Home > νέα > Στο 6ο, 13ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και φέτος οι τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα

Στο 6ο, 13ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και φέτος οι τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα

Στο 6ο, 13ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο

Δράμας και φέτος οι τάξεις

υποδοχής για τα προσφυγόπουλα

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Δομή Φιλοξενίας της Δράμας, σε ότι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στον «Πρωινό Τύπο», ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης.

Για την σχολική χρονιά 2018-2019, οι μαθητές αυτοί θα φοιτούν σε τρία διαφορετικά σχολεία, στο 6ο, 13ο και 16ο  Σχολείο Δράμας, όπου σε καθένα από τα σχολεία έχουν δημιουργηθεί τάξεις υποδοχής. Ο αριθμός των μαθητών και στα τρία σχολεία όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σαλπιγγίδης είναι περίπου 46. Την ίδια στιγμή βέβαια, λειτουργεί η ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων ) μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων η οποία αφορά μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, με 20 νήπια.

«Σήμερα προσλάβαμε νηπιαγωγό, η οποία από αύριο θα απασχολείται κανονικά στη Δομή. Οι μαθητές διδάσκονται τα βασικά μαθήματα, ελληνική γλώσσα, αγγλικά, μαθηματικά αλλά παρακολουθούν και κάποια μαθήματα ειδικοτήτων όπως γυμναστική, καλλιτεχνικά, και μουσική κάποιες ώρες. Οι τάξεις υποδοχής θα είναι ξεχωριστές, χωρίς να επηρεαστούν οι υπόλοιποι μαθητές των σχολείων», επεσήμανε ο κ. Σαλπιγγίδης.

Σε ότι αφορά τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνασίου και Λυκείου, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, έχουν εγγραφεί 49 μαθητές, όπως ενημερωθήκαμε από την Δευτεροβάθμιας Διεύθυνση Δράμας. Μέχρι στιγμής τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει, καθώς δεν έχει βγει ακόμη η απόφαση σύστασης για την τρέχουσα σχολική χρονιά των τάξεων υποδοχής, στις τέσσερις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Οι σχολικές μονάδες που θα διδάσκονται τα προσφυγόπουλα τα οποία θα φοιτούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι το 1ο και 2ο Λύκειο, καθώς και το 2ο και 6ο Γυμνάσιο.

Στη συνέχεια, και αφού συσταθούν οι τάξεις υποδοχής, θα πρέπει να προσληφθεί ένας εκπαιδευτικός ο οποίος θα διδάσκει 15 ώρες την εβδομάδα νεοελληνική γλώσσα, ενώ παράλληλα θα διδάσκονται και άλλα μαθήματα, όπως μαθηματικά, υπολογιστές και αγγλικά.