Home > νέα > Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης

Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης

Πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης

 

 

Παραμονή των Χριστουγέννων, και η Ονειρούπολη γιορτάζει με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της! Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, στις 11.00-12.00 μ.μ., στο σπιτάκι του Παραμυθιού, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη

βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την ελληνική φιλοξενία και τον ελληνικό τουρισμό, «Ο Μικρός Τουρίστας-Μια Βαλίτσα ταξιδεύει». Εθελόντριες της δράσης είναι οι: Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, Ευαγγελία Μ. Γκρίμπα.

Στις 12.00 μ.μ, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, θα μοιράσει ευχές και δώρα στους μικρούς επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

Στις 12.00-14.00 μ.μ., στην οδό Βενιζέλου της Δράμας, θα παίξουμε παράδοση, θα παίξουμε Βαλκάνια με…Χαλκιμιστές! Το Δραμινό σχήμα με τους: Χατζητεκελή Γιώργο (τρομπέτα), Στεφανίδη Παύλο (τρομπέτα), Κουφού Γιάννη (κλαρίνο), Βόιτσο Κώστα (ακορντεόν), και τον Μυλωνά Παναγιώτη (κρουστά).

Στις 12.00-12.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, η Χορωδία του Μουσικοδραματικού Συλλόγου «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» Χωριστής τραγουδάει κάλαντα.

Στις 13.00-14.00μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση ρυθμικής γυμναστικής, από τον σύλλογο ΣΕΡΓ.

Στις 17.00-18.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ο Γυμναστικός Σύλλογος Δοξάτου θα παρουσιάσει χορογραφίες σε ρυθμούς latin, oriental, bollywwod, jazz και σύγχρονου χορού.

Στις 19.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, οι «Κύμα the band», ένα rock-pop συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη θα ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους!

Ακολούθως, την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, «Χριστός γεννάται δοξάσατε».

Στις 11.00-13.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, «Διακοσμούμε με τα παιδιά με την τεχνική της ζωγραφικής και του κολάζ, μπολάκια τα οποία θα χαρίσουν στα αδέσποτα για να έχουν στις γειτονιές πάντα νερό και κροκετούλα» από τον Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Δράμας».

Στις 13.00-14.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει

με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος».

Στις 16.00-17.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, μην χάσετε την «Χριστουγεννιάτικη Μπουγάδα». Για άλλη μια χρονιά, η χώρα των Χριστουγέννων δουλεύει σαν καλοκαρδισμένο ρολόιΚαι σήμερα το πρωί, θα είναι έτοιμη η στολή του Αγίου Βασίλη, φρεσκοπλυμένη και σιδερωμένη. Να ακούστε! Το σφύριγμα είναι του

Όμπερον, που έρχεται για να την παραλάβει.

Στις 17.00-18.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση παιδικής θεατρικής παράστασης.

Στις 19.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, οι «Ονειροβάτες» από τη Δράμα θα μας παρασύρουν στο χριστουγεννιάτικο γλέντι.

 ONEIROYPOLH XRISTOYGENNA 3

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Ονειρούπολης με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων και τις επόμενες ημέρες, για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, στις 12.00 -13.00 μ.μ., στο Σπιτάκι Του Παραμυθιού, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Χρυσάνθης Δάινα, με τίτλο: «Χριστούγεννα στο παρά πέντε». Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα, την αγάπη, με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου του Δικτύου Κοινωνικής

Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας.

Στις 12.00-13.30 μ.μ., στο Ταχυδρομικό Εργαστήρι με γράμματα και πλαστελίνες. «Πού πηγαίνουν τα γράμματα που στέλνουμε στον Άη Βασίλη»; Θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου του Β. Τερζόπουλου

«Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία», υπό την αιγίδα του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας.

Στις 12.00-13.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση της παράστασης σύγχρονου κουκλοθέατρου με χειροποίητες κούκλες και τεχνοτροπία που συνδυάζει και το θέατρο.

Στις 13.30-14.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος».

Στις 14.30-15.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Strong by Zumba! Functional training: η λειτουργική δύναμη (functional strength) από το Γυμναστήριο Καμπουρίδης.

Στις 15.00-16.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση παιδικής θεατρικής παράστασης.

Στις 16.30-17.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση παράστασης σύγχρονου κουκλοθέατρου με χειροποίητες κούκλες και τεχνοτροπία που συνδυάζει και το θέατρο.

Στις 17.00-21.00 μ.μ., στο Σπιτάκι του Παραμυθιού, ο αγαπημένος μας ήρωας, ο «Ρούλης ο Δραμινούλης», επιστρέφει!

Στις 18.00-20.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση της εναέριας θεατρικής παράστασης από την «Αρχιτεκτονική», βασισμένη στο μυθιστόρημα του J.M. Barrie «Πήτερ Παν», με τίτλο: «Στη Χώρα του Ποτέ».

Στις 20.00-21.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση συνδυασμού σύγχρονων δυναμικών προγραμμάτων, από τους γυμναστές του Oxygen Fitness Center, Full – Body Strength & Power Workout.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 15.00-16.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών και χορών

από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αμισού.

Στις 16.30-17.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλής θα παρουσιάσει χορούς από τη Νικήσιανη.

Στις 17.00-17.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

Στις 17.30-18.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, τα τμήματα ενηλίκων και παίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαμίας «Καλλίχορος», θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς Ρούμελης και Ικαρίας.

Στις 18.00-18.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, η Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας, θα παρουσιάσει χορούς από την Ήπειρο.

Στις 19.00-20.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα γίνει παρουσίαση μελωδιών  από τους Γιάννη Αναστασιάδη, Νότη Μπανάσα και Ηλιάνα Τέγου, Gravity- Γκρίζος Ουρανός.

Τέλος, στις 20.00-21.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπάφρας «Ηλίας Πάνου» και η παραδοσιακή χορωδία Νέας Μπάφρας, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.