Home > νέα > Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας Κατασκευή ειδικά διαμορφωμένου χώρου για αναπηρικά αμαξίδια και τοποθέτηση ειδικής ράμπας για ΑμεΑ

Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας Κατασκευή ειδικά διαμορφωμένου χώρου για αναπηρικά αμαξίδια και τοποθέτηση ειδικής ράμπας για ΑμεΑ

Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Κατασκευή ειδικά διαμορφωμένου

χώρου για αναπηρικά αμαξίδια και

τοποθέτηση ειδικής ράμπας για ΑμεΑ

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Παραδόθηκε χθες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας από τον Δήμο Δράμας, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για αναπηρικά αμαξίδια, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και ειδική ράμπα για τα άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για μια ράμπα η οποία έχει τοποθετηθεί στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, όπου μπορούν εκεί να φιλοξενηθούν τρία αναπηρικά αμαξίδια, ενώ πίσω ακριβώς από την κατασκευή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για τους συνοδούς των ατόμων με αναπηρία.

Η παρέμβαση αυτή, έλειπε από τον χώρο, ο οποίος φιλοξενεί πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, θέατρα, και δίνεται πλέον η δυνατότητα και η εύκολη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία, να παρακολουθούν άνετα οποιαδήποτε εκδήλωση.

Την παρουσία έκαναν χθες το πρωί, ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, κ. Ανέστης Τερζής. Παράλληλα, στην παρουσίαση ήταν και μέλη του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας, μέσω των οποίων έγινε ο συζήτηση και ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του έργου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

RAMBA ANAPHRON (2)

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο κ. Μαμσάκος, ανέφερε πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, μέσω της οποία δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους με αναπηρία να απολαύσουν όπως και όλος ο κόσμος το μοναδικό κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, το οποίο στεγάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοσμεί την πόλη μας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε αυτό τον ειδικό χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να βρίσκονται σε έναν ξεχωριστό χώρο και να απολαμβάνουν όλες τις εκδηλώσεις.

Θέλω να τονίσω ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός και η αίθουσα του Ωδείου, πλέον δίνουν την δυνατότητα, από όλες τις πλευρές αυτού του κτηρίου να μπορούν να το επισκεφθούν άνθρωποι και με αμαξίδια, άνθρωποι που έχουν αναπηρία.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Τερζή, αλλά πάνω από όλα ευχαριστώ τους ανθρώπους που έχουν αναπηρία γιατί μας δίνεται η δυνατότητα μιας πολύ καλής συνεργασίας, επ’ ωφελείας όλων αυτών των ανθρώπων που εκτιμούμε, σεβόμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Τερζής, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο Δήμος Δράμας έπραξε το καθήκον του με αυτό το έργο. «Κάναμε το αυτονόητο. Ένα κενό που είχαμε μέσα μας, θαρρώ ότι γεμίζει και δεν ξέρω κατά πόσο έχει γεμίσει, γιατί ο χώρος αυτός, ο χώρος του πολιτισμού, ο χώρος της δημιουργίας, θα πρέπει να είναι προσιτός, να έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα και πρόσβαση για να απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών που γίνονται στον χώρο αυτό.

Χαιρόμαστε που επιτέλους μπορούμε τους ανθρώπους αυτούς να τους βάλουμε σε έναν χώρο ίσο με όλους μας. Διότι αυτό είναι και το δικαίωμα τους και όχι αυτό το φαινόμενο που συναντούσαμε πολλές φορές, να υπάρχει κακομεταχείριση θα έλεγα μέσα στον χώρο, γιατί το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις ένα αμαξίδιο το οποίο θα σπρώχνεις από εδώ και από εκεί. Δεν είναι συμπεριφορές αυτές, αλλά ούτε υπήρχε και άλλη δυνατότητα μέχρι τότε. Πιστεύω ότι αποκαθιστούμε την δικαιοσύνη. Φέρνουμε το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών σε αυτή την αίθουσα, και ειλικρινά αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.  Δεν σημαίνει ότι με αυτή την κίνηση έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, σαφώς υπάρχουν και άλλα».

Επιπλέον, ο κ. Τερζής υποστήριξε ότι η ράμπα θα βρίσκεται μόνιμα στην μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, για όλες τις εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια ράμπα η οποία είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, και οι πεζοί να κινούνται στους διαδρόμους, αλλά και οι άνθρωποι που κάνουν χρήση της ράμπας να εξυπηρετούνται. .

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Μπόσκος, αφού ευχαρίστησε τον δήμο Δράμας, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτή την ευαισθησία ότι καλό θα ήταν να την δείξουν και άλλοι φορείς, και άλλες υπηρεσίες και γιατί όχι και στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί τα άτομα με αναπηρία, έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλους τους χώρους».