Home > νέα > Στο Βιολογικό του ΑΠΘ με 18.119 ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Δράμας Μιχάλης Κωνσταντινίδης Συστηματικό διάβασμα και καθόλου ελεύθερος χρόνος!

Στο Βιολογικό του ΑΠΘ με 18.119 ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Δράμας Μιχάλης Κωνσταντινίδης Συστηματικό διάβασμα και καθόλου ελεύθερος χρόνος!

 

Στο Βιολογικό του ΑΠΘ με 18.119

ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Δράμας

Μιχάλης Κωνσταντινίδης

Συστηματικό διάβασμα και καθόλου ελεύθερος χρόνος!

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ μαθητής με υψηλή βαθμολογία, που επέλεξε τις Ιατρικές Σχολές και πέτυχε στο Βιολογικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης. Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη Δράμα, αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ και πέρασε με 18.119 μόρια.

Ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε μαζί του, για να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά, ότι ο μόνος τρόπος είναι το διάβασμα, η σκληρή δουλειά και καθόλου ελεύθερος χρόνος. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τον ίδιο, όπως λέει, δίνοντάς του ανακούφιση και την χαρά της επιτυχίας.

Όπως είπε στον «Πρωινό Τύπο» ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, η πρώτη του επιλογή ήταν αρχικά η Ιατρική Θεσσαλονίκης και η δεύτερη το Βιολογικό. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει παράπονα γι’ αυτό: «Έτσι κι αλλιώς μου αρέσει η Βιολογία, καθώς και παλαιότερα είχα συμμετάσχει σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς». Όπως μας λέει ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, τόσο όταν στην πρώτη τάξη Λυκείου, όσο και στη δεύτερη τάξη, είχε συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας. Την πρώτη φορά είχε κατακτήσει την 14η θέση και τη δεύτερη φορά την 7η θέση.

Mixalis Konstantinidis

Όταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνεται που τώρα πέτυχε, μας είπε: «Αισθάνομαι ανακούφιση. Αλλά πιστεύω ότι με λίγη ακόμη προσπάθεια, αν ήμουν λίγο πιο προσεκτικός, νομίζω ότι θα μπορούσα να καταφέρω και την Ιατρική. Τώρα όμως είμαι ανακουφισμένος και χαρούμενος».

Όταν τον ρωτήσαμε για το πώς σκέφτεται το επαγγελματικό του μέλλον, επισημαίνει ότι «το συζήτησα με τον Βιολόγο μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και σκέφτομαι να ακολουθήσω τον ερευνητικό τομέα, παρά τον κλασικό δρόμο του δασκάλου. Γιατί πλέον στην Ελλάδα, οι καθηγητές Βιολογίας δεν έχουν μεγάλο μέλλον. Αν κοιτάξουμε τον ερευνητικό τομέα σκέφτομαι ίσως κάποια εταιρία. Αυτά για Ελλάδα. Όμως υπάρχει πάντα η σκέψη για να βγω και στο εξωτερικό».

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δεν εξαιρείται κι αυτός από τις θυσίες που κάνουν οι περισσότεροι μαθητές που ρίχνονται με τα μούτρα στο διάβασμα για να πετύχουν στους στόχους τους: «Από τον περυσινό Αύγουστο κιόλας και πιο πριν, ξεκίνησα φροντιστήρια σε κανονική βάση, όλες τις ώρες. Γενικά αρχικά έβγαινα μόνο μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένες ώρες μόνο Σάββατο. Από το Μάιο όμως κόπηκαν και αυτές οι ώρες και δεν έβγαινα καθόλου. Γενικότερα οι ώρες διαβάσματος ήταν πολύ προσεγμένες και αρκετές. Αν δεν διαβάσεις ως ένα συγκεκριμένο όριο δεν γίνεται τίποτα».

Όπως ο ίδιος απαντά σε άλλη ερώτηση, «πίεση ασκούνταν από πάρα πολλά άτομα» για να πετύχει κάπου, να πετύχει τους στόχους του. «Αλλά συγκεκριμένα από την οικογένεια η πίεση ήταν μεγάλη. Έπρεπε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες».

Στην ερώτηση για το τι θα έκανε αν δεν πετύχαινε, μας απαντά: «Σκέφτηκα ότι αν δεν έγραφα πάνω από 18.000 μόρια, θα ήταν μονόδρομος για μένα να δώσω ξανά εξετάσεις. Αν δεν πετύχαινα και το Βιολογικό, θα έδινα και δεύτερη φορά, ενώ ακόμα και τώρα το σκεφτόμουν να δώσω και πάλι».

Ο ίδιος πάντως στο Μηχανογραφικό, είχε δηλώσει μόνο Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές και τη Βιολογία. Καμιά άλλη Σχολή. Τελικά τα κατάφερε!