Home > Νέα > «Ναυάγιο» ο προϋπολογισμός του 2022της δημοτικής αρχής Μαμσάκου-Δημοτική Παράταξη «Πόλη+Ζωή»

«Ναυάγιο» ο προϋπολογισμός του 2022της δημοτικής αρχής Μαμσάκου-Δημοτική Παράταξη «Πόλη+Ζωή»

Δημοτική Παράταξη «Πόλη+Ζωή»

«Ναυάγιο» ο προϋπολογισμός

του 2022

της δημοτικής αρχής Μαμσάκου

 

 

 

«ΝΑΥΑΓΙΟ» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό 2022 της δημοτικής αρχής Μαμσάκου η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή».

Όπως αναφέρεται με σχετικό δελτίο Τύπου, «ενώ βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Ιανουαρίου του 2022, τώρα εδέησε η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου να ξεκινήσει τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2022. Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, η υλοποίηση του Προϋπολογισμού δεν θα ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο του 2022» και αναρωτιέται: «Τι σημαίνει αυτό για το Δήμο Δράμας; Δύο τουλάχιστον μήνες θα περάσουν με μηδενική παραγωγή έργου!

Το ναυάγιο της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου καταμαρτυρούν τα ίδια τα στοιχεία του Προϋπολογισμού !!!

Από τα 16.292.000 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου για επενδύσεις, κατόρθωσε η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου να αξιοποιήσει μόνο 2.547.000 ευρώ (15,6%)!

Επισημαίνεται ότι τα χρήματα για επενδύσεις προορίζονται για έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και βοηθούν την αγορά και την τοπική οικονομία να κινηθεί, να αναζωογονηθεί και να επιβιώσει».

Σε άλλο σημείο η «Πόλη+Ζωή» αναφέρει ειδικότερα σημεία:

«Από τα 6.553.000 ευρώ για τεχνικά έργα, έργα πρασίνου και πολεοδομίας αξιοποιήθηκαν μόνο 854.000 € (13%)!

Από τα 549.000 ευρώ για μελέτες δεν αξιοποιήθηκε ούτε 1 ευρώ (0%)!

Από τα 281.000 ευρώ για επενδύσεις στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, αξιοποιήθηκαν μόνο 16.000 ευρώ (5,7%)!

Από τα 495.000 ευρώ για επενδύσεις στον πολιτισμό και τον αθλητισμό δεν αξιοποιήθηκε ούτε 1 ευρώ (0%)!»

Όπως τέλος επισημαίνει η παράταξη «την στιγμή που άλλοι δήμοι τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και εκτελούν τα έργα προς όφελος των δημοτών, ο κ. Μαμσάκος και οι συνεργάτες του, έχοντας συμπληρώσει 8 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου, παρακολουθούν τις εξελίξεις ως απλοί θεατές, και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους Δραμινούς και τις Δραμινές, τάζοντας έργα που θα … εκτελεστούν στο μέλλον και ανακαλύπτοντας συνεχώς φανταστικές δικαιολογίες για να κρύψουν δυστυχώς την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους».