Home > Παλιά Δράμα > ΔΟΞΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 3 – 1. Μια μεγάλη νίκη των Μαυραετών. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του 1955.

ΔΟΞΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 3 – 1. Μια μεγάλη νίκη των Μαυραετών. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του 1955.

Οι φίλαθλοι Δράμας και Καβάλας στο πόδι.

Το αποτέλεσμα του  κορυφαίου αγώνα μεταξύ Δόξας και Ηρακλή Καβάλας θα κρίνει και την πρώτη θέση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑΜ που ήδη βρίσκεται στην 7ηαγωνιστική.

Ο αγώνας θεωρείται ντέρμπι για την περιοχή μας, μιας και οι δύο ομάδες θεωρούνται από τις πλέον δυναμικές και διεκδικούν το πρωτάθλημα με τις ίδιες πιθανότητες.

Οι κερκίδες από πολύ νωρίς έχουν…..φισκάρει από Δραμηνούς και Καβαλιώτες, τα συνθήματα υπέρ των ομάδων «δίνουν και παίρνουν» και φυσικά η αγωνία στο αποκορύφωμά της από τη στιγμή που βγαίνουν οι δύο ομάδες. Υπολογίζεται πως τον αγώνα τον παρακολουθούν πάνω από 6.000 φίλαθλοι, συνωστισμένοι χωρίς υπερβολή ο ένας πάνω στον άλλον. Μάλιστα, αυτού του συνωστισμού, υπήρξε και το αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του τοίχους στη κεντρική είσοδο, για να έχουμε και αρκετούς τραυματίες.

Ο Ηρακλής με δυνατά παιδιά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και στο 30΄ «παγώνει» τους οπαδούς της Δράμας. Ένα πέναλτι  δίνει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν στο σκορ.

Αυτό όμως δε πτοεί τους Μαυραετούς, οι οποίοι πεισματωμένοι, αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού. Και πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο ο Ιγνατίου πετυχαίνει την ισοφάριση για να λήξη το πρώτο μέρος με 1-1.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν αλλάζει. Η Δόξα με τις οδηγίες του προπονητή τον Στ. Πετρίτση, έχει την πρωτοβουλία με αποτέλεσμα να πετύχει άλλα δύο γκολ με τον Ιωάννου και τον  Τοκμακίδη.

Η νίκη μεγάλη και καθαρή.

Προ του αγώνα μια αναμνηστική φωτό επιβάλλεται.

Από αριστερά όρθιοι διακρίνονται, ο Γρηγοριάδης Πάρις ( με πολιτικά) ο προπονητής Πετρίτσης και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας με μαύρη στολή, Χατζημιχαήλ – Πιστικός – Γεωργιάδης – Κοτρίδης – Λουκανίδης Θανάσης – Ιγνατίου. Κάτω, Τοκμακίδης Π. – Σαμλίδης Ελ (με άσπρη φανέλα)   – Ιωάννου – Τόλιος –  Νικολαϊδης.

( Την φωτο μας έστειλε ο γιος του Πετρίτση, Στέφανος ο οποίος 7 χρόνων τότε μας τονίζει πως αυτό το παιχνίδι του έχει μείνει αξέχαστο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *