Home > Πρώτο Θέμα > 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου κατέκτησαν τα πρώτα βραβεία σε δυο σχολικούς διαγωνισμούς

11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου κατέκτησαν τα πρώτα βραβεία σε δυο σχολικούς διαγωνισμούς

Σαρώνουν τα βραβεία Δημοτικά της Δράμας

11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου

κατέκτησαν τα πρώτα βραβεία σε δυο σχολικούς διαγωνισμούς

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Την κατάκτηση των πρώτων βραβείων, έχουν συμπεριλάβει στη φαρέτρα τους, δυο Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου.

Μαθητές των δυο σχολείων, συμμετείχαν στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, και στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Κύπρο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, κατέκτησε το 1ο βραβείο, στην κατηγορία «Ζωγραφιά», στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Κύπρο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Την ζωγραφιά με τίτλο: «Ἔστιν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Κύπρος», που κατέκτησε το πρώτο βραβείο, δημιούργησαν οι μαθητές του Δ’2 τμήματος, με την καθοδήγηση του δασκάλου, κ. Νίκου Λαζαρίδη και της εκπαιδευτικού Εικαστικών, κα. Ελισάβετ Στράγκα.

DHMOTIKO SXOLEIO 11o - ST

Οι μαθητές του Δ’2, είναι οι ακόλουθοι: Μωυσιάδου Μαρία, Παπαδόπουλος Χριστόδουλος, Παππά Κωνσταντίνα, Ραφαηλίδου Σωτηρία, Σύρτας Δημήτριος, Τέλο Ραφαήλ, Τενεκετσή Νικολέτα, Τίνα Σάρα, Τσιμπερίδου Σοφία, Χατζηαντωνίου Άρτεμις και ο Πασχαλίδης Δημήτριος.

DHMOTIKO SXOLEIO 11o - D2

Παράλληλα, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, κατέκτησε και το 1ο βραβείο, στην κατηγορία «Μουσική σύνθεση», στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Την ταινία, με τίτλο: «Έλα να παίξουμε», δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού  Μουσικής, κ. Δημοσθένη  Σπανουδάκη και των δασκάλων των τμημάτων, κα. Νατάσα Κετσιμπάση και κ. Ελευθέριο Ελευθεριάδη.

Οι μαθητές, είναι οι ακόλουθοι: Αβραμίδης Δημήτριος, Ανανιάδης Κωνσταντίνος, Αυγητίδης Χαράλαμπος, Βασάδης Γρηγόριος, Θωμαΐδης Ιωάννης, Ιωαννίδης Μιλτιάδης, Καραγιαννίδης Μάριος, Μπάρος Χαράλαμπος, Μυλωνά Αθανασία, Νικολάκη Κυριακή, Παπατσιλέκα Φωτεινή, Λιθοξοπούλου Μαρία, Νάννος Ιωάννης, Ουζούνης Παναγιώτης, Ουζούνης Στυλιανός, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Παναγιωτίδης Ραφαήλ, Παππά Μαρία, Σύρτας Θεόδωρος, Τσιρακίδου Φωτεινή και Χρυσοχοΐδου Στυλιανή.

Σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νικόλαος Πασχαλίδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά, όταν συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς, καθώς μέσα από την συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς που έχουν σχέση με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, προάγουμε τον πολιτισμό, δίνουμε κίνητρο στα παιδιά και τους δίνουμε ώθηση για περαιτέρω μάθηση. Παράλληλα, αναπτύσσουν τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς συμμετέχουν ως ομάδα, αναπτύσσουν την δημιουργικότητα τους, και βέβαια αναδεικνύονται και τα ταλέντα των μαθητών».

Η ταινία με τη μουσική σύνθεση και η ζωγραφιά, υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://11dim-dramas.dra.sch.gr/

Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου

Το Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου, κατέκτησε το 1ο βραβείο, στην κατηγορία «Μουσική σύνθεση-Τραγούδι», στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Την ταινία, με τίτλο: «Μίλα μου», δημιούργησαν οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού  Μουσικής, κ. Δημοσθένη  Σπανουδάκη, του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, κ. Αναστάσιου Παυλίδη και των δασκάλους των τμημάτων, κ. Δημήτριο Δήμογλου, κ. Αναστάσιο Βελισσαρόπουλο, κα. Καλλιόπη Παυλίδου και κα. Ανθή Βλασίου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν, είναι οι ακόλουθοι: Απτόγλου Δήμητρα, Καρτσόγλου Γεώργιος,  Κομάτογλου Νικολέτα, Μακρυγιάννης Χρήστος, Παρουτσή Ηλιανή, Παρχαρίδης Χρήστος, Πλιάφα Αθανασία, Φιλίδης Αθανάσιος, Χατζηπαναγιώτου Αναστάσιος, Χατζοπούλου Αναστασία, Χρυσανίδης Θεόδωρος, Ανδρώνης Φώτιος, Αννάογλου-Κουτσός Χαράλαμπος, Απτόγλου Σταυρούλα, Δ.Μ., Μιζαμτσίδου Μαρία-Ανδριάνα, Παυλίδου Έλενα, Πρωτοψάλτης Χρήστος, και Σαββαΐδου Αικατερίνη.

DHMOTIKO SXOLEIO KALLIFYTOY

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καλλιφύτου, κ. Αναστάσιος Παυλίδης, σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», ανέφερε ότι το σχολείο, έχει μια παράδοση πολλών χρόνων, όπου συμμετέχει στον εν λόγω διαγωνισμό. Μάλιστα, τα προηγούμενα χρόνια, είχαν κατακτήσει και πάλι βραβεία  και τώρα αυτή είναι μια ακόμα επιτυχία, η οποία δίνει μεγάλη χαρά, τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

«Ο τρόπος που δημιουργούμε την ταινία αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δηλαδή, δεν έχουμε εμείς ως εκπαιδευτικοί την ιδέα την οποία προσπαθούν να υλοποιήσουν οι μαθητές. Αντίθετα, το σενάριο δημιουργείται μέσα από συζήτηση με τους μαθητές και η δημιουργία της ταινίας, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις σκέψεις, τα ερεθίσματα και τα βιώματα των μαθητών».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο μουσικός του σχολείου, κ. Δημοσθένης Σπανουδάκης, σε συνεργασία με τους μαθητές έγραψαν τους στίχους και τη μουσική.

Η συγκεκριμένη ταινία, έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως σημείωσε ο κ. Παυλίδης. Η ταινία, έχει θέμα ένα παιδί που πηγαίνει στο σχολείο και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, το παρεξηγούν καθώς συνέχεια φοράει ακουστικά στα αυτιά του, δεν αντιδρά, και φαίνεται να είναι λίγο απόμακρο.

Τελικά οι μαθητές, ανακαλύπτουν από ένα πείραγμα που κάνουν στον συγκεκριμένο μαθητή, παίρνοντάς του τα ακουστικά που φορούσε, ότι δεν ακούει. Πρόκειται δηλαδή για ένα κωφό παιδί.

Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό κομμάτι της ταινίας, αφορά στο τραγούδι, όπου στο δεύτερο κομμάτι οι μαθητές που συμμετέχουν τραγουδούν στη νοηματική γλώσσα.

«Ήταν ένα αρκετά δύσκολο σκέλος, το οποίο όμως επετεύχθη με τη συμβολή της φιλολόγου Ειδικής Αγωγής, κα. Αργυρής Αθανασάκη. Η κα. Αθανασάκη, γνωρίζει την νοηματική και μετέφερε την εμπειρία της στους μαθητές. Η όλη αυτή εμπειρία, λειτούργησε βιωματικά και έφερε θετικά αποτελέσματα στους μαθητές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλίδης.

Το link της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=wh7KTR4R73E

Ο «Πρωινός Τύπος» συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο σχολείων.