Home > Νέα > Ημερίδα της Γεν. Περιφερειακής Δ/νσης Αστυνομίας ΑΜΘ «Κατανόηση του ψυχισμού των παιδιών και των εφήβων-συναισθήματα και επικοινωνία»

Ημερίδα της Γεν. Περιφερειακής Δ/νσης Αστυνομίας ΑΜΘ «Κατανόηση του ψυχισμού των παιδιών και των εφήβων-συναισθήματα και επικοινωνία»

 

Ημερίδα της Γεν. Περιφερειακής Δ/νσης Αστυνομίας ΑΜΘ

«Κατανόηση του ψυχισμού των παιδιών

και των εφήβων-συναισθήματα και επικοινωνία»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΗΜΕΡΙΔΑ με κεντρικό θέμα: «Κατανόηση του ψυχισμού των παιδιών και των εφήβων – συναισθήματα και επικοινωνία», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου. Η ημερίδα, διοργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των δράσεων με σειρά ενημερώσεων, διαλέξεων και ημερίδων, σε κάθε Αστυνομικής Διεύθυνση της Περιφέρειας, με ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος, στο προσωπικό αλλά και ενδεχομένως και στο ευρύτερο κοινό.

Κύριος ομιλητής, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Γκοτοσίδης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Ψυχίατρος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο κ. Γκοτοσίδης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι, η διάλεξη αφορά «στη συναισθηματικότητα και την επικοινωνία με τα παιδιά. Στην ουσία πρόκειται για μια προσέγγιση όσον αφορά τι είναι τα συναισθήματα, πώς αυτά μεταφέρονται στην επικοινωνία γενικότερα και πώς μετά, αυτά, οι γονείς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στο να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά τους. Εστιάζουμε κυρίως σε πρακτικές τεχνικές, τις οποίες μπορεί κανείς άμεσα να χρησιμοποιήσει, για να μπορεί να διαπαιδαγωγεί υγιή και ελεύθερα παιδιά.»

Όπως σημείωσε ο κ. Γκοτοσίδης, «έχουμε επιλέξει να μιλήσουμε για όλο το φάσμα των ηλικιών, αλλά κατά κανόνα το θέμα είναι η επίλυση συγκρούσεων. Το πώς διαχειρίζεται κανείς την ικανοποίηση των αναγκών, αλλά και για το μοντέλου του αυστηρού γονιού, ο οποίος επιβάλει πειθαρχία, όμως αυτό έχει αντίστοιχα μεγάλο κόστος, για τον γονιό ο οποίος δεν ασχολείται καθόλου  και αυτό έχει μεγάλο κόστος. Τελικά, θα καταλήξουμε στον διαπραγματευτή γονιό, ο οποίος ναι μεν κάτι λίγο πιο κουραστικό και απαιτητικό, αλλά έχει και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Και βέβαια, έχει το μικρότερο κόστος τελικά όσον αφορά στη διαπαιδαγώγηση και την ενέργεια που χρειάζεται να καταναλώνει ο γονιός, μεγαλώνοντας τα παιδιά του.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *