Home > Πρώτο Θέμα > Πέταξαν κομπιούτερ, καροτσάκια και άλλα αντικείμενα στο χείμαρρο της γέφυρας Αντιγόνου ! ! !

Πέταξαν κομπιούτερ, καροτσάκια και άλλα αντικείμενα στο χείμαρρο της γέφυρας Αντιγόνου ! ! !

Απαράδεκτοι συμπολίτες μας…

Πέταξαν κομπιούτερ, καροτσάκια

και άλλα αντικείμενα στο χείμαρρο

της γέφυρας Αντιγόνου!!!

► Τι λέει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρ. Κυριακίδης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΠΡΟΣΤΑ σε μια νέα απαράδεκτη κατάσταση βρεθήκαμε χθες, μετά από ενημέρωση συμπολιτών μας προς την εφημερίδα: διάφορες οθόνες από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παπούτσια, πλαστικά τελάρα και ακόμα ένα παιδικό καροτσάκι… είναι πεταμένα στην κύτη του χειμάρρου Μοναστηρακίου στην περιοχή της γέφυρας της οδού Αντιγόνου!

Κατάσταση που εμφανίζεται για πρώτη φορά, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο, όπου κάθε χρόνο ο Δήμος είχε – μέχρι και πέρυσι τουλάχιστον –  να φροντίσει μόνο για το ζήτημα των στάσιμων νερών της βροχής. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία προφανώς προχώρησε κάποιος συμπολίτης μας. Στις φωτογραφίες, μπορεί κανείς να διακρίνει τις γνωστές παλιές ογκώδεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μαζί με το καλώδιο και τα πληκτρολόγια. Και ακόμα, το σπουδαιότερο, ένα καροτσάκι μωρού και αυτό πεταμένο μέσα στα νερά!

Το να μπορέσει να φανταστεί κανείς τους λόγους που θα ωθούσαν κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο, κομματάκι δύσκολο! Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ίσως ήταν εξοργισμένος από το σπίτι και τα πέταξε… ή μήπως εσκεμμένα όλο αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως δίπλα σε κάδους, έχει αυξηθεί σε τραγική κατάσταση. Και η άλλη αλήθεια είναι ότι, ο Δήμος δεν προλαβαίνει να μαζεύει και να καθαρίζει την πόλη! Και η τρίτη αλήθεια, είναι ότι, στην εποχή όπου οι προσλήψεις είναι τρομερά δύσκολες και το προσωπικό μειωμένο, η συμβολή των πολιτών στην καθαριότητα της πόλης είναι πάρα πολύ σημαντική!

Είναι σχεδόν κανόνας, ότι, αν οι ίδιοι οι πολίτες, δεν φροντίζουν να δημιουργούν συνεχώς ανεξέλεγκτες χωματερές, αν δεν αφήνουν όπου βρουν, σε όποιο σημείο τους βολεύει, παλιά έπιπλα, διάφορα οικιακά είδη ακόμα και λεκάνες τουαλέτας, τότε ο Δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή.

skoypidia1

Τα ογκώδη αντικείμενα

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με το νέο αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χρήστο Κυριακίδη, ο οποίος σημείωσε ότι γνωρίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα στην γέφυρα της οδού Αντιγόνου εδώ και δέκα μέρες περίπου. Παρ’ όλα αυτά, όπως μας είπε, σήμερα το πρωί θα βρεθεί στο σημείο με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου αν δουν πώς θα μπορέσει να κατεβεί φορτηγάκι ή κάποιο άλλο όχημα και να μαζέψουν τα πετάμενα αντικείμενα.

Όπως μας είπε, «επειδή γίνεται ένας χαμός μέσα στην πόλη το τελευταίο διάστημα, προσπαθούμε να συμμαζέψουμε κάπως αυτά πρώτα και στη συνέχεια θα δούμε και το θέμα της Αντιγόνου».

Σε δήλωσή του προς τον «Π.Τ.», ο κ. Κυριακίδης επισημαίνει ότι, «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ως Δήμος, είναι με τα ογκώδη αντικείμενα. Ανεξέλεγκτα ο κόσμος, πηγαίνει και τ’ αφήνει όπου νομίζει ο καθένας δεξιά κι αριστερά στους κάδους. Αυτό βέβαια δεν προβλέπεται για να μην πούμε ότι απαγορεύεται. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πολίτες, είναι να τηλεφωνούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στο 25210-22263, να δηλώνουν ότι ένα στρώμα, ένα κρεβάτι ή κάτι άλλο και με ένα συγκεκριμένο ραντεβού η Υπηρεσία πηγαίνει και το παίρνει. Με αυτό και μόνο, μπορούμε να γλυτώσουμε κόπο αλλά και βρωμιά και το πρόγραμμα δουλεύει πιο σωστά και οργανωμένα».

skoypidia2

Μειωμένο προσωπικό και στόλος

Σε ερώτηση για το αν το προσωπικό του Δήμου Δράμας είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί, ο κ. Κυριακίδης απάντησε ότι το προσωπικό είναι πολύ συνεργάσιμο, «αλλά είναι πολύ μειωμένο. Έχουμε πρόβλημα με τον αριθμό των ατόμων και δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τα δρομολόγιά μας. Εξετάζουμε να δούμε πώς θα ενισχύσουμε το προσωπικό μας και ένα μεγάλο πρόβλημα είναι και ο στόλος μας. Έχουμε ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τον στόλο μας και με διάφορες κινήσεις που έχουμε δρομολογήσει, θα βελτιώσουμε την κατάσταση στα υπάρχοντα απορριμματοφόρα, με επισκευές κυρίως και μέσω του «ΦιλόΔημος» θα κάνουμε νέες αγορές απορριμματοφόρων».

 

Ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα

Ερώτηση τέθηκε προς τον κ. Κυριακίδη σχετικά με θέμα που δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά, ότι κάποια απορριμματοφόρα μάζευαν την περασμένη εβδομάδα ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με σύμμεικτα, από τους βυθιζόμενους κάδους στην πλατεία Ελευθερία, στη συμβολή των οδών Σμύρνης και Εθνικής Αμύνης.

Ο κ. Κυριακίδης απάντησε ότι «υπήρξε ένα θέμα και εσκεμμένα ο κ. Μλεκάνης το έδωσε στη δημοσιότητα. Απ’ ότι ρώτησα τους υπαλλήλους, ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση όπου υπήρχαν σύμμεικτα σκουπίδια στον κάδο ανακυκλώσιμων και είχαν λερωθεί. Έδωσα εντολή ότι, άλλη φορά – ούτε μία στο εκατομμύριο – δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε ανακυκλώσιμα με πράσινο φορτηγό. Αυτή ήταν μία συγκεκριμένη περίπτωση. Και ζήτησα από τους υπαλλήλους, αν ποτέ προκύψει κάτι τέτοιο, να με καλέσουν να κάνω επιτόπιο έλεγχο και αναλόγως να κινηθούμε».

skoypidia

Καμπάνια ενημέρωσης

Ερωτώμενος αν υπάρξει κάποια νέα καμπάνια από το Δήμο για όλα αυτά, ο κ. Κυριακίδης ανταποκρίνεται θετικά, λέγοντας ότι θα υπάρξει μια νέα καμπάνια στο επόμενο διάστημα, τόσο για τα ανακυκλώσιμα, για τον τρόπο που πετάμε το χαρτόνι και το χαρτί και κυρίως τώρα που έρχεται ο χειμώνας για τις στάχτες στους κάδους.

Όπως είπε μάλιστα, «προς το παρόν σκεφτόμαστε για κάποιο φυλλάδιο ενημέρωσης,  να το μοιράσουμε στην αγορά να ενημερώσουμε τα καταστήματα για τα χαρτοκιβώτια. Όταν δεν τα διπλώνουν στον κάδο, δημιουργούνται προβλήματα καθώς μένουν απ’ έξω, και όταν τα παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο, τότε έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στο χρόνο της συλλογής. Αν είναι σχισμένα και διπλωμένα, η συλλογή τους θα γίνεται πιο εύκολα».

Σε μια πρότασή μας να τυπωθεί το τηλέφωνο της Υπηρεσίας και να κολληθεί πάνω στους κάδους, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι ετοιμάζεται ένα τέτοιο έντυπο, για το τι πρέπει να ρίχνουμε στους πράσινους κάδους και θα υπάρχει και το τηλέφωνο της Υπηρεσίας για τα ογκώδη αντικείμενα: «Έτσι δεν θα υπάρχει δικαιολογία ότι δεν γνωρίζει το τηλέφωνο. Χρειάζονται κάποιες μικρές κινήσεις για να σώσουμε την κατάσταση αρχικά και θα συνεχίσουμε».