Home > νέα > 318.000 ευρώ στο Δ. Δράμας για στεγάνωση πέντε σχολικών συγκροτημάτων

318.000 ευρώ στο Δ. Δράμας για στεγάνωση πέντε σχολικών συγκροτημάτων

Χωρίς αλλαγές εγκρίθηκε η πράξη του Δήμου Δράμας από το «ΦιλόΔημος ΙΙ»

318.000 ευρώ στο Δ. Δράμας

για στεγάνωση πέντε

σχολικών συγκροτημάτων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΧΩΡΙΣ καμιά αλλαγή, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», για συντήρηση σχολικών κτηρίων, ύψους 318.900 ευρώ.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και στις 16 Ιουλίου 2018, το Υπ. Εσωτερικών ενέκρινε πράξεις συνολικού ποσού ύψους 3.051.54,51 ευρώ, για συντηρήσεις σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων σχολείων.

Όπως γίνεται γνωστό, το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά και μόνο στη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων στο Δήμο Δράμας, ενώ ο Δήμος δεν βάζει κανένα χρηματικό ποσό από ιδίους πόρους, ενώ άλλοι Δήμοι βάζουν και δικά τους χρήματα.

Να σημειώσουμε επίσης εδώ, ότι στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, άλλοι δύο Δήμοι χρηματοδοτούνται από το ίδιο πρόγραμμα: 1. Ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης με το ποσό των 61.100 ευρώ χωρίς ιδίους πόρους, και 2. Ο Δήμος Κομοτηνής Ροδόπης με το ποσό 389.400 και βάζει από ιδίους πόρους άλλα 60.600 ευρώ (σύνολο 450.000 ευρώ).

11 DHMOTIKO SXOLEIO DRAMAS

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

Πέντε σχολεία στο Δήμο Δράμας

Μιλώντας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας κ. Παπαδόπουλο, μας είπε ότι η τελική εγκριτική πράξη του Δήμου Δράμας με το συνολικό ποσό των 318.000 ευρώ, εγκρίθηκε χωρίς καμιά περικοπή.

Όπως τονίζει στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Παπαδόπουλος, «στην πρότασή μας είχαμε να κάνουμε με τέσσερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα στεγάνωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 11ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο, και το 3ο και 6ο Γυμνάσιο Δράμας και ένα μικρό τμήμα του Μουσικού Σχολείου Δράμας, το οποίο σε μικρό βαθμό παρουσιάζει προβλήματα στεγάνωσης στο φουαγιέ του. Η πρόταση του Δήμου εγκρίθηκε όπως ακριβώς είχε».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, με το έργο αυτό «αντιμετωπίζονται οριστικά τα προβλήματα της υγρασίας στα προτεινόμενα σχολεία με την εφαρμογή πλέον σύγχρονων και αποτελεσματικών μεθόδων στεγάνωσης με ψεκαζόμενα υλικά με βάση την πολυουρεθάνη. Παράλληλα αντιμετωπίζονται δευτερογενή προβλήματα κατάστασης επιχρισμάτων κτλ., που προέκυψαν λόγω μη σωστής στεγάνωσης».