλος, στις 17.00 θα γίνει γευσιγνωσία τοπικών οίνων και στις 18.00, η ανακοίνωση της νικήτριας ομάδας του διακρατικού Winethon 2019.