Home > Πρώτο Θέμα > Χωρίς Ονειρούπολη το 2020 λόγω κορωνοϊού ! Τόλιου: «Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας»

Χωρίς Ονειρούπολη το 2020 λόγω κορωνοϊού ! Τόλιου: «Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας»

Υπό κατασκευή μέχρι το 2021…

Χωρίς Ονειρούπολη

το 2020 λόγω κορωνοϊού!

Τόλιου: «Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε

την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ ήδη έχει κυκλοφορήσει και είναι γνωστό πλέον εδώ και αρκετό καιρό, η φετινή μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας, η Ονειρούπολη, δεν θα πραγματοποιηθεί. Και ο λόγος, όπως δήλωσε χθες και επίσημα η δημοτική αρχή, η πανδημία του κορωνοϊού!

Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο Δράμας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κα. Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Εφραιμίδης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Μαρούσης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δράμας κ. Γιάννης Ματσίνης, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους η Ονειρούπολη δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά και το τι ακριβώς θα γίνει για τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Α. Τόλιου: Θα ήταν ανεύθυνο να ρισκάρουμε…

Στις δηλώσεις της, η αντιδήμαρχος κα. Τόλιου, εξηγεί μεταξύ άλλων ότι εξετάστηκαν τρία σενάρια για τη φετινή Ονειρούπολη, επισημαίνοντας ότι «θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας».

Τα σενάρια τα οποία εξετάστηκαν, όπως είπε η ίδια, ήταν «της πλήρους ανάπτυξης, της μερικής ανάπτυξης ή της απλής φωταγώγησης».

Σημείωσε ότι «ο λόγος που δεν προχωράμε σε πλήρη ανάπτυξη έχει διαμορφωθεί από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως λόγω του COVID 19» και όπως είπε, «είναι γνωστό πως δεν θα γίνουν σχολικές εκδρομές, τα ΚΑΠΗ και τα σύνορα της εξοχής είναι κλειστά και οι οικογένειες που ταξιδεύουν ελάχιστες. Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας και όποιων άλλων επιλέξουν να μας επισκεφτούν, αλλά και το κύρος της ίδιας της εκδήλωσης.
Θα ήταν επίσης εξαιρετικά ανεύθυνο από την πλευρά μας και εκτός πραγματικότητας αν δαπανούσαμε το σύνολο του προϋπολογισμού της Ονειρούπολης χωρίς να υπολογίσουμε την ανταποδοτικότητα».

ONEIROYPOLH TAXYDROMEIO

«Υπό κατασκευή…»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, φέτος η Ονειρούπολη θα ετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά θα είναι δηλαδή «υπό κατασκευή ή under constracion». Και όπως εξήγησε… «ο σχεδιασμός μας προβλέπει την υλοποίηση ενός consept στην πλατεία και στους δρόμους του εμπορικού κόσμου. Έχουμε μάθει από το 2004 η Δράμα να είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων θα στοιχίσει σε όλους η οριστική μετάθεση της εκδήλωσης για την επόμενη χρόνια, επομένως πρέπει να γίνει κάτι εντυπωσιακό στην πλατεία που θα τονώσει την ψυχολογία των Δραμινών και θα υποστηρίζει τους επαγγελματίες της πόλης. Κάτι που θα δαπανήσει μέρος του προϋπολογισμού και θα εξοικονομήσει σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση της εκδήλωσης συνολικά».

Η κα. Τόλιου αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα που δουλεύει «αθόρυβα και προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες της. Σε αυτή συμμετέχουν ο σύλλογος των αρχιτεκτόνων του νομού μας καθώς και άτομα από την έδρα της UNESCO στη Δράμα, οι οποίοι συμβουλευτικά υποστηρίζουν με την επιστημονική γνώση που διαθέτουν την πραγματοποίηση της ιδιαίτερης φετινής εκδήλωσης αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν».

Αναφερόμενη στο τι θα γίνει, η κα. Τόλιου είπε ότι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ανταλλάσσουν απόψεις «και σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού και ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, θα οριστούν μια σειρά από δράσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στα παραπάνω».

ONEIROYPOLH PROGRAMMA

Μερική ανάπτυξη

Τελικά, το σενάριο στο οποίο θα προχωρήσει η Ονειρούπολη φέτος, είναι εκείνο της μερικής ανάπτυξης στην πλατεία Ελευθερίας και στους δρόμους του κέντρου της πόλης που θα περιλαμβάνει:

– μια γιγαντοοθόνη στην οποία θα προβάλλονται μηνύματα, χριστουγεννιάτικες εκπομπές, παλαιότερες παραγωγές αφιερωμένες στην Ονειρούπολη, φωτογραφίες, βίντεο, σποτάκια κ.α.
– ένα μεγάλο φυσικό δέντρο
– ολοκαίνουριες κατασκευές
– το σπίτι του Αϊ Βασίλη
– το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη
Ίσως ένα καρουζέλ.

 

Εφραιμίδης: Ζητούμενο η ανταποδοτικότητα

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Εφραιμίδης, σημείωσε ότι «το ζητούμενο σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση είναι πάντα η ανταποδοτικότητα. Κρίνουμε σκόπιμο ότι, φέτος πρέπει να έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση, με στόχο, τόσο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, όσο και της ψυχολογίας ακόμα, λόγω των γεγονότων και των δεδομένων των οποίων έχουμε. Είναι μια επιβεβλημένη κίνηση από εμάς, να έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε και το τοπικό επιχειρείν αλλά και τη δυνατότητα της ψυχολογίας των Δραμινών».

TOLIOY SYNENTEYXH (1)

Μαρούσης: Στοχευμένες ενέργειες…

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Μαρούσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, έχει δημιουργήσει μια ομάδα δράσης και εργασίας, η οποία θα αναπτύξει ένα πλάνο από συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα των Χριστουγέννων, με σκοπό να ενισχύσουν και να τονώσουν την τοπική αγορά».

Όπως είπε ο ίδιος, «βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία και για τον εμπορικό κόσμο και είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι ότι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούμε τις συγκεκριμένες ενέργειες, θα δώσουν μια νότα εορταστική, θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε την απώλεια της φετινής Ονειρούπολης και να δημιουργήσουμε ένα ωραίο και ευχάριστο κλίμα για τους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, ενώ θα υπάρχει και ένα πλάνο ανταποδοτικότητας».

 

Ματσίνης: Συνεργασία με το Δήμο

Από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Δράμας, ο κ. Ματσίνης αναφέρθηκε στη συνεργασία, για πρώτη φορά, με το Δήμο Δράμας λέγοντας ότι, «είναι αυτονόητη μια συνεργασία με το Δήμο Δράμας, που θα αφορά σε θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και χωροταξίας. Η Ονειρούπολη σαν μια πανελλήνια γιορτή, η οποία σχετίζεται με δράσεις, κατασκευές, δημιουργία του περιβάλλοντος στις πόλεις έστω και παροδικά, είναι μια ευκαιρία να υπάρξει αυτή, η πρώτη, σε μεγάλη κλίμακα συνεργασία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων με το Δήμο Δράμας, η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com