Κανονικά οι διεργασίες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στις καθορισμένες ημερομηνίες - Πρωινός Τύπος
Home > νέα > Κανονικά οι διεργασίες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στις καθορισμένες ημερομηνίες

Κανονικά οι διεργασίες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στις καθορισμένες ημερομηνίες

Στη Δράμα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας κ. Σακαρίδης

Κανονικά οι διεργασίες για τη διοργάνωση

του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Δράμας στις καθορισμένες ημερομηνίες

Σακαρίδης – Δεμερτζής: Όλα έτοιμα για τη διαδικτυακή παρακολούθηση της διοργάνωσης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΥΕΞΗ Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (ΠΟΦΤΜΜ) Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας κ. Γιάννη Σακαρίδη.

Αρχικά ο κ. Δεμερτζής, σημείωσε ότι το Φεστιβάλ αναμένεται να διοργανωθεί στις καθορισμένες ημερομηνίες, 20 με 26 Σεπτεμβρίου, με ότι ισχύει μέχρι σήμερα. Όπως είπε επίσης, ετοιμάζεται παράλληλα και η διαδικτυακή πλατφόρμα ώστε να μπορέσουν κάποιοι να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ από όπου μπορούν.

festibal1

Οι κ.κ. Δεμερτζής και Σακαρίδης

κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

 

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους κ. Σακαρίδης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του θεσμού, λέγοντας ότι ήταν ένας από τους συμμετέχοντες και έχει μια συνεχή παρουσία σ’ αυτό, είτε ως επισκέπτης, είτε ως διαγωνιζόμενος, είτε ως μέλος της Κριτικής και Προκριματικής Επιτροπής.

Σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε τη μεγάλη παράδοση, έχουμε μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον και έχουμε δύο διαφορετικά, σε ταχύτητα πλάνα. Το ένα είναι για φέτος και το άλλο από τον Σεπτέμβριο και μετά. Έχουμε αναλάβει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, το Διεθνές Σπουδαστικό, το οποίο τρέχει σε παράλληλη δράση με την Σχολή Κινηματογράφου που θέλουμε να έχουμε στη Δράμα σύντομα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για ένα μικρό σχολείο εκπαίδευσης στη Δράμα, όπου θα έρχονται οι σπουδαστές, οι οποίο  θα επιλεγούν για να κάνουν για μια εβδομάδα μαθήματα κινηματογράφου».

Όπως είπε, «περνάμε σε μια εποχή όπου η ψηφιακή ταυτότητα είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό αρχικά ανανεώσαμε την ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ, η οποία θα είναι ο καθρέφτης όλων των ενεργειών που κάνουμε και από εκεί θα διοχετεύουμε τα νέα και όλη τη δραστηριότητα».

Ο κ. Σακαρίδης, τόνισε ακόμα ότι, «θα δώσουμε μεγάλη σημασία στην αποτύπωση όλων αυτών των ενεργειών που γίνονται κινηματογραφώντας όλες αυτές τις ενέργειες, τις οποίες μαζί με τις ταινίες, θέλουμε να τις εντάξουμε σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονική, στην οποία θα μπαίνει κάποιος επισκέπτης για να μπορεί να βλέπει τις ταινίες και τις εκδηλώσεις». Σημείωσε σ’ αυτό ότι, «αν τυχόν τον Σεπτέμβριο η πολιτεία ζητήσει να γίνει το Φεστιβάλ on line εννοείται ότι θα είμαστε έτοιμοι για να γίνει το Φεστιβάλ μέσω διαδικτύου».

Τέλος, στο σημείο αυτό, ο κ.Δεμερτζής σημείωσε ότι προς το παρόν όλες οι διεργασίες γίνονται, ώστε το Φεστιβάλ να γίνει στην αίθουσα του κινηματογράφου.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com