Home > Αθλητικά > 400 παιδιά στη Δράμα για το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ12 και Κ14 Αναπτυξιακών Ηλικιών της Περιφέρειας ΑΜΘ

400 παιδιά στη Δράμα για το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ12 και Κ14 Αναπτυξιακών Ηλικιών της Περιφέρειας ΑΜΘ

400 παιδιά στη Δράμα για το 3ο Τουρνουά

Ποδοσφαίρου Κ12 και Κ14 Αναπτυξιακών

Ηλικιών της Περιφέρειας ΑΜΘ

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ12 και Κ14 Αναπτυξιακών Ηλικιών της ΑΜΘ, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία θα φέρει κόσμο στη Δράμα και συγκεκριμένα μικρούς αθλητές με τους γονείς τους. Τετρακόσια παιδιά θα ξεδιπλώσουν το ποδοσφαιρικό ταλέντο τους στην γιορτή του ποδοσφαίρου, σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο τα γήπεδα θα γεμίσουν με ζωντάνια και πάθος για το άθλημα και θα καλλιεργηθεί η διαχρονική αξία του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Για τη διοργάνωση του 3ου Τουρνουά στη Δράμα, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μουρβετίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης ΠΑΜΘ κ. Ιγνατιάδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Πατακάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παναγιωτίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Δράμας κ. Γκλαβόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας κ. Χατζησαρόγλου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, θα διεξαχθεί σε οκτώ συνολικά γήπεδα. Το ένα από αυτά θα είναι του Αγίου Αθανασίου στο Δήμο Δοξάτου και τα υπόλοιπα επτά στο Δήμο Δράμας και συγκεκριμένα: Χωριστής, Κουδουνίων, Μαυροβάτου, Νέας Αμισού, Ξηροποτάμου, Μοναστηρακίου και Καλλιφύτου.

Επίσης, οι δυο τελικοί θα γίνουν στο Γήπεδο της Δόξας, όπου θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις και η τελετή λήξης.

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα της ΑΜΘ. Φέτος την τιμητική της έχει η Δράμα όπου πάνω από 400 παιδιά και έφηβοι από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ αναμένεται να δώσουν το παρών στα γήπεδα.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι αυτές που ξεχώρισαν στα πρωταθλήματα και τα τουρνουά που διοργανώνουν οι κατά τόπους ΕΠΣ.

Μιχάλης Μουρβετίδης

Στις δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μουρβετίδης τόνισε ότι, «η διοργάνωση γίνεται για να ενώνει τους νέους και τις οικογένειες γύρω από τον αθλητισμό. Είναι μια γιορτή για τα παιδιά να γνωριστούν, να συνεργαστούν να αγωνιστούν με πάθος αλλά και με σεβασμό μαθαίνοντας στη πράξη τη σημαίνει ομαδικότητα ευγενής άμιλλα και υγιής τρόπος ζωής. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιες δράσεις γιατί είμαστε δίπλα στους νέους».

Στέλιος Ιγνατιάδης

Με τη σειρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης ΠΑΜΘ κ. Ιγνατιάδης, ανέφερε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ότι «τετρακόσια παιδιά  από την Ορεστιάδα μέχρι το Νευροκόπι θα δώσουν τους αγώνες τους στα όμορφα γήπεδα της Δράμας».

Σημείωσε επίσης, ότι, «θα υπάρξουν γιατροί σε όλα τα γήπεδα και απινιδωτές, ενώ θα μας τιμήσουν αθλητές που έχουν τιμήσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας έχοντας μια πλούσια καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες με υγεία και η ποδοσφαιρομάνα Δράμα να αναδείξει ταλέντα μέσα από αυτή την διοργάνωση».

Από αρ. ο κ. Παναγιωτίδης, ο κ. Ιγνατιάδης, ο κ. Μουρβετίδης, ο κ. Χατζησαρόγλου, ο κ. Γκλαβόπουλος και ο κ. Πατακάκης.

Γιώργος Χατζησαρόγλου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας κ. Χατζησαρόγλου σημείωσε: «Εμείς από την πλευρά μας έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Οι αγώνες είναι σαράντα με έναρξη την Παρασκευή στις  17.00,  ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι δυο τελικοί στο γήπεδο της Δόξας Δράμας. Είκοσι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε κάθε κατηγορία Κ14 και Κ16.

Στο τουρνουά θα τιμήσουμε από τον νομό Έβρου τον Παναγιώτη Λογαρά, από τον νομό Ροδόπης τον Χάρη Μπανιώτη, από τον νομό Ξάνθης τον Χρήστο Μαλαδένη, από τον νομό Καβάλας τον Παύλο Δερμιτζάκη και από την Δράμα τον Παρασκευά Άντζα. Επίσης, τους Στέλιο Βενετίδη, Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που είναι και ο γενικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Δημήτρης Σιόβα και τον Ισίδωρο Κουτσίδη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέφεραν να γίνει το τουρνουά.

Στο τουρνουά οι δυο MVP θα πάρουν φανέλα του Γιάννη Κωνσταντέλια και του Κωνσταντίνου Καρέτσα».

Παναγιώτης Γκλαβόπουλος

Ο  αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας, Παναγιώτης Γκλαβόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σκοπός μας είναι να φέρουμε κόσμο στην πόλη μας σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και όλοι μαζί θα συμβάλουμε για να πετύχει το τουρνουά».

Αργύρης Πατακάκης

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για το Τουρνουά και σημείωσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσελκύουμε τον κόσμο από την Περιφέρειά μας και να γνωρίσει τις Περιφερειακές Ενότητες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ωθούμε τα παιδιά στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός διαπλάθει χαρακτήρες».

Αλέξανδρος  Παναγιωτίδης

Με τη σειρά του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιωτίδης, σημείωσε ότι «η Δράμα και γενικά η Περιφέρεια ΑΜΘ, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι έχει πάρα πολλά ταλέντα (σ.σ. στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό) που παίζουν και σε μεγάλες ομάδες, αλλά και στην Εθνική και είναι σημαντικό να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά». Όπως είπε, «η Δράμα θα γεμίσει χαμόγελα και κόσμο και είναι πολύ σημαντικό αυτές τις εποχές».

Οι ομάδες που συμμετέχουν

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα της Κ12 και Κ14 που θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους είναι οι εξής: Κ-12 (1ος Όμιλος)

ΠΑΟΚ Mundialito, Α.Ο. Ξάνθης, ΠΑΟΠ Νέας Αμισού, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης και Ακρίτες Κομοτηνής.

(2ος Όμιλος) Δόξα Δράμα, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Αστέρας Θράκης, Καβάλα 2004, και Άρης Πετεινού.

Κ-14 (1ος Όμιλος) ΠΑΟΚ Mundialito, Δόξα Πετρούσας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ηρακλής Ν. Ζυγού και Πόντος Κομοτηνής.

(2ος Όμιλος) Δόξα Δράμα, Α.Ο. Ξάνθης, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Άρης Πρίνου και Νίκη Απαλου.