Home > Νέα > Αύριο στη Δράμα ο Δρ. Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς «Γιατί η Ευρώπη υποχρεωτικά ανθελληνική»

Αύριο στη Δράμα ο Δρ. Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς «Γιατί η Ευρώπη υποχρεωτικά ανθελληνική»

Αύριο στη Δράμα

ο Δρ. Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς

«Γιατί η Ευρώπη υποχρεωτικά ανθελληνική»

 

 

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας, Καθηγητής και Δρ. Φιλοσοφίας κ. Χρήστος Γιανναράς. Ο κ. Γιανναράς, θα βρίσκεται στη Δράμα καλεσμένος του Δήμου Δράμας στα πλαίσια της Ονειρούπολης, και θα παραθέσει ομιλία με κεντρικό θέμα: «Γιατί η Ευρώπη υποχρεωτική ανθελληνική».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.

Christos_Yannaras

Ο Χρήστος Γιανναράς (γενν. Αθήνα10 Απριλίου 1935) είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και του Παρισιού (Σορβόνη). Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St. Vladimir’s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού Σύνορο, που εξέδωσε δώδεκα τεύχη από το 1964 ως το 1967.[1]

Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, αρχικά στο τότε ενιαίο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και μετά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια ΠαρισιούΓενεύηςΛωζάννης και Κρήτης.[2]

Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του Η ελευθερία του ήθους θεωρείται ότι όρισε τον πυρήνα αυτού που αργότερα ονομάστηκε «νεορθοδοξία» και έχει χαρακτηριστεί «ο Μάης του ’68 στην Ορθόδοξη θεολογία και ηθική».[3] Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.

Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών “Alexander von Humboldt Stiftung”. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Διεθνούς Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών (Academie International des Sciences Humaines) (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, Το Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Από τη Βικιπαίδεια