Home > Πρώτο Θέμα > Για κινδυνολογία και δημιουργία άλλοθι κατηγορούν τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ ! Δηλώσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας για την Ονειρούπολη

Για κινδυνολογία και δημιουργία άλλοθι κατηγορούν τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ ! Δηλώσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας για την Ονειρούπολη

Δηλώσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας για την Ονειρούπολη

Για κινδυνολογία και δημιουργία άλλοθι

κατηγορούν τον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ!

Σήμερα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και εν αναμονή αποφάσεων!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται μια μεγάλη συζήτηση, όσον αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα ασφαλιστικά  μέτρα που κατέθεσαν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου επιχειρηματίες παιχνιδιών, κατά της διοργάνωσης της Ονειρούπολης Δράμας.

Όπως δημοσίευσε και χθες ο «Πρωινός Τύπος», τρεις επιχειρηματίες που διαθέτουν παιχνίδια τύπο λούναπαρκ, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΚΠΟΤΑ, επειδή όπως υποστηρίζουν, κόπηκε η αίτηση να τοποθετήσουν παιχνίδια στη διοργάνωση.

Χθες το πρωί, ο χώρος των εργασιών της Ονειρούπολης ήταν άδειος και ελάχιστες εργασίες γινόντουσαν στον χώρο, ενώ προς το παρόν τα πάντα έχουν παγώσει. Επίσης, χθες το βράδυ, το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.

Επειδή όμως η συζήτηση έγινε αργά το βράδυ και δεν προλαβαίναμε οποιαδήποτε δημοσίευση, ο «Π.Τ.» ζήτησε από τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων να καταθέσουν την άποψή τους για το θέμα που δημιουργήθηκε. Οι δύο μεγάλες παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης επέρριψαν τις ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η Ονειρούπολη, μίλησαν για αδιαφάνεια, ενώ χαρακτήρισαν ως «κινδυνολογία» τα όσα έχει πει μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις των επικεφαλής έχουν ως εξής:

Χαρακίδης: Το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ της Ονειρούπολης

Σχολιάζοντας το γεγονός των ασφαλιστικών μέτρων ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Χαρακίδης, σημειώνει ότι «από πλευράς της παράταξης «Πόλη+Ζωή» δεν υπάρχει θέμα που να είμαστε αντίθετοι στις ενέργειες της Ονειρούπολης. Είναι μια καραμέλα την οποία πιπιλίζουν από το 2006 που είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές που ήταν απέναντί μας.

Το έχουμε αποδείξει και ως δημοτική αρχή τα τρεισήμισι χρόνια πως την Ονειρούπολη την κάναμε με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε υπέρ της διενέργειας της χριστουγεννιάτικης αυτής γιορτής, αλλά, τηρώντας τα προβλεπόμενα από το νόμο και από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από εκεί και πέρα, όλοι οι πολίτες και όλοι οι δημότες έχουν τα ίσα δικαιώματα για τη συμμετοχή τους στην Ονειρούπολη, είτε ως προμηθευτές ή ως επαγγελματίες σ’ αυτήν ή ως επισκέπτες».

Στην ερώτηση αν πρόκειται για κινδυνολογία και αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, σημειώνει:

«Φυσικά και είναι θέμα κινδυνολογίας. Προσπαθούν να βρουν το ενδεχόμενο που βλέπουν να υπάρξει αποτυχία της Ονειρούπολης, να το χρεωθεί κάποιος άλλος. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο. Να κάτσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».
Τσιαμπούσης: Νομοτελειακό ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο…

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούσης, μιλάει κυρίως για αδιαφάνεια στις κινήσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ και επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο ήταν νομοτελειακό να γίνει:

«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι ήταν νομοτελειακό ότι θα βγει κάποια στιγμή μπροστά μας.  Όσο δηλαδή δεν έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο με το οποίο γίνεται η Ονειρούπολη και συγκεκριμένα, όσο δεν γίνονται πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για το ποιοι θα βάλουν παιχνίδια και πώς, αλλά και το ότι δεν έχουν συζητηθεί όλα τα υπόλοιπα: τα καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο προϋπολογισμός, ποια είναι τα έξοδα, ποιο είναι το χορηγικό πρόγραμμα, αν υπάρχει καλλιτεχνικός διευθυντής και όλα αυτά τα στοιχεία που όλα φτιάχνουν την όλη εικόνα για το τι Ονειρούπολη θα έχουμε. Όσο λοιπόν όλα αυτά δεν είναι καθορισμένα θα βγαίνουν μπροστά μας τέτοια ζητήματα.

Από την άλλη, πολιτικά, είναι δεδομένο ότι όλα τα χρόνια έτσι και φέτος, υπάρχουν σκοπιμότητες στο πώς χειρίζεται η κάθε πλευρά τα ζητήματα και στο τι λέει. Οι σκοπιμότητες είναι είτε επικοινωνιακές, δηλαδή από την πλευρά της εκάστοτε δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε ότι όσοι μιλούσαν επικριτικά για τα κακώς κείμενα της Ονειρούπολης τους έβαζαν σε ένα τσουβάλι ότι δεν θέλουν την Ονειρούπολη – και προφανώς δεν ισχύει αυτό – από την άλλη οι αντιπολιτεύσεις – κυρίως οι δύο παρατάξεις που διοίκησαν το Δήμο – και έκαναν και αντιπολίτευση η μία στην άλλη ως μείζονες αντιπολιτεύσεις, αυτές οι αντιπολιτεύσεις μπαίνουν σε μια διαδικασία να μηδενίζουν τα πάντα.

Και όλο αυτό το ζήτημα, ο μόνος τρόπος να διορθωθεί, είναι από την επόμενη μέρα της Ονειρούπολης – κάτι που εμείς το ζητάμε από το 2014 και δεν έχει γίνει καμιά χρονιά – να κάτσουμε και να συμφωνήσουμε και να συναποφασίσουμε, τι Ονειρούπολη κάνουμε. Τι Ονειρούπολη θέλουμε, πώς θα κινηθεί η Ονειρούπολη τα προηγούμενα χρόνια. Διαφορετικά θα απαξιώνεται το κύρος και η Ονειρούπολη στα μάτια και των Δραμινών αλλά και όλων των υπόλοιπων».

Ηλιόπουλος: Μόνο διαφάνεια…

Σχολιάζοντας το ζήτημα ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, μιλάει για διαφάνεια:

«Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της αδιαφάνειας που επικρατεί τόσα χρόνια στη ΔΕΚΠΟΤΑ. Αποδεικνύεται πλέον, ότι αυτό που ζητήσαμε να υπάρχει ανοικτός δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός όσον αφορά τα παιχνίδια, είναι μια ανάγκη. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα προς αυτό. Μόνο με διαφάνεια τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει η Ονειρούπολη να συνεχίσει να υφίσταται και θα μπορέσει να μεγαλώσει, να γίνει καλύτερη, να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου της Δράμας.  Πρέπει να σταματήσει πλέον η αφαίμαξη των χρημάτων των πολιτών της Δράμας προς κάποιους επιτήδειους επαγγελματίες, που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται την Ονειρούπολη».

Απαντώντας στην ερώτηση αν τίθεται ζήτημα κινδύνου για την φετινή Ονειρούπολη, επισημαίνει:

«Νομίζω ότι όλος αυτός ο θόρυβος είναι υπερβολικός και θα πρέπει να σταματήσουν όλοι και να εργαστούν να γίνει η Ονειρούπολη και να βρίσκονται συνεχώς στα κανάλια με δελτία Τύπου και διάφορες αντεγκλήσεις που μόνο καλό δεν κάνουν στην όλη διαδικασία της γιορτής».

Μήτρου: Εμπορευματοποίηση…

Στο σχολιασμό του για το θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μήτρου μιλάει για εμπορευματοποίηση και επισημαίνει ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα:

«Η δική μας πλευρά, όπως το έχουμε θέσει και τις άλλες φορές, είναι το ζήτημα της εμπορευματοποίησης της Ονειρούπολης. Οποιαδήποτε πλευρά και αν πάρεις, είτε της σημερινής διοίκησης, είτε των αντιπολιτεύσεων, είτε την πλευρά αυτών που εμπλέκονται όπως της ΔΕΚΠΟΤΑ κ.α., η λογική είναι αυτή της εμπορευματοποίησης.

Δηλαδή, θα κάνουμε κάτι, πόσα θα πάρουμε, πόσα θα δώσουμε κτλ. Δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να κάνει και τέτοιου είδους εκδηλώσεις  ο Δήμος, αλλά στα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια ασχοληθήκαμε αποκλειστικά με την Ονειρούπολη, το πρώτο για 4 ώρες και στο δεύτερο αποκλειστικά μ’ αυτή. Υπάρχουν μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως η αύξηση των δημοτικών τελών, με την κατάσταση στα σχολεία που δεν είναι και ιδιαίτερα καλή, με έλλειψη αδειών, πυρασφάλειας κ.α., με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο».

Καλαϊδόπουλος: …Όποιες ενστάσεις υπάρχουν… να γίνουν μετά την Ονειρούπολη

Στη δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Καλαϊδόπουλος, σημειώνει ότι ήδη χθες το πρωί, κατέθεσε τρεις ερωτήσεις στο πρωτόκολλο του Δήμου Δράμας, προκειμένου να λάβει απαντήσεις:

«Εγώ κατέθεσα  το πρωί (σ.σ. χθες) στο πρωτόκολλο του Δήμου αίτηση για να μου δώσουν τα στοιχεία για τρία ερωτήματα :

  1. Τα ασφαλιστικά μέτρα τα κατέθεσαν οι αντιπολιτεύσεις κατά της Ονειρούπολης;
  2. Τα κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι για το λούνα-παρκ ή ενδιαφερόμενοι για τους οικίσκους;
  3. Θα δώσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως οφείλετε, το περιεχόμενο των ασφαλιστικών μέτρων;

Από την πρώτη στιγμή, είχα πει, ότι, όποιες ενστάσεις υπάρχουν στην προκειμένη περίπτωση, να γίνουν μετά την Ονειρούπολη. Δεν μπορούμε να φτάνουμε 10 μέρες πριν την Ονειρούπολη και να κάνουμε ενστάσεις και να παροτρύνουμε κάποιους για παράδειγμα, για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα».