Home > Εκδηλώσεις > Μια εναλλακτική βραδιά αφιερωμένη σε σονέτα του Σαίξπηρ με τη συνοδεία ενός τσέλου και μιας κιθάρας σε ροκ εκδοχή Σήμερα Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου και ώρα 20.30

Μια εναλλακτική βραδιά αφιερωμένη σε σονέτα του Σαίξπηρ με τη συνοδεία ενός τσέλου και μιας κιθάρας σε ροκ εκδοχή Σήμερα Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου και ώρα 20.30

Από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας

Μια εναλλακτική βραδιά αφιερωμένη

σε σονέτα του Σαίξπηρ με τη συνοδεία

ενός τσέλου και μιας κιθάρας σε ροκ εκδοχή

Σήμερα Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου και ώρα 20.30

 

 

της Πολύνας Μπανά

Προέδρου του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, αριθμεί δέκα (10) συνολικά εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως εξής :

11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 20.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Τα φωνήεντα και η μουσική εξωστρέφειά τους», σε ποίηση της Πολύνας Γ. Μπανά & πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη: η ηθοποιός Ξένια Πετμεζά διαβάζει ποιήματα από τη συλλογή “Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων” & η τσελίστρια Βάσω Ζήσου ερμηνεύει συνθέσεις εμπνευσμένες από αυτά, στα πλαίσια των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2019 ( Σκηνοθετική επιμέλεια : Δημήτρης Σωτηρίου )

 

26 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη & ώρα 21.00, θεατράκι Αγίας Βαρβάρας:

Τρεις (3) performances υπό το γενικό τίτλο “Artists Improvise”, με κοινή βάση τον αυτοσχεδιασμό & με τη συμμετοχή οκτώ (8) συνολικά καλλιτεχνών, ελλήνων και ξένων.

 

27 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή & ώρα 20.00, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας : 

Παρουσίαση της ανθολογίας διηγημάτων του Βασίλη Τσιαμπούση σε ισπανική μετάφραση “Antologia de relatos”, από το Δρ. Μόσχο Μορφακίδη, Καθηγητή & Διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γρανάδας & τον ίδιο το συγγραφέα, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κύκλωψ” & το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών.

 

02 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 20.30, καφέ-μπαρ “Honey Bar”:

«Sonnets on the rocks”: Μία εναλλακτική, σε ροκ εκδοχή, παρουσίαση επιλεγμένων σονέτων του William Shakespeare με θέμα τον έρωτα και το θάνατο, πλαισιωμένη με σύγχρονες συνθέσεις με ένα τσέλο & μία κιθάρα, από το ντουέτο Dead Poets (Βάσω Ζήσου: τσέλο & Θεόδωρος Οικονομίδης:κιθάρα, φωνή).

 

16 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας :

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Αλάνα 21” του Γιώργου Κασαπίδη (εκδόσεις Οδός Πανός, 2019), από τη φιλόλογο Βιολέττα Στυλιανίδου.

 

30 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας :

Αφιέρωμα στο noir μυθιστόρημα, από το συγγραφέα Πάνο Ιωαννίδη & τον ποιητή Χρήστο Σπυρόπουλο.

 

09 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα αναχώρησης 17.30, από την είσοδο του Διοικητηρίου επί της οδού 1ης Ιουλίου: 

Θεατρική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν, για  παρακολούθηση του έργου “Μόλλυ Σουήνυ” του Μπράϊαν Φρίελ που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή (ώρα παράστασης: 21.15 & Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 04/11, στο κινητό 6977246819 – Λίνα Παπαδοπούλου)

 

27 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19.30, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας:

Διάλεξη με θέμα “Βυζαντινές Μονές και Μετόχια στην περιοχή της Προσοτσάνης Δράμας: Οι περιπτώσεις του Αγίου Παντελεήμονα και του Ασκηταριού του Αγίου Μάρκου”, από τη  Δρ. Μαρία Κοντογιαννοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας.

06-15 Δεκεμβρίου, εκθεσιακός χώρος άνωθεν του καφενείου “Ελευθερία”:

Κοινή έκθεση ζωγραφικής & εικαστικού κοσμήματος των Αστέρη Γκέκα & Λίνας Παπαδοπούλου αντίστοιχα, σε συνεργασία με τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας( Εγκαίνια: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου ).

 

14 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα αναχώρησης 17.30, από την είσοδο του Διοικητηρίου επί της οδού 1ης Ιουλίου :

Θεατρική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, με πούλμαν, για  παρακολούθηση του έργου “Τρεις Αδελφές” του Αντόν Τσέχωφ που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις (ώρα παράστασης: 20.30 & Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 09/12, στο κινητό 6942510269 – Δόμνα Γκαμότσου )

 

 

Όπως προκύπτει από την ως άνω πλήρη παράθεση του προγράμματος, η αμέσως επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι η βραδιά «Sonnets on the rocks”, σήμερα Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου & ώρα 20.30, στο καφέ-μπαρ “Honey Bar”.

 

Πρόκειται για μία έξω από τα καθιερωμένα βραδιά και, συγκεκριμένα, για μία εναλλακτική, σε ροκ εκδοχή, παρουσίαση επιλεγμένων σονέτων του κορυφαίου δραματουργού Willian Shakespeare με θέμα τον έρωτα και το θάνατο, πλαισιωμένη με σύγχρονες συνθέσεις με ένα τσέλο και μία κιθάρα, από το ντουέτο Dead Poets, το οποίο αποτελούν η Βάσω Ζήσου (τσέλο) και ο Θεόδωρος Οικονομίδης (κιθάρα, φωνή).

Ο Σύλλογος καλεί τους Δραμινούς να συμμετέχουν στην εκδήλωση, αδράχνοντας την ευκαιρία να έχουν την εμπειρία μιας φρέσκιας, μοντέρνας και ιδιαίτερης από άποψη αισθητικής και ατμόσφαιρας, καλλιτεχνικής βραδιάς.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Βάσως Ζήσου

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας .Ξεκίνησε τη μουσική το 1987 σε ηλικία 5 ετών και από τότε δε σταμάτησε να απολαμβάνει το ταξίδι. Σε ηλικία 17 χρονών απόκτησε το πτυχίο του βιολοντσέλου με καθηγητή της τον Ρούσι Ντράγκνεφ. Καθηγητές της επίσης υπήρξαν ο Ρένος Μπαλτάς της Κρατικής Ορχήστρας Θες/νικης,  Φιλλίπου Αγγελος και ο Δημήτρης Γούζιος κορυφαίο Α΄ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ,σολίστας και συνθέτης με τον οποίο παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί. Συμμετείχε σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Συμμετοχή και παραγωγές σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών ,SYNC festival , Μονής Λαζαριστών, Μέγαρο Μουσικής Θες/νικης ,Απονομή Βραβείων Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θες/νικης, Φεστιβάλ Φιλίππων , Reworks festival , Pulsar fest,κ.α.

 

Μουσική σύνθεση και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις ,παιδικό θέατρο και μικρού μήκους ταινίες με επίσης συμμετοχή σε πολυάριθμα φεστιβαλ ταινιών όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους ταινιών στην πόλη της Δράμας.

 

Συνεργασίες με μπάντες σε πολυάριθμους δίσκους, και με διάφορους καλλιτέχνες των παραστατικών ή μη τεχνών σε performances.

 

Φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Απόφοιτος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Δίπλωμα  Μουσικοκινητικής  και Πτυχίο Μουσικοθεραπείας.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Θεόδωρου Οικονομίδη

 

Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Κ.Θ.Β.Ε. το 1997.Ειδικεύεται στο σωματικό θέατρο και στην χρήση μάσκας. Μεταπτυχιακά σεμινάρια και δεκαετή εμεπιρία στην Παιδαγωγική του Θεάτρου.

Βραβείο UNESCO για την προσφορά του έργου του Ερωφίλη project στην διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.2019. Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για τη προσφορά του στην περιφέρεια, 2007.

 

Συμμετοχές και διακρίσεις στα Διεθνή Φεστιβάλ:

 Toronto Modern Theater Festival, Καναδάς 2007- 40ο Τeatterikesa International Theatre Festival Τampere,Φιλανδία 2008 –Euro Art Festival, Blagoevgrad, Βουλγαρία, 2006.-Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2006,2007.-Dialog Festival, Πολωνία 2007.- Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας-Κιλκίς 2007- Λευκωσία 2009- 43o Kontrapunkt International Festival,Szczecin,  Πολωνία 2008.-Sibiu International Theatre Festival, Ρουμανία 2009.-Sani Festival, Χαλκιδική, 2010.-Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου, 2011.-Φεστιβάλ Θεάτρου Πέτρας 2019.

Ερμηνείες:

Έχει παίξει σε 41 θεατρικές παραγωγές (1998-2019). Μερικοί από τους σκηνοθέτες που συνεργάστηκε: Σ. Χατζάκης, Δ. Χρονόπουλος,  Γ. Ρήγας, Π. Σεβαστίκογλου,

Α. Βουτσινάς, Β. Αρδίτης, Α. Serban , Ν.  Χουρμουζιάδης, Σ. Κακάλας,

 Γ. Παρασκευόπουλος,  Χ. Λίγκας.

Σκηνοθεσίες:

Έχει σκηνοθετήσει και γράψει μουσική για τις παραγωγές:

«Καταλόγια» , «Τα λόγια της Πλώρης», «Ataladus Comedy Stories»

«Ταξιδεύοντας με τον- Ν. Καββαδία», «William Shakespeare Sonnets» 

«Antigonaschool version», «Βάρδια» , «Παραλογές», «Οδύσσειας Σύνοψη»

“Ερωφίλη project

 

-Συνιδρυτής με τον Σ. Κακάλα, της Εταιρίας Θεάτρου Χώρος –2οο3.

με έργαGolfo reloaded», «Απόκοπος», «Λιωμένο Βούτυρο».

-Ιδρυτής  της Ομάδας Θεατρικής Έρευνας «ΕνΧορώ» –CHORUS researching group2012: «Καταλόγια» , “Atnigonaschool version”, «Παραλογές», «Mythology I»

Έφτιαξε το μουσικό συγκρότημα Dead Poets  –2014:

W. Shakespeare Sonnets”, «Βάρδια», «Μελλοντικές Αναμνήσεις»

-Εμπνευστής του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου από Παιδιά για Παιδιά.- 2015

Συνιδρυτής με την Αμαλία Αρσένη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «ΡΙΖΕΣ» 2017: «Ερωφίλη project»

 

Διδάσκει υποκριτική από το 2004 και είναι καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Ήχου και Λόγου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου από Παιδιά για Παιδιά έχουν παρακολουθήσει πάνω από 8.000  μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα.

Γράφει και διασκευάζει κείμενα για το θέατρο. Παίζει κιθάρα, μαντολίνο, πανδουρίδα, κρουστά και συνθέτει μουσική. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.