Home > Πρώτο Θέμα > Το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen

Το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen

 Το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο

Δράμας στο πρόγραμμα

ανακύκλωσης followgreen

Θα τοποθετηθούν κάδοι σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, παρέλαβαν χθες τους νέους κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, μέσω του προγράμματος followgreen που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας. Εκεί, βρέθηκαν ο δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Χρήστος Κυριακίδης, η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, κα. Εύη Αθανασιάδου, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής, και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κ. Αθανάσιος Λιάνος.

Το πρόγραμμα followgreen, που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας, είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι πολίτες της Δράμας, θα μπορούν να ανακυκλώσουν, να προωθούν άρθρα, κουίζ και άλλα για την ανακύκλωση και έτσι να κερδίζουν πόντους, τους οποίους θα μπορούν, είτε να εξαργυρώνουν στα τοπικά καταστήματα, είτε να τους χαρίζουν σε σχολεία για μαθητικούς διαγωνισμούς ανακύκλωσης.

Η νέα αυτή διαδικτυακή εφαρμογή για την ανακύκλωση στο Δήμο Δράμας, είναι ήδη διαθέσιμη από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, και έχει σκοπό να ενώσει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις στον αγώνα για καλύτερη ανακύκλωση. Τη νέα διαδικτυακή αυτή εφαρμογή μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.followgreen.gr/drama

Οι πολίτες που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή, θα μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης, θα έχουν τη δυνατότητα να τους εξαργυρώνουν σε 57 παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών, από 40 τοπικές επιχειρήσεις, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά.

ANAKYKLOSH 1

Ανδρέας Σαλπιγγίδης

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σαλπιγγίδης, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να διαχειρίζονται τα σκουπίδια της κατοικίας τους ή και του σχολείου.

«Θεωρούμε ότι είναι κάτι πολύ θετικό. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που νομίζω ότι πρώτοι εμείς το εφαρμόζουμε στην Περιφέρειά μας, ίσως και σε άλλες Περιφέρειες. Θεωρώ ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα», υποστήριξε ο κ. Σαλπιγγίδης.

Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κ. Σαλπιγκτής, ο οποίος επεσήμανε ότι  το πρόγραμμα followgreen, αποτελεί ένα σχολικό μαραθώνιο, στον οποίο συμμετέχουν τα περισσότερα σχολεία της πόλης, με κύριο σκοπό την περισυλλογή και τη συνέχιση της ανακύκλωσης, η οποία γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. «Αποτελεί σημαντικό γεγονός αυτό, γιατί προσπαθούμε και σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση στους μικρούς μας μαθητές, τη συνείδηση της αγωγής και της συνεργασίας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, ευελπιστούμε κι εμείς να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στη μεγάλη καμπάνια που γίνεται κατά της κλιματικής αλλαγής ή στη διάσωση και στην περισυλλογή, ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο κ. Σαλπιγκτής.

Χριστόδουλος Μαμσάκος

Ο κ. Μαμσάκος από την πλευρά του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει πιλοτικά από τη Δράμα. «Είναι σημαντικό να εκπαιδεύεις τα παιδιά σου σε περιβαλλοντικά θέματα. Το followgreen, είναι μία προσπάθεια να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε πρώτα τα παιδιά, τα σχολεία, και στη συνέχεια όλο τον κόσμο της Δράμας, έτσι ώστε μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα να δώσουμε και μπόνους κάποια κουπόνια, τα οποία, στη συνέχεια, θα εξαργυρώσουν σε πολλά μαγαζιά της Δράμας. Θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά να βάζουν σε αυτούς τους κάδους χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες και στη συνέχεια να τα ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά».

Χρήστος Κυριακίδης

Ακολούθως, ο κ. Κυριακίδης, μίλησε για την προσπάθεια που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας, σχετικά με την ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση και την ενημέρωση των πολιτών, μέσω του προγράμματος followgreen.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τον σχολικό μαραθώνιο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, μέσω του οποίου προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε πρώτα απ’ όλα τα μικρά μας παιδιά, τους μικρούς μας συμπολίτες, για την ανακύκλωση, ώστε να την εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή και να τους δώσουμε τη δυνατότητα αυτό να εμφανιστεί φυσικά και στο μέλλον προς καλό και του Δήμου μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη που ζούμε».

Εύη Αθανασιάδου

Η κα. Αθανασιάδου από την πλευρά της, αναφέρθηκε στον σχολικό μαραθώνιο, ενώ υποστήριξε ότι πρόκειται να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να αυξήσει την ανακύκλωση. «Τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης, για χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, όπου τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Η ευαισθητοποίηση ξεκινάει από την προσχολική και σχολική ηλικία, κι έτσι δημιουργούμε ευαισθητοποιημένους ενήλικες στο κομμάτι της ανακύκλωσης».

Αθανάσιος Λιάνος

Τέλος, ο κ. Λιάνος επεσήμανε ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, συμμετέχει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια σε παρόμοιες δράσεις και όχι μόνο στην κλασική ανακύκλωση, αλλά και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. «Οι μαθητές μας έχουν ενθουσιαστεί. Μάλιστα η δυνατότητα που παρέχεται με τη συλλογή πόντων έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τα παιδιά μας και πιστεύω ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία, όπως και παρόμοια προγράμματα που τρέχανε και τρέχουν στα σχολεία μας».