Home > Πρώτο Θέμα > Στη Φινλανδία η Δραμινή αθλήτρια Π. Μπενιάτογλου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων 2022-Με τα χρώματα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Στη Φινλανδία η Δραμινή αθλήτρια Π. Μπενιάτογλου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων 2022-Με τα χρώματα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Με τα χρώματα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Στη Φινλανδία η Δραμινή αθλήτρια

Π. Μπενιάτογλου στους

Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων 2022

Με χρυσά γράμματα το όνομα του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΝΑ εκπροσωπεί ένας αθλητής τον τόπο σου σε μια Πανευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση, είναι σίγουρα μεγάλη τιμή. Και αυτό κάνει σήμερα η Δραμινή αθλήτρια Πασχαλία-Ελένη Μπενιάτογλου, με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της πόλης μας

Η Πασχαλία-Ελένη Μπενιάτογλου, έχει ιδιαίτερα μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και αυτές είναι που την οδήγησαν στην εθνική ομάδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει πλέον, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων 2022 που θα γίνουν από 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι, το όνομα του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Δράμας, θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι, οι αγώνες διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή και από την Ελλάδα θα συμμετέχουν στους αγώνες συνολικά 24 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Τα αθλήματα τα οποία θα αγωνιστούν είναι ο στίβος, η κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση και μπότσια.

Μια αθλήτρια με πολλές επιτυχίες

Έτσι, η Δραμινή αθλήτρια θα ταξιδέψει σε λίγες μέρες για το Ελσίνκι, όπου για άλλη μια φορά θα φέρει σίγουρα μετάλλια στην χώρα, στη Δράμα και στο Σύλλογό της.

Η Πασχαλία-Ελένη, εγγράφηκε στον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ το 2015, οπότε και άρχισε να ασχολείται αρχικά με το κολύμπι και τη ρίψη κορίνας και σφαίρας. Τον Μάιο του 2017 κατεβαίνει για κατηγοριοποίηση (όπου κατηγοριοποιείτε στη σφαίρα 33/U17) ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και λαμβάνει μέρος στην 1η Ημερίδα που διοργανώνει η Ομοσπονδία ΕΑΟΜ ΑμεΑ καταλαμβάνοντας την 1η θέση  (χρυσό) και κάνοντας το 1ο της Πανελλήνιο ρεκόρ

Τον ίδιο μήνα (05/2017) διεξάγετε στο ΟΑΚΑ το Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου όπου λαμβάνει μέρος τερματίζοντας στην 1η θέση (χρυσό) και σπάζοντας το δικό της ρεκόρ, γράφει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου της ΕΑΟΜ ΑμεΑ του 2018 λαμβάνει μέρος  και στη σφαίρα και στο δίσκο παίρνοντας και στα 2 αθλήματα την 1η θέση (2 χρυσά).

Στο  Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2019 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ λαμβάνει μέρος  και στη σφαίρα και στο δίσκο παίρνοντας και στα 2 αθλήματα την 1η θέση (2 χρυσά) όπου στη σφαίρα γράφει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο  Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2020 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ λαμβάνει μέρος  και στη σφαίρα και στο δίσκο παίρνοντας και στα 2 αθλήματα την 1η θέση (2 χρυσά) όπου γράφει νέα Πανελλήνια ρεκόρ και στα 2 αθλήματα.

Και στο Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2021 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ λαμβάνει μέρος (με νέα κατηγορία 33/U20)  και στη σφαίρα και στο δίσκο παίρνοντας και στα 2 αθλήματα την 1η θέση (2 χρυσά).

Τέλος τον Απρίλιο του 2022 έλαβε μέρος  στους Αγώνες Επιλογής (Trials) Στίβου για Ηλικίες κάτω των 20 (U20) για πρόκριση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων, όπου και προκρίθηκε. Έτσι από τον 05/2022 ανήκει στις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Χώρα μας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων 2022 και συγκεκριμένα ως Αθλήτρια του στίβου της Ελληνικής Ομάδας.  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Φιλανδία από 27/06/2022 έως 04/07/2022).

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι όλες οι επιτυχίες ήρθαν με την αμέριστη βοήθεια των προπονητών της αρχικά με τον Ανέστη Διβανίδη  και Καραμήτσιου Νάντια και εν συνεχεία με την Σακελάρη Λεμονιά και την Αλμπάνη Χρύσα.

Η αθλήτρια Πασχαλία Μπενιάτογλου με τις προπονήτριες της Λεμονιά Σακελάρη και Χρύσα Αλμπάνη

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ξεκίνησε την πορεία του τον Σεπτέμβριο του 2010. Οι δραστηριότητές του περιοριζόταν τότε σε μια μέρα την εβδομάδα κάθε Κυριακή με δρομικές ασκήσεις για τον περιορισμένη αριθμό αθλητών που είχαν τότε στη δύναμή τους.

Με τη δουλειά που έγινε και την αποδοχή της από τους γονείς, η δύναμη των αθλητών της μεγάλωσε ενώ προστέθηκα και η κολύμβηση ως δεύτερη μέρα. Έτσι, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τις ενέργειες για τη δημιουργία αθλητικού συλλόγου και επίσημα πλέον.

Πράγμα που έγινε τον Φεβρουάριου του 2021 όταν και αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Δράμας. Επόμενο βήμα ήταν η αναγνώριση του συλλόγου από την ΕΑΙΜ-ΑμεΑ τον Οκτώβριο του 2012.  Σήμερα, το πρόγραμμα του Συλλόγου είναι πλέον καθημερινό, από Δευτέρα έως Σάββατο, με στίβο, κολύμπι και παραδοσιακούς χορούς.

Ως μέρες της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ, από το καλοκαίρι του 2013, συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου και κολύμβησης παίρνοντας και τα πρώτα μετάλλια.

Από τον Μάιο του 2015, ο Σύλλογος έχει το δικό του χώρο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του και έχει ξεκινήσει και τη λειτουργία πολιτιστικού τμήματος.

Ακόμα, από τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει δημιουργηθεί και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, που συμμετέχει και στηρίζει τον κοινό σκοπό και τις δράσεις του Συλλόγου. Από τον Μάιο του 2018, ο Σύλλογος Γονέων εγγράφεται στην Π.Ο.Σ.Γ.Κ. ΑμεΑ.