Home > Εκδηλώσεις > 23, 24 και 25 Αυγούστου στο Φωτολίβος Δράμας- Η 25η Γεωργική και Κτηνοτροφική Έκθεση Βάμβακος Φωτολίβους

23, 24 και 25 Αυγούστου στο Φωτολίβος Δράμας- Η 25η Γεωργική και Κτηνοτροφική Έκθεση Βάμβακος Φωτολίβους

23, 24 και 25 Αυγούστου στο Φωτολίβος Δράμας

Η 25η Γεωργική και Κτηνοτροφική

Έκθεση Βάμβακος Φωτολίβους

 

 

Για 25η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Φωτολίβος Δράμας η Γεωργική και Κτηνοτροφική Έκθεση, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.Και φέτος θα συμμετέχουν εκθέτες από το νομό Δράμας αλλά και από άλλους νομούς (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή), εκθέτοντας προϊόντα τα οποία αφορούν θεματικούς άξονες που σχετίζονται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται συναυλίες, χορευτικά συγκροτήματα, διαγωνισμός φωτογραφίας, μαγειρικής, αθλητικά γεγονότα και παραδοσιακό γλέντι.

Η Γεωργική και Κτηνοτροφική Έκθεση Φωτολίβους αποτελεί έναν τοπικό θεσμό που αγκαλιάστηκε από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και στηρίζεται από τον Δήμο Προσοτσάνης, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, την Περιφέρεια της Α.Μ.Θ., αλλά και την παρουσία εκπροσώπων της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, μουσικά συγκροτήματα και δράσεις για τα παιδιά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19.30 την Παρασκευή 23 Αυγούστου και θα ακολουθήσει η Χορωδία Γυναικών Φωτολίβους και η Χορωδία Πολιτιστικού και Ορειβατικού Συλλόγου Μ. Σουλίου Σερρών.

Στη συνέχεια, στις 21.10 παραδοσιακοί χοροί από διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δ. Προσοτσάνης, Ν. Δράμας, των ευρύτερων περιοχών και ειδική συμμετοχή του Συλλόγου ΑΜΕΑ Δράμας. Στις 23.00, γλέντι με λαϊκή μουσική υπό την επιμέλεια του Γιώργου Αραμπατζίδη.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 18.30, ποδοσφαιρικός αγώνας Άρη Φωτολίβους με τους παλαίμαχους  του Άρη. Στις 19.00, επίδειξη γεωργικών μηχανημάτων, στον χώρο της Τοπικής Κοινότητας Φωτολίβους. Την ίδια ώρα, ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και για παιδιά ΑΜΕΑ, ζωγραφική προσώπου. Στις 20.00 θέατρο Σκιών «Καραγκιόζης» με τον Κουγοουμτζή Κωνσταντίνο «Το αφεντικό απ’ έξω».

Στις 21.15, βράβευση αριστούχων μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Επίσης, αναμνηστική μνεία στους παλαίμαχους του Άρη Φωτολίβους της δεκαετίας του 1950. Τέλος, στις 21.30, λαϊκή μουσική βραδιά με τον Σταύρο Φωτιάδη.

fotolibos2

Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 09.30 το πρωί, αγώνες παιδικής ποδηλατοδρομίας. Η συγκέντρωση στην πλατεία Φωτολίβους. Στις 18.30 διαγωνισμός μαγειρικής στον χώρο του ΚΑΠΗ. Στις 19.15, διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Σύλλογο Φίλων Καλών Τεχνών Φωτολίβους στον χώρου του ΚΑΠΗ. Στις 20.30 επίδειξη TAW KWON DO και στις 22.00 λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τους Κώστα Καραφώτη και Ελεάνα Παπαϊωάννου.

Α) ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ

1) Αφορούν την καλλιέργεια της γης τελευταίου τύπου γεωργικών Ελκυστήρων (Τρακτέρ), καθώς και των παρελκόμενών τους.

2) Βοηθούν και υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης της γης (ποτιστικά-αρδευτικά συστήματα, κατασκευές θερμοκηπίων, γεωτρήσεις κ.α)

3) Προωθούν – διαφοροποιούν και διαμορφώνουν την αγορά και κατά επέκταση το κόστος των αγροτικών εφοδίων αμβλύνοντας παράλληλα το εύρος διακύμανσης κόστους του παραγόμενου προϊόντος, τη χρήσης και συντήρησης των γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων (έλαια, λιπαντικά, ανταλλακτικά κτλ) και τέλος της ίδιας της συγκομιδής των προϊόντων.

4) Υποστηρίζουν την καλύτερη συγκομιδή των γεωργικών προϊόντων (βαρέα μηχανήματα).

5) Παράλληλα προγραμματίζονται και υλοποιούνται επιδείξεις των προαναφερθέντων μηχανημάτων και εργαλείων έτσι ώστε να υπάρχει επί του πρακτέου και δια ζώσης διαπίστωση των δυνατοτήτων τους σε πραγματικές συνθήκες.

6) Επίσης διοργανώνονται Ομιλίες-Ημερίδες-Διαλέξεις για την ανάπτυξη και τη διαχείριση του Πρωτογενούς Τομέα αποσκοπώντας στη μετάδοση πληροφοριών και γνώσεων σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μία ολοκληρωμένη δηλαδή Διαχείριση μέχρι το τελικό προϊόν σε όλους του άξονες και τα στάδια της παραγωγής.

Β) ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

1) Παρουσίαση καινούριων ρατσών διάφορων ζώων από κτηνοτρόφους τα οποία συγκαταλέγονται στο εύρος και στα πλαίσια της ανάπτυξης της κτηνοτροφίας.

2) Προώθηση-Διαφήμιση ζωοτροφών και διαμόρφωση κόστους εκτροφής των ζώων, καθώς επίσης και των παραγόμενων προϊόντων τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά, κασέρια, γιαούρτια κτλ.

3) Ομιλίες – έντυπο υλικό –πληροφορίες- ενημέρωση για την προστασία, την καλύτερη από υγειονομικού ενδιαφέροντος ανάπτυξή τους και την απόδοση τους.

4) Προοπτικές διάθεσης παραγόμενων προϊόντων κρέατος