Home > νέα > Πρώτη στη Σχολή Κοινωνικής Πολιτικής η Δραμινή Ρία Κυριακίδου μητέρα δύο αγοριών

Πρώτη στη Σχολή Κοινωνικής Πολιτικής η Δραμινή Ρία Κυριακίδου μητέρα δύο αγοριών

Πρώτη στη Σχολή Κοινωνικής Πολιτικής

η Δραμινή Ρία Κυριακίδου

μητέρα δύο αγοριών

Η Δραμινή δημοσιογράφος μιλάει στον «Π.Τ.»

για την απόφασή της να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ εξετάσεις δεν είναι μόνο για τους νέους απόφοιτους Λυκείου, αλλά για όλες τις ηλικίες και για όποιον το επιθυμεί. Κάθε χρόνο, βλέπουμε μητέρες να κάθονται στα θρανία μετά από μερικές δεκαετίες και να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθούν σε μια πανεπιστημιακή σχολή.

Μια από αυτές τις γυναίκες που το λέει η ψυχή τους, είναι και η Ρία Κυριακίδου. Μητέρα δύο αγοριών στο Λύκειο και για πολλά χρόνια συνάδελφος δημοσιογράφος στα μέσα ενημέρωσης της Δράμας, αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλήνιες του 2020 και να πετύχει  τον στόχο της, στα 47 της χρόνια όπως λέει.

Η Ρία Κυριακίδου, περνάει στην πρώτη θέση στη Σχολή Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με 16.940 μόρια και μετά την επιτυχία της μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» για την απόφασή της να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις.

RIA KYRIAKIDOU02

Όπως τονίζει η ίδια, «είχε ξεκινήσει στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στη Δράμα, χωρίς να έχω στόχο να δώσω πανελλήνιες. Το κίνητρο, θα έλεγα, ότι δόθηκε από τους καθηγητές. Μας παρακίνησαν να δώσουμε πανελλήνιες και έτσι τελικά αποφάσισα να συμμετάσχω, μετά από 30 χρόνια που είχα γράψει για πρώτη φορά».

Η Ρία Κυριακίδου έχει δυο αγόρια. Ο ένας θα πάει στην Γ΄ Λυκείου στο Γενικό και ο άλλος στη Β΄ Λυκείου στο ΕΠΑΛ. Στην ερώτηση για το πώς αντιμετώπισαν τα παιδιά την απόφασή της, μας λέει ότι «ήταν πολύ υποστηρικτικά και πολύ χαρούμενα, όπως και όλη η οικογένειά μου. Μάλιστα μου είπαν ότι τους δίνω κίνητρο και είμαι ένα πρότυπο γι’ αυτούς. Για να πω την αλήθεια, γενικά για μένα, η μάθηση είναι φιλοσοφία ζωής, η μάθηση δεν σταματάει».

Ερωτώμενη αν όταν ολοκληρώσει τη Σχολή θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο αυτό, η ίδια σημειώνει: «Πιστεύω ότι γενικότερα θα με βοηθήσει, δεν ξέρω αν πάω ως καθηγήτρια Κοινωνιολόγος, αλλά σκέφτομαι να συνεχίσω μεταπτυχιακά αν τα πάω καλά στη Σχολή. Όπως και νάχει, πιστεύω ότι γενικότερα θα με βοηθήσει στην μέχρι τώρα επαγγελματική μου δραστηριότητα. Ο μεγάλος μου γιος, κατά τη διάρκεια της καραντίνας με βοήθησε σημαντικά με τα μαθηματικά γιατί θέλει να γίνει Μαθηματικός».

Ιδιαίτερα τονίζει επίσης, ότι, «οι καθηγητές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Δράμας ήταν αρκετά υποστηρικτικοί, με βοήθησαν πάρα πολύ, δεν πήγα σε κανένα φροντιστήριο και διάβασα πάρα πολλές ώρες, αν και όχι όσο θα ήθελα. Παρ’ όλα αυτά, είχα άγχος στις εξετάσεις και μέχρι να βγουν οι βαθμοί μου».

Στην ερώτηση για το τι θα συμβούλευε στα νέα παιδιά που για πρώτη φορά γράφουν εξετάσεις, η Ρία Κυριακίδου τονίζει ότι «για τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο και σίγουρα πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό και το καταλαβαίνω γιατί κρίνεται το μέλλον τους. Για εμάς είναι διαφορετικό όλο αυτό και ήδη παρακινώ γνωστούς και φίλους που είναι συνομήλικοι να προσπαθήσουν κι αυτοί. Για μένα, ουσιαστικά είναι μια πρόκληση».

Ερωτώμενη για το πώς αλλάζει από εδώ και πέρα η ζωή της, η ίδια σημειώνει ότι νιώθει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα «και είναι μια διαδικασία να είμαι σε εγρήγορση πλέον… και όταν μου λένε κάτι… τώρα θα λέω ότι είμαι φοιτήτρια» λέει χαμογελώντας.