Home > Αθλητικά > Βόλεϊ Και επίσημα στην Α2 ο Α.Σ. Γαία Δράμας

Βόλεϊ Και επίσημα στην Α2 ο Α.Σ. Γαία Δράμας

Βόλεϊ

Και επίσημα

στην Α2 ο Α.Σ. Γαία Δράμας

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του «Πρωινού Τύπου» σχετικά με την άνοδο του Α.Σ. Γαία Δράμας. Έτσι λοιπόν πρωταθλητής της Α’ Περιφέρεια – Ε.Σ.ΠΕ Θράκης Ανατ. Μακεδονίας ανακηρύχτηκε ο Α.Σ. Γαία Δράμας και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών. Η ομάδα της Δράμας, μαζί με τον ΑΣΑ Έβρου Σουφλίου, είναι οι δυο ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την Α2 Γυναικών, μετά από την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιτυχία επίσης, θεωρείται για την ομάδα της Δράμας και το γεγονός ότι η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα με οχτώ υπέρ, και ένα κατά.

Να θυμίσουμε πως στους αγώνες play off είχαν προκριθεί η Άρτεμις Σερρών, η οποία συμμετείχε μαζί με την ομάδα του Πανσερραϊκού στην Α’ φάση του Πρωταθλήματος. Οι αγώνες των play off δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν, καθώς ήταν προγραμματισμένοι για τις 15/3. Δυο μέρες όμως νωρίτερα η υγειονομική κρίση με τον ιό covid19 οδήγησε σε διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.

GAIA3

Πως αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια η Γαία Δράμας

Η Πρωταθλήτρια Ομάδα στις Γυναίκες Γαία Δράμας, αναδείχθηκε με βάση τον βαθμολογικό πίνακα των play off, όπως αυτός διαμορφώθηκε πριν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΟΠΕ, αναφέρεται ρητά ότι ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης εφόσον υπάρχουν υπο-όμιλοι όπως και στο πρωτάθλημα γυναικών της Ε. Σ.Πε. Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας

Οι δύο υπο-όμιλοι της Ένωσης , ο Ανατολικός και ο Δυτικός, είναι ένας ενιαίος όμιλος και για τον λόγο αυτόν στην φάση των πλέι οφ οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην βαθμολογία.

Την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος ωστόσο είχε διαμορφωθεί και (αρχική έστω)  η βαθμολογία στα play off, με τους βαθμούς που μετέφεραν οι ομάδες από την πρώτη φάση, όπου η Γαία Δράμας ήταν πρώτη με 6 βαθμούς και οι Αμαζόνες Μαϊστρου δεύτερες με 4 βαθμούς.

Κατά συνέπεια, η Γαία Δράμας είναι η πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ για τη σεζόν 2019-2020 και ανεβαίνει στην Α2 Γυναικών.

gaia2

Κάππας: «Ιστορική Άνοδος στην Α2»

Ο πρόεδρος της ομάδας, Αθανάσιος Κάππας, τονίζει: «Είναι ένας θρίαμβος, για μια ομάδα που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ελληνικό βόλεϊ με τις συνεχόμενες επιτυχίες της σε όλα τα τμήματά της, με παρουσία μόλις τεσσάρων χρόνων.

Πλέον, ξεκινάμε τον σχεδιασμό μαζί με την τεχνική ηγεσία σε όλα τα τμήματα, και επιδίωξη του συλλόγου είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας και να ενισχυθεί με κορίτσια από τα αναπτυξιακά τμήματα.

Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και για όλη την ομάδα, παρόλο που επικρατούσε στο μυαλό όλων μας το άγχος και η αγωνία για το αποτέλεσμα, δεν είχαμε και πολλά περιθώρια να σκεφτούμε κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως όπως και εγώ, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές της επιτυχίας ξέραμε πως έπρεπε δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πετύχουμε το στόχο μας, για εφέτος που ήταν το πρωτάθλημα στις Γυναίκες, μετά την επιτυχία που είχαμε στις Νεάνιδες και την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας πρέπει να συγχαρούμε, τους προπονητές για το δύσκολο και ιερό έργο που έβγαλαν εις πέρας, τον Χρήστο Κυριαζίδη, Τάκη Αβερκιάδη, και Παυλίνα και φυσικά  τις αθλήτριες που μας τίμησαν, και σε εθνικό πλέον επίπεδο».

Συντελεστές της επιτυχίας για την σπουδαία κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο στην Α2 Γυναικών, είναι οι: Κεραμιτσοπούλου Σίσσυ, Παλλικάρη Άννα, Εύα Μιχαηλίδου, Αγγελική Καραϊσαρλή, Γεωργία Πασχάλη, Ευαγγελία Σταυρινάκη, Νικολέτα Στάμου, Αμβροσιάδου Αντωνία,  Μαρία Δέτσιου, Γεωργία  Ηλιού , Βατίτση Δέσποινα, Σκεύα Κική, Κατερίνα Ελευθεριάδου, Ελευθεριάδου Αντριάνα, Βογιατζή Γιώτα, Ελευθεριάδου Μύρω, Τουτούνη Μυρτώ, Γκαρμπούνη Έφη, Μακρίδου Αθηνά, και Ελένη Χιντζίδου.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com