Home > Αρθρα > Το νέο ξεκίνημα Άρθρο, του Τζίμα Μαργαρίτη, π. υπουργού

Το νέο ξεκίνημα Άρθρο, του Τζίμα Μαργαρίτη, π. υπουργού

Το νέο ξεκίνημα

 

Άρθρο, του Τζίμα Μαργαρίτη, π. υπουργού

Κάθε άνθρωπος επιθυμεί κάτι καλλίτερο στην πορεία της ζωής του. Ένα ξεκίνημα, μια νέα αρχή. Άλλωστε αυτή η πίστη και η προσδοκία είναι η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης των επιστημών, της τεχνολογίας αλλά κυρίως της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Η εξάλειψη των διακρίσεων στην κοινωνία, αλλά και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, πιστεύω πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων. Δεν αναφέρομαι στην εκμετάλλευση αυτού του πόθου του συνανθρώπου μας, από τα πολιτικά συστήματα και τις διάφορες οργανώσεις. Η επίτευξη ενός νέου ξεκινήματος σε ατομικό και συλλογικό  και εθνικό επίπεδο πρέπει να είναι ειλικρινής στόχος κάθε διακυβέρνησης.

Φυσικά νέο ξεκίνημα με ανέργους σε μια χώρα δεν μπορεί να υπάρξει.

Με τεράστια διαφορά εισοδημάτων και δυσβάσταχτες φορολογίες που εξοντώνουν τους ανθρώπους, δεν μπορούμε να μιλάμε για δυνατότητα μια νέας αρχής. Πώς γίνεται κάθε φορά τις οικονομικές κρίσεις να τις πληρώνουν αυτοί που συνήθως δεν φταίνε είναι μια μεγάλη ιστορία.

Οι λαοί όμως επιβραβεύουν πολλές φορές αυτούς που τους εξαθλιώνουν.

Θέλουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Όμως με οικονομική ανεξαρτησία και με οικονομικούς και κοινωνικούς κανόνες σταθερούς και δίκαιους.

Μια δίκαια διακυβέρνηση δημιουργεί ισχυρά κίνητρα στους πολίτες να εργαστούν για το κοινό καλό.

Όταν βλέπει ο πολίτης την αδικία από την εξουσία, την εξυπηρέτηση των ημετέρων, την αναξιοκρατία και ανισοπολιτεία, τότε αποδεσμεύεται σταδιακά από τις κοινωνικές διεργασίες και μετατρέπεται σε ιδιώτη. Οι ηγέτες σε κάθε επίπεδο δίνουν πάντοτε το παράδειγμα. Θα θέλαμε μια κοινωνία που ο καθένας θα είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη ζωή του χωρίς εμπόδια, χωρίς γραφειοκρατία. Για να είμαστε όμως δίκαιοι γίνονται βήματα άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων. Όμως ο λαός μας με το τεράστιο βάρος της δεκαετούς επιβολής των κατάπτυστων μνημονίων, και τώρα με την υγειονομική κρίση εξαντλεί την αντοχή του.

Χρειάζεται μια δυνατή ώθηση. Οι πολιτικοί να βγούνε στο λαό, κοντά του. Με αποφάσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο να του δώσουν την πίστη πως το κράτος είναι κοντά του.

Το νέο ξεκίνημα δε γίνεται χωρίς ισχυρό και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος.

Μια πολιτιστική επανάσταση, μια μορφωτική ενημέρωση που θα φτάσει σε κάθε άκρο της χώρας μας. Ναι το κράτος καλά κάνει και βοηθά . Χρειάζεται όμως περισσότερο. Η απώλεια της αισιοδοξίας στο λαό είναι διάχυτη.

Εμείς σαν έθνος έχουμε αποδείξει πως ξέρουμε να ξεπερνάμε τις κρίσεις.

Να ζωντανεύουμε την πατρίδα μας, τις οικογένειες μας. Και φυσικά είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτέλους ένωση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού. Για την ανάταση και κοινωνική ανάσταση ενός λαού δεν υπάρχουν συμπολιτεύσεις ή αντιπολιτεύσεις. Υπάρχουν μόνο Έλληνες και Πατριώτες.