Home > Πρώτο Θέμα > Καλοκαίρι πολιτισμού από τη ΔΕΚΠΟΤΑ με drive in cinema και summer camp πολιτισμού για παιδιά- Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθερία 2020»

Καλοκαίρι πολιτισμού από τη ΔΕΚΠΟΤΑ με drive in cinema και summer camp πολιτισμού για παιδιά- Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθερία 2020»

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθερία 2020»

Καλοκαίρι πολιτισμού από τη ΔΕΚΠΟΤΑ

με drive in cinema και summer camp

πολιτισμού για παιδιά

Προβολή της ταινίας «Ευτυχία» για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού για το 2020, ανήγγειλε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης. Σ’ αυτές, περιλαμβάνεται μια βραδιά με drive in cinema, μια βραδιά disco επίσης με αυτοκίνητα στην περιοχή του γηπέδου «Κραχτίδη», καθώς και ένα summer camp πολιτισμού για παιδιά.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2020», αυτές θ’ αρχίσουν στις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 του ίδιου μήνα, καθώς από 15/7 μπορούν να αρχίσουν να διοργανώνονται εκδηλώσεις σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Αναφερόμενος στις πρώτες εκδηλώσεις που αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιούνιου και ολοκληρώνονται μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα για το οποίο «είμαστε περήφανοι σαν ΔΕΚΠΟΤΑ, αφενός γιατί με ελάχιστα χρήματα κάνουμε σπουδαία και πολύ μεγάλα πράγματα και αφετέρου γιατί θα δώσουμε πολύ μεγάλη χαρά μέσα σ’ αυτό το βαρύ κλίμα του κορωνοϊού, να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί».

KALLINIKIDHS

Drive in cinema με «Ευτυχία»

Η πρώτη εκδήλωση ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 21.30, στο χώρο του πάρκινγκ του γηπέδου «Κραχτίδη», όπου θα λάβει χώρα η πρωτότυπη εκδήλωση για drive in cinema, όπου οι Δραμινοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν μια κινηματογραφική ταινία μέσα από το αυτοκίνητό τους!

Πρόκειται για την ελληνική ταινία «Ευτυχία», όπου παρουσιάζεται η ζωή της γνωστής στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30 Ιουνίου, επίσης στο πάρκινγκ του γηπέδου «Κραχτίδη», με μια βραδιά disco μουσικής με γνωστούς DJ της Δράμας και πάλι μέσα από τα αυτοκίνητα.

Τιμή στον Μιχαλόπουλο Αρκαδικό

Στις 30 Ιουνίου το απόγευμα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Μιχαλόπουλου Αρκαδικού στο συνοικισμό του Αρκαδικού και την επόμενη μέρα 1 Ιουλίου, θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, και αμέσως μετά στις 11.30 επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Ελευθερίας στο δημοτικό κήπο.

Summer camp για παιδιά

Σύμφωνα με τον κ. Καλλινικίδη, στις 6 Ιουλίου ξεκινάει για πρώτη φορά στη Δράμα, ένα summer camp πολιτισμού για παιδιά. Τριάντα περίπου παιδιά θα μπορέσουν να ζήσουν ένα camp πολιτισμού, με σημείο αναφοράς τη ΔΕΚΠΟΤΑ και τον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Βαρβάρας. Στο Summer Camp θα αναπτυχθούν βιωματικές και διαδραστικές δράσεις για πρώτη φορά και θα είναι μια αξέχαστη ανάμνηση και εμπειρία για τα παιδιά, γιατί πραγματικά είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά.

«Ελευθέρια 2020»

Τα «Ελευθερία 2020», θα ξεκινήσουν φέτος λίγο καθυστερημένα, στις 15 Ιουλίου, και αυτό γιατί σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας εξαιτίας του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις μπορούν να αρχίσουν εκείνη την ημέρα.

Οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια 2020» θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 του ίδιου μήνα.

Στις 19 Ιουλίου, στην πλατεία Ελευθερίας θα ξεκινήσει η 27ης Γιορτή Βιβλίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι και 26 Ιουλίου.

Στις 28, 29 και 30 Ιουλίου, θα γίνει το πρώτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακά Πισία στην πόλη μας. Μια ξεχωριστή γιορτή για την οποία θα γίνει εκτενής αναφορά τις επόμενες μέρες.

Χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία ο κ. Καλλινικίδης, επισήμανε ότι μέσα στον Αύγουστο, θα ξεκινήσουν θεατρικές παραστάσεις. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο θεατρικός θίασος με τους κ.κ. Φιλιππίδη, Κυριακίδη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, οι οποίοι  θέλουν να επισκεφτούν την πόλη μας. Και βεβαίως θα πραγματοποιηθεί και το Dramaica Festival και 3-4 συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

Έτσι θα γεμίσει το καλλιτεχνικό καλοκαίρι πολιτισμού της Δράμας.

Ονειρούπολη

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τη διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης, ο κ. Καλλινικίδης είπε ότι «όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ανήκουν στη ΔΕΚΠΟΤΑ, ακόμα και το όνομά της είναι κατοχυρωμένο με ΦΕΚ στη ΔΕΚΠΟΤΑ, ωστόσο, κατόπιν απαίτησης των αντιπολιτεύσεων η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν θα διοργανώσει φέτος την Ονειρούπολη. Κατά συνέπεια δεν γνωρίζω από εκεί και πέρα και ούτε θέλουμε να πολυασχοληθούμε με τη διοργάνωση».

Χρηματοδότηση της ΔΕΚΠΟΤΑ

Ο κ. Καλλινικίδης δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τα κονδύλια με τα οποία επιχορηγείται η ΔΕΚΠΟΤΑ από το Δήμο Δράμας. Όπως είπε συγκεκριμένα, «το πρώτο εξάμηνο ψηφίστηκαν 300.000 ευρώ για το σχέδιο δράσης. Η ΔΕΚΠΟΤΑ επιχορηγείται για ένα σχέδιο δράσης που καταθέτει μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται σαφώς όλες οι εκδηλώσεις.

Για το δεύτερο εξάμηνο έχουμε ζητήσει άλλες 150.000 ευρώ, τα οποία αναφέρονται στις μισθοδοσίες και τα διάφορα έξοδα και ελάχιστα χρήματα για τις δράσεις του δεύτερου εξαμήνου. Και το λέω ελάχιστα, γιατί είναι ειλημμένη η απόφαση των αντιπολιτεύσεων να μην χρηματοδοτήσουν τη ΔΕΚΠΟΤΑ.

Θεωρώ ότι εμείς σαν ΔΕΚΠΟΤΑ προχωράμε μπροστά. Η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι ένας φάρος πολιτισμού, παράγει πολιτισμό, είναι πολύ μεγάλο λάθος όσων σκέφτηκαν να πολεμήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο τη ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά εμείς θα βαδίσουμε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θεωρούμε σωστό και σύμφωνα με τον Κανονισμό από τον οποίο διέπεται η λειτουργία της και θεωρώ ότι δεν θα ξαναμπούμε στη λογική της αντιπαράθεσης, διότι στο φινάλε όλοι κρινόμαστε».

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com