Home > Πρώτο Θέμα > Αγγ. Καλλίας: «Θέλουμε έναν καθαρό χαρακτήρα για την Ονειρούπολη χωρίς πολιτική αντιπαράθεση»-Υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία της Δράμας αναμένεται κατά την περίοδο της Ονειρούπολης

Αγγ. Καλλίας: «Θέλουμε έναν καθαρό χαρακτήρα για την Ονειρούπολη χωρίς πολιτική αντιπαράθεση»-Υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία της Δράμας αναμένεται κατά την περίοδο της Ονειρούπολης

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας

Υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία

της Δράμας αναμένεται κατά

την περίοδο της Ονειρούπολης

Αγγ. Καλλίας: «Θέλουμε έναν καθαρό χαρακτήρα για την Ονειρούπολη χωρίς πολιτική αντιπαράθεση»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της Δράμας, όσον αφορά την χριστουγεννιάτικη περίοδο που έρχεται. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα, η πληρότητά τους κατά την περίοδο της Ονειρούπολης αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας, σημειώνει ότι η πληρότητα από 22 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου αναμένεται να αγγίξει ακόμα και το 85%-90%, ενώ στο σύνολο του Δεκεμβρίου θα αγγίξει και το 50%-60%.

Ο ίδιος πάντως, συμμετέχει για πρώτη φορά στην Οργανωτική Επιτροπή της Ονειρούπολης με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας και, τονίζει ξεκάθαρα ότι η γιορτή αυτή θα πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια (κυρίως το 2020) ήταν αρκετά δύσκολα, όπως για πολλούς επαγγελματίες. Αυτό που είναι ολοφάνερο στην πόλη, είναι ότι όλοι έχουν προσδοκίες με τη φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης. Ούτως ή άλλως, πέρα από το εορταστικό κλίμα που δημιουργεί στην πόλη, στόχος της είναι να φέρει και κάποια καλά έσοδα για την περίοδο των εορτών στους Δραμινούς επαγγελματίες.

Πληρότητα των ξενοδοχείων

Ερωτώμενος αρχικά με το ζήτημα της πληρότητας των ξενοδοχείων κατά την περίοδο της Ονειρούπολης, ο κ. Καλλίας σημειώνει ότι αυτή την ώρα, τα μηνύματα δείχνουν ότι υπάρχει μια αρκετά καλή κινητικότητα. «Εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα ενδιαφέρον του κόσμου να επισκεφτεί τη Δράμα, να επισκεφτεί την Ονειρούπολη. Τα νούμερα δείχνουν ότι θα κινηθούμε σε παλαιότερα επίπεδα», σημειώνει και διευκρινίζει: «Δηλαδή για το δεκαπενθήμερο των εορτών, από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και 6 Ιανουαρίου θα γεμίσουμε σχεδόν, θα έχουμε μια πληρότητα της τάξης του 85%-90%. Σε επίπεδο όμως μήνα, από 4 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου, θα κινηθούμε περίπου στο 50%-60%.

Γιατί όπως γνωρίζουμε και το βλέπουμε κι εμείς οι Δραμινοί, τις καθημερινές δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση. Η κίνηση αυξάνεται το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα οι πρώτες 15 μέρες του Δεκεμβρίου να μην μας δώσουν πληρότητες υψηλές, αλλά να λέμε ότι ήταν ένας καλός μήνας».

Ερωτώμενος για το αν οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται Σαββατοκύριακα ή καθημερινές, ο κ. Καλλίας εξηγεί ότι, «κατά κύριο λόγο κλείνουν τρεις διανυκτερεύσεις. Αυτοί οι οποίοι έρχονται τις καθημερινές, μένουν δύο διανυκτερεύσεις. Ουσιαστικά αυτοί που έρχονται για την Ονειρούπολη στη Δράμα, κλείνουν συνήθως δύο με τρεις διανυκτερεύσεις».

Στην Οργανωτική Επιτροπή της Ονειρούπολης

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, ο κ. Καλλίας συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στην Οργανωτική Επιτροπή της Ονειρούπολης. Μιλώντας γι’ αυτό, επισημαίνει ότι ξεκαθάρισε από την πρώτη συνάντηση ακόμα, ότι, «δεν θα επιτρέψουμε σε καμία των περιπτώσεων, ως ιδιωτικοί φορείς, οποιαδήποτε πολιτική προσέγγιση της Ονειρούπολης. Εμείς θέλουμε να έχει ένα καθαρό χαρακτήρα, όλη η συζήτηση να είναι ουδέτερη και καθαρή και όχι πολιτική. Διότι δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε σε τέτοιες πολιτικές – ουσιαστικά – αντιπαραθέσεις. Και έτσι συμφωνήσαμε όλα τα μέλη της Επιτροπής και σε πάρα πολύ καλό κλίμα και ομόφωνα τις περισσότερες φορές, συμφωνούσαμε και προχωρούσαμε στις δράσεις».

Επισημαίνει εδώ επίσης και τα εξής: «Αντιλαμβανόμαστε βέβαια όλοι, ότι από τη μια μέρα στην άλλη δεν αλλάζουν τα πράγματα. Θέλει  πάρα πολλή δουλειά για να αλλάξουν και να γίνει έτσι όπως συζητήσαμε ότι θέλουμε να γίνει. Επί των πραγμάτων, ένα ή δύο μήνες πριν από την  έναρξή της, δεν είναι εφικτό αυτό να γίνει. Παρ’ όλα αυτά,  μπήκαν οι βάσεις για να συζητάμε με ομόνοια και σύμπνοια για το καλό της πόλης και το καλό της εκδήλωσης. Και αυτό ήταν το θετικό που μας έκανε να παραμείνουμε μέσα. Επίσης, είπαμε και συμφωνήσαμε όλοι, ότι, οποιαδήποτε διαφωνία και να υπάρξει, δεν έχουμε λόγο να βγαίνουμε να κρεμιόμαστε στα μανταλάκια. Μπορούμε να λύνουμε τις διαφωνίες μας κι εδώ μέσα μεταξύ μας. Ούτε οι ξενοδόχοι επιβραβεύουν την παράταξη του ενός ή του άλλου. Είμαστε εδώ για την Ονειρούπολη. Αυτή ήταν η δική μας θέση και έτσι συνεχίζουμε και είμαστε μέσα στη Επιτροπή».

Το κομμάτι της ενημέρωσης

Ερωτώμενος για τη δράση της Ένωσης Ξενοδόχων στην Ονειρούπολη, μας λέει ότι η Ένωση «έχει αναλάβει το κομμάτι της ενημέρωσης. Θα μπούμε και θα στελεχώσουμε το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών της Ονειρούπολης καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, ώστε να παρέχουμε πληροφορίες για τη διαμονή, για την εστίαση, για τα σημεία ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας των επισκεπτών, να μπορούμε να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές σε διάφορους χώρους όπως σε οινοποιία, παραγωγικές μονάδες, στο Σπήλαιο Αγγίτη, στο Φαλακρό και αλλού σε συνεργασία και με τουριστικά γραφεία».

Στο σημείο αυτό τονίζει ότι στην έκθεση της Philoxenia που θα συμμετέχει η Ένωση Ξενοδόχων θα προβάλουν την Ονειρούπολη, αλλά και τις επιλογές που έχει κάποιος αν επισκεφτεί τη Δράμα.

Καταλήγοντας όμως, τονίζει χαρακτηριστικά ότι, «από όλη την ιστορία, κρατάω ότι φέτος υπάρχει ένα καλό κλίμα. Και σ’ αυτό το καλό κλίμα, έχουμε όλη την καλή διάθεση και εμείς να βοηθήσουμε ποιοτικά και να προσπαθήσουμε. Έχει εμπλουτιστεί με ωραίες δράσεις, με εκδηλώσεις, αλλά σίγουρα είναι πολύ λίγες σ’ αυτό που θα θέλαμε να έχουμε».