Home > νέα > Σε πλήρη ανάπτυξη η Δομή Στήριξης της επιχειρηματικότητας για νεοφυείς επιχειρήσεις στη Δράμα

Σε πλήρη ανάπτυξη η Δομή Στήριξης της επιχειρηματικότητας για νεοφυείς επιχειρήσεις στη Δράμα

Εβδομάδα Open Days στο Επιμελητήριο Δράμας

Σε πλήρη ανάπτυξη η Δομή Στήριξης

της επιχειρηματικότητας για

νεοφυείς επιχειρήσεις στη Δράμα

Δηλώσεις  του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδη και της διευθύντριας του Lab.40 κας Δημίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΗΣΕ από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 3 Ιουνίου, η εβδομάδα Open Days – Ανοικτές Μέρες, στο Επιμελητήριο Δράμας και θα διαρκέσει μέχρι και 10 τρέχοντος.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τη νέα Δομή Στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Lab.40 που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί στο ισόγειο του Επιμελητηρίου και ήδη έχει βοηθήσει μια σειρά από νέες επιχειρηματικές ιδέες να βρουν τα πρώτα τους βήματα.

Για μια εβδομάδα, η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab.40 στην οδό Λαμπριανίδη 40, στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Δράμας, θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό, ώστε να ενημερωθεί για τις δράσεις της, το πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “Lab.40 Accelerator”, την διαδικασία συμμετοχής σε αυτό, καθώς και να ξεναγηθεί στους χώρους της.

Η έναρξη της εκδήλωσης Open Days  έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουνίου, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκπαίδευση για το κοινό

“Start up Pitching – Πως παρουσιάζω σωστά την Επιχειρηματική μου ιδέα”, με εισηγητή τον κύριο Αργύρη Σπυρίδη (CEO Anthology Ventures).

Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της εκπαίδευσης, να γνωρίσουν και τις ομάδες των start uppers που συμμετέχουν στον Γ΄ κύκλο της Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης της Δομής Lab40.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με καλεσμένους φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και συνεργάτες της Δομής.

Ωράριο Επισκέψεων στον χώρο:

Δευτέρα 6/6/2022 – Παρασκευή 10/6/2022 από 10.00-14.00 & 18.00-21.00

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.Lab40.gr ή μας email στο info@lab40.gr ή απευθυνθείτε στο +30 25210 22750 (εσωτ. 1).

Γεωργιάδης: Ανοικτό στο κοινό για ενημέρωση

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, σημειώνει: «Ξεκινάμε το Open Day για επτά ημέρες ανοικτό για το κοινό της Δράμας, για να γνωρίσουν τι γίνεται σ’ αυτόν εδώ το χώρο του Επιμελητηρίου, που έχει συσταθεί με στόχο την καινοτομία, την ανάπτυξη, ουσιαστικά και τα start up κατά κύριο λόγο, τις νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή λαμβάνουν μια επιτάχυνση για τα θέματα των ιδεών τους, τα οποία έχουν αναπτύξει.

Θα ήθελα να πω ότι, αυτές τις επτά μέρες, θα δεχθούμε μεγάλη επισκεψιμότητα από οργανωμένες ομάδες και ειδικότερα από ανθρώπους που έχουν δείξει ένα ενδιαφέρον για να ενταχθούν ουσιαστικά στο οικοσύστημα της Δομής. Εμείς είμαστε εδώ σε συγκεκριμένα ωράρια αγοράς, όπου ο κόσμος θα μπορεί να μας επισκέπτεται».

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα: «Όπως έχετε δει και στο παρελθόν, είναι ένας χώρος που παράγει έργο, έχουμε 35 ομάδες αυτή τη στιγμή με νεοφυείς επιχειρήσεις που πέρασαν τους τρεις κύκλους επιτάχυνσης και σε λίγο θα έχουμε την θερμοκοιτίαση,

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τελείωσε η περίοδος Covid και μπορούμε πλέον να έχουμε τον κόσμο μέσα στο χώρο μας λειτουργικά και φυσικά με τα στελέχη της Δομής, προχωράμε και υλοποιούμε συνολικά το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, με απώτερο στόχο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η δικτύωση. Ουσιαστικά αυτό που έχουμε δημιουργήσει με άλλες Δομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Διευκρινίζει τέλος ο κ. Γεωργιάδης, ότι «δεν είναι μεμονωμένο έργο, εντάσσεται στο πλαίσιο του ΒΑΑ του Δήμου Δράμας, προσθέτει στον αστικό ιστό, δίνει τη διαφορετικότητα του έργου του ΒΑΑ, της ανάπτυξης κυρίως της Βιοκλιματικής Ανάπτυξης και νομίζω ότι το κτίριο του Επιμελητηρίου και με την ενεργειακή αναβάθμιση την οποία έχουμε ολοκληρώσει, είναι ένα από τα πράσινα δημόσια κτίρια της πόλης της Δράμας. Και φυσικά είμαι χαρούμενος, γιατί αυτό ανήκει στα μέλη μας, στις επιχειρήσεις μας, τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες που έχουμε στη Δράμα».

Δημίου: Συμμετοχή 35 ομάδων

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια της Δομής Lab.40 κα. Φωτεινή Δημίου σημειώνει:

«Η Δομή του Lab.40 έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο 2021. Η πρώτη δράση της ήταν ο επιχειρηματικός επιταχυντής, ο οποίος βοηθάει και υποστηρίζει ανθρώπους που έχουν μια πρωτόλεια επιχειρηματική ιδέα που είναι στη βάση της, τους υποστηρίζουμε με εκπαίδευση, συμβουλευτική και mentoring στο πώς να την τελειοποιήσουν, πώς να φτιάξουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, βλέπουμε πού υπάρχουν εμπόδια, τυχόν ευκαιρίες, έτσι ώστε όταν το επιχειρηματικό σχέδιο είναι έτοιμο, να είμαστε κατά κάποιον τρόπο σχετικά βέβαιοι, ότι η επιχείρηση θα είναι βιώσιμη και ότι έχει μια επενδυτική ετοιμότητα στο να υλοποιηθεί.

Από τον Μάρτιο του 2021 έως σήμερα, έχουμε διανύσει και έχουμε ολοκληρώσει τους δύο πρώτους κύκλους επιχειρηματικής επιτάχυνσης, όπου μετά από ένα εξάμηνο του κάθε κύκλου, ολοκληρώνεται με το λεγόμενο demo day όπου οι ωφελούμενοι που παίρνουν μέρος σε κάθε κύκλο παρουσιάζουν σε μια έγκριτη επιτροπή αξιολόγησης τα επιχειρηματικά τους σχέδια και αξιολογούνται και επίσης τους δίνεται τροφοδότηση για το πώς μπορούν να τα πάνε και να κινηθούν στο μέλλον».

Αναφερόμενη στο σήμερα, η κα. Δημίου τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή διανύουμε τον τρίτο κύκλο και η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τέσσερις κύκλους και μέσα Ιουλίου θα έχουμε το demo day – την παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των ωφελούμενων του τρίτου κύκλου.

Έως τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχουν λάβει μέρος περίπου 35 ομάδες, δηλαδή σε κάθε κύκλο έχουμε 10 ομάδες που συμμετέχουν και βέβαια στο demo day με μια σχετική ετοιμότητα καταλήγουν να έχουν περίπου οι μισοί απ’ αυτούς».

Ερωτώμενη για τη θεματολογία με την οποία απασχολήθηκαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις, η κα. Δημίου τονίζει: «Για να έρθει κάποιος εδώ, μπορεί να έχει μια οποιαδήποτε ιδέα. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει κάποια ιδέα, μπορεί να έρθει εδώ και να συζητήσουμε μαζί για μια τάση στην αγορά που να μπορεί να εξυπηρετήσει η ιδέα του αυτή την τάση και την ανάγκη της αγοράς στο κοινό.

Ως τώρα, οι ιδέες που συμμετείχαν, αφορούσαν την αγροδιατροφή, ιδέες που αφορούν την ανακύκλωση, αρκετές έξυπνες εφαρμογές δηλαδή στην τεχνολογία, αλλά και ομάδες που αφορούσαν τον πολιτισμό. Βλέπουμε ακόμα ότι υπάρχει και μια τάση προς τη γυναικεία επιχειρηματικότητα την οποία θέλουμε να υποστηρίξουμε και θα έχουμε μια ημερίδα αρχές Ιουλίου για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, με ιδέες που αφορούν την ενδυνάμωση και την προστασία της γυναίκας από γυναίκες».