Home > νέα > Για 4η χρονιά η Δράμα έστειλε το δικό της μήνυμα ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων

Για 4η χρονιά η Δράμα έστειλε το δικό της μήνυμα ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων

 Πλήθος Δραμινών στο φετινό «Walk for Freedom»

Για 4η χρονιά η Δράμα έστειλε

το δικό της μήνυμα ενάντια

στην εμπορία των ανθρώπων

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Με τη συμμετοχή πλήθους Δραμινών πολιτών, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η δράση «Walk For Freedom», το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την ΜΚΟ Α21.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η παγκόσμια διεθνής δράση του «Walk For Freedom», σε διοργάνωση της παγκόσμιας εθελοντικής οργάνωσης «Α21», που στόχο έχει να ρίξει φως και να ενημερώσει όλο και περισσότερους ανθρώπους για τα 27.000.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά, θύματα της σύγχρονης σκλαβιάς.

Η Δράμα, αποτελεί μια από τις επτά πόλεις της Ελλάδας στην οποία πραγματοποιήθηκε το «Walk For Freedom», ενώ ταυτόχρονα διοργανώθηκε σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο, με τη συμμετοχή περίπου 500 πόλεων παγκοσμίως.

44350398_1444876008980347_5044458107267186688_n

Η εκκίνηση του φετινού «Walk for Freedom» στη Δράμα, έγινε υπό βροχή, ενώ οι συμμετέχοντες ακολούθησαν πορεία από την πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν προς τις οδούς Λαμπριανίδη – Άρμεν – Βελισαρίου – Γεωργίου Παπανδρέου – Εθν. Αμύνης – Εφ. Αξιωματικών – Ηπείρου – Π. Κάβδα – Εθν. Αμύνης, με σημείο τερματισμού την πλατεία Ελευθερίας.

Η «Α21» συστάθηκε μετά από την απόφαση απλών, καθημερινών ανθρώπων, να αναλάβουν ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της Α21 για τη Δράμα, κ. Ηλίας Στεφανίδης.

«Η εμπορία ανθρώπων αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο, μετά το εμπόριο όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών. Όπου υπάρχει ζήτηση, δυστυχώς υπάρχει και προσφορά. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι χώρα διέλευσης αλλά και χώρα προορισμού. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία 20.000 γυναίκες βρίσκονται παγιδευμένες στο δίκτυο εμπορίας ανθρώπων στην χώρας μας. 1.000 από αυτές τις γυναίκες είναι ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών, τα οποία προσφέρουν κυρίως σεξουαλικές υπηρεσίες ενάντια στην θέληση τους ή απασχολούνται σε καταναγκαστική εργασία χωρίς να πληρώνονται».

Η A21, αγωνίζεται ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση, ενώ φροντίζει για την αποκατάσταση των θυμάτων της σύγχρονης δουλείας, παρέχει νομική καθοδήγηση και συνεργάζεται με τις αρχές για να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες των διασωθέντων θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων.