Home > Πρώτο Θέμα > Ακόμα στα θεμέλια είναι το νέο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου! – Δηλώσεις δημάρχου Κ. Νευροκοπίου στον «Π.Τ.»

Ακόμα στα θεμέλια είναι το νέο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου! – Δηλώσεις δημάρχου Κ. Νευροκοπίου στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις δημάρχου Κ. Νευροκοπίου στον «Πρωινό Τύπο»

Ακόμα στα θεμέλια είναι

το νέο Δημοτικό Σχολείο

Κ. Νευροκοπίου!

► Κινήσεις για νομικές διαδικασίες κατά του αναδόχου ο οποίος διέκοψε το έργο εδώ και μήνες

► Θετικά μηνύματα για εκμετάλλευση του Οχυρού Λίσσε από το Δήμο

► Έκκληση να σταματήσει η κινητικότητα για υπαλλήλους του Δήμου Νευροκοπίου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ φάση βρίσκεται το έργο της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου. Ένα έργο που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή, φαίνεται να βρίσκεται σε τέλμα, εξαιτίας του αναδόχου, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες έχει σταματήσει το έργο.

Την κατασκευή ενός νέου Δημοτικού Σχολείου, είχε καταφέρει και πέτυχε μέσα από δύσκολες συνθήκες, ο αείμνηστος πλέον δήμαρχος Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος. Η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στο Νευροκόπι, είναι αναγκαιότητα και έργο πνοής για την περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά, η οικονομική στενότητα προφανώς του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο, πηγαίνει πολύ πίσω την κατασκευή του και αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για «έργο φάντασμα».

Στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης, ο δήμαρχος Νευροκοπίου κ. Κυριακίδης, μαζί με τον  κυβερνητικό βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχο, επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, της εταιρείας του υπουργείου Υποδομών που είναι αρμόδια για την κατασκευή κάθε δημοσίου κτηρίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Θανάση Γιάνναρη, καθώς και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κα. Εύη Δημάκη – Σύμβουλο Διοίκησης, κ. Θανάση Βρυώνη – Οικονομικό Σύμβουλο, κ. Γιάννη Τσαγκάρη – Διευθυντή Κατασκευών και κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο Γενικό Διευθυντή Έργων και Λειτουργίας. Συζητήθηκε διεξοδικά το λιμνάζον ζήτημα της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Νευροκοπίου, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τον Δήμο.

Όπως τόνισε μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος κ.Κυριακίδης «επισκεφθήκαμε την ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες. Όπως γνωρίζεται πολύ καλά, με το ΕΣΠΑ, πρώτα φτιάχνεις το έργο και μετά σε πληρώνει. Το έργο δεν προπληρώνεται. Οπότε ο ανάδοχος έχει σταματήσει και εμείς έχουμε ζητήσει από την ΚΤΥΠ ΑΕ να προχωρήσει στις νομικές διαδικασίες. Ο ανάδοχος από εδώ και πέρα, έχει δύο μήνες να επανέλθει στο έργο και να το ξεκινήσει και πάλι. Αυτή την στιγμή περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα γίνει, ή αν αφήσει το έργο και το πάρει ο επόμενος εργολάβος».

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Νευροκοπίου, το έργο είναι ακόμα στα θεμέλια, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020. Το άσχημο είναι ότι με την όλη διαδικασία όπως φαίνεται ότι θα εξελιχθεί, ακόμα και αν πάρει το έργο ο επόμενος εργολάβος, θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια να ολοκληρωθεί. Και δυστυχώς είναι λυπηρό το γεγονός, γιατί φτάνουμε στο σημείο να διαιωνίζεται ένα τόσο σημαντικό έργο.

Τελικά, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Κυριακίδης, «αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση για την ασφάλεια της περιοχής και η επιτάχυνση του βηματισμού και των απαραίτητων διαδικασιών για την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου. Βασικό στοιχείο και κρίσιμος όρος στη διευθέτηση του θέματος είναι η ανταπόκριση αναδόχου».

MAXH OXYRON NEYROKOPI 3

Οχυρό Λίσσε

Επίσης, ο κ. Κυριακίδης μαζί με τον κ. Μπλούχο είχαν διαδοχικές συναντήσεις, τόσο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά και με τον υφυπουργό κ. Στεφανή. Συζητήθηκε το θέμα της εκ νέου παραχώρησης από το Υπουργείο προς τον Δήμο, του δικαιώματος εκμετάλλευσης του ιστορικού «Οχυρού ΛΙΣΣΕ» για χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών ώστε ο Δήμος από τη μεριά του να είναι σε θέση ξεκινήσει την σταδιακή λειτουργία του και να διεκδικήσει την περαιτέρω τουριστική και εκπαιδευτική αξιοποίησή του.

Όπως είπε στον «Π.Τ.» ο κ. Κυριακίδης, τα μηνύματα είναι θετικά και άμεσα ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες.

Να εξαιρεθεί το Νευροκόπι από την κινητικότητα

Τέλος, όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, επισκέφθηκε και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, όπου του έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης του προσωπικού του Δήμου Νευροκοπίου. Όπως τόνισε μάλιστα στον «Π.Τ.», «ζητήσαμε ενίσχυση του προσωπικού και να εξαιρεθούμε από την κινητικότητα. Δυστυχώς, πολλοί υπάλληλοι του Δήμου μας, ενεργοποιούν το μέτρο της κινητικότητας και φεύγουν από το Νευροκόπι για τη Δράμα. Θεωρούμε ότι θα εισακουστούμε στο θέμα αυτό στο τέλος του χρόνου».