Home > Πρώτο Θέμα > Νοσοκομείο Δράμας και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) επισκέφθηκε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης

Νοσοκομείο Δράμας και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) επισκέφθηκε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης

Νοσοκομείο Δράμας και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ)

επισκέφθηκε ο διοικητής της 4ης

Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης

Συζητήθηκε η ενίσχυση της πρότασης για Τμήμα Χημειοθεραπείας στη Δράμα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε χθες Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης (4η ΥΠΕ) κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και το διοικητή κ. Νικόλαο Λιάτση, καθώς και με τη διεύθυνση και το προσωπικό του ΠΕΔΥ Δράμας (πρώην ΙΚΑ). Και δυστυχώς, για άλλη μια φορά κατά την επίσκεψή του στη Δράμα, ο κ. Πλωμαρίτης την απέκρυψε από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσει την ευκαιρία για συνέντευξη ή έστω κάποιες δηλώσεις, σχετικά με την πορεία των οργανισμών δημόσιας Υγείας στο Νομό Δράμας.

Liatshs

Ο κ. Νικόλαος Λιάτσης.

Τμήμα Χημειοθεραπείας

Ο «Πρωινός Τύπος» επικοινώνησε με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λιάτση, ο οποίος σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα μας, σημείωσε ότι ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν, προεξείχε το θέμα της δημιουργίας Τμήματος Χημειοθεραπείας.

Όπως τόνισε ο κ. Λιάτσης, «μετά την ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίστηκε προχθές στη Δράμα, είχα δεσμευτεί ότι θα συναντηθώ με το διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη για να συζητήσουμε το θέμα αυτό. Και όσον αφορά το Τμήμα Χημειοθεραπείας, θα προσπαθήσουμε να το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο, αρκεί να υπάρχουν βάσιμα στοιχεία, ότι μπορούμε να το υλοποιήσουμε αυτό».

Όπως εξήγησε στον «Π.Τ.», ο διοικητής του Νοσοκομείου, «θα υπάρξει μια συνεργασία με φορείς όπως η Ογκολογική Εταιρεία, η οποία θα μας δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, και όπως έχουμε ζητήσει και παλαιότερα, να μας κάνει μια μελέτη, ώστε να στοιχειοθετήσουμε το αίτημά μας με τον καλύτερο τρόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει ένας συντονισμός φορέων, όπως είναι η Ογκολογική Εταιρεία, όπως είναι ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ιατρών του Νοσοκομείου και θα τα δούμε από κοινού όλα αυτά. Θα υπάρξει μια ομάδα η οποία θα αναλάβει το σχέδιο ενίσχυσης του Νοσοκομείου με αυτό το Τμήμα Χημειοθεραπείας».

Plomaritis

Ο κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης.

Η ανάπτυξη & στελέχωση του Νοσοκομείου

Κατά τα λεγόμενα του κ. Λιάτση, ο κ. Πλωμαρίτης «διαπιστώνει ότι το Νοσοκομείο αναπτύσσεται, συζητήσαμε για το ΕΣΠΑ και την πορεία του, συζητήσαμε για την ενεργειακή αναβάθμιση που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο και προχωρούμε προς την υλοποίηση αυτών των έργων».

Όταν τόνισε μιλώντας στον «Π.Τ.» ο διοικητής κ. Λιάτσης, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την στελέχωση του Νοσοκομείου. «Προσπαθούμε να το ενισχύσουμε και να το στελεχώσουμε με γιατρούς. Του μετέφερα τις ανάγκες που υπάρχουν στην στελέχωσή του και όπως ο ίδιος διαπίστωσε από την εξέλιξη του προϋπολογισμού, είμαστε σε καλό σημείο και θα τον απορροφήσουμε».

Ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7.200.000 ευρώ, ενώ αναφορικά με την επιστολή του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου με την οποία ζητούν ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 1 εκατ. ευρώ, απάντησε:

«Κατ’ αρχάς, αυτή η επιστολή ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε. Αυτό το οποίο μνημονεύει ο Σύλλογος των Ιατρών δεν κατατέθηκε στη διοίκηση ποτέ. Είναι μια αστοχία, θεωρώ, του Συλλόγου και πιστεύω ότι δεν έγινε ηθελημένα. Πέραν τούτου, είδατε την προ ημερών ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει σχετικά με την στελέχωση του Νοσοκομείου. Αυτό δεν αμφισβητείται, μπορούν να έρθουν να δουν και τους γιατρούς.

Το θέμα είναι ότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας, και από την άλλη να πάρουμε περισσότερους γιατρούς, να δημιουργήσουμε περαιτέρω θέσεις. Γι’ αυτό και είπαμε ότι προτεραιότητά μας είναι οι 5 θέσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 5 θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Αυτές οι 10 θέσεις για το Νοσοκομείο μας θα είναι μεγάλη ανάσα, γιατί θα γίνεται καλύτερη διαλογή των περιστατικών, οι Κλινικές δεν θα αναγκάζονται να κατεβαίνουν συνέχεια στα Επείγοντα Περιστατικά γιατί θα υπάρχει εκεί στελεχιακό προσωπικό που θα διευθετεί ουσιαστικά όλη αυτή τη ροή μέσα από το ΤΕΠ».