Home > Πρώτο Θέμα > Κλειστό για 15-20 μέρες τουλάχιστον το Κολυμβητήριο Δράμας μέχρι να διορθωθεί η βλάβη

Κλειστό για 15-20 μέρες τουλάχιστον το Κολυμβητήριο Δράμας μέχρι να διορθωθεί η βλάβη

Λόγω βλάβης στο φίλτρο το οποίο προκάλεσε βραχυκύκλωμα

Κλειστό για 15-20 μέρες

τουλάχιστον το Κολυμβητήριο

Δράμας μέχρι να διορθωθεί η βλάβη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά έκλεισε τις πύλες του το Κολυμβητήριο Δράμας, μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στο φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής, το οποίο μάλιστα προκάλεσε βραχυκύκλωμα.

Πρόκειται για ένα φίλτρο ανακύκλωσης του νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά επισκευάστηκε, όμως το πρόβλημα συνέχισε να υφίσταται και τελικά θα πρέπει να αλλάξει και ο σχετικός ηλεκτρολογικός πίνακας.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κα. Τόλιου-Δάντζερα, η οποία όπως μας είπε υπήρξε βλάβη του κεντρικού φίλτρου του Κολυμβητηρίου, η οποία δεν διορθώνεται και πρέπει να αντικατασταθεί. «Έχει συνταχθεί η μελέτη άμεσα και ξεκίνησε η σχετική διαδικασία για τη δημιουργία κωδικού για την προμήθεια του φίλτρου. Υπολογίζεται ότι σε 15-20 μέρες να έχει γίνει αντικατάσταση του μηχανισμού».

Σε ερώτηση για το κόστος, αυτό ανέρχεται περίπου στις 18.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα μας είπε η κα. Δάντζερα, από το φίλτρο πετάχτηκε νερό και βραχυκύκλωσε τον ηλεκτρολογικό πίνακα και έτσι θα πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα μαζί.

Τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου

Τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Το κυριότερο απ’ όλα, είναι η στατικότητα του κτιρίου, για το οποίο έχει υπάρξει ειδική μελέτη ότι παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα και ότι σύντομα θα πρέπει να γίνουν έργα αναβάθμισής του.

Το 2017, ένα κομμάτι σοβάς που είχε πέσει, προκάλεσε για άλλη μια φορά το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου. Έκτοτε, υπήρξε μια μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, που έγινε στις 6 Μαρτίου 2019. Μια μελέτη που αποδείκνυε για πρώτα φορά αναλυτικά, τα μεγάλα προβλήματα στατικότητας.

Παρ’ όλα αυτά, από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα απολύτως, ώστε το κτίριο να αναβαθμιστεί και να προστατευτεί. Όπως αναγραφόταν στη μελέτη αυτή: [Συμπερασματικά για όλους τους προαναφερθέντες λόγους καθίσταται άμεση η ανάγκη επεμβάσεων για ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, της κερκίδας και της στέγης. Εκτός από ενισχύσεις κρίνεται απαραίτητη, η αναστολή των φαινομένων διάβρωσης, η αποκατάσταση των δομικών στοιχείων που παρουσιάζουν βλάβες και η αντικατάσταση μελών της στέγης με έντονες διαβρώσεις.]

«Πόλη+Ζωή»: Ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής

Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή», εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταλογίζει «ανευθυνότητα» στη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι, «λίγες μόνο μέρες μετά το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων μάλλον κλείνει και πάλι το Κολυμβητήριο Δράμας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου, διότι άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο το διάστημα που οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν κλειστές και δεν προχώρησε στις αναγκαίες επισκευές.

Το πρόβλημα που υποχρεώνει σε κλείσιμο του Κολυμβητηρίου είναι η ανεπανόρθωτη και επικίνδυνη βλάβη σε φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής, το οποίο, σύμφωνα με το ΑΠ 3897/11-2-2020 έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας έπρεπε από τότε να αντικατασταθεί. Αντί να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες, φτάσαμε στις 18 Ιουνίου και με κατεπείγουσα ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η έγκριση των απαιτούμενων δαπανών. Η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες και εργασίες.

Επισημαίνεται ότι, όπως αναφέρεται στο με αριθμ. Πρωτοκ. 14127/16-6-2020 έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας, από το κατεστραμμένο φίλτρο πετάγονται νερά στο χώρο του λεβητοστασίου, όπου υπάρχει ο ηλεκτρικός πίνακας, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και ότι το φίλτρο τρύπησε ξανά και ένεκα της βλάβης έχουν προκληθεί επιπλέον ζημιές που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου».

Ζητάμε από τον κ. Μαμσάκο να μας ενημερώσει γιατί δεν φρόντισε για την αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ και 4 μήνες, όπως του είχε ζητήσει η αρμόδια Υπηρεσία.

Να μας ενημερώσει εάν υφίσταται Εμπιστευτική Αλληλογραφία για τους κινδύνους και την ανάγκη να κλείσει το Κολυμβητήριο.

Να μας ενημερώσει αν έχει ήδη ληφθεί απόφαση για κλείσιμο του Κολυμβητηρίου.

Είναι αλήθεια ότι η καθυστέρηση οφείλεται και στο ότι ζητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία να βρει τα απαιτούμενα χρήματα (17.100 €) από τον δικό της Προϋπολογισμό, κάτι που έγινε, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αρχή αφαιρεί χρήματα (37.000 €) από τον Προϋπολογισμό για την επισκευή του Κολυμβητηρίου και τα διαθέτει σε άσχετες δαπάνες;

Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι πρώτιστη φροντίδα είναι η ασφάλεια των χρηστών και των εργαζομένων. Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για το κλείσιμο, αλλά η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής που επί 4 μήνες αδιαφορεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα, θέτοντας σε κίνδυνο και τους χρήστες και τους ίδιους τους εργαζόμενους».

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com