Home > Πρώτο Θέμα > Άλλη μια σεζόν με προβλήματα για τους Δραμινούς αθλητές του Δημοτικού Σταδίου Δράμας

Άλλη μια σεζόν με προβλήματα για τους Δραμινούς αθλητές του Δημοτικού Σταδίου Δράμας

Άλλη μια σεζόν με προβλήματα για τους Δραμινούς

αθλητές του Δημοτικού Σταδίου Δράμας

Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν

τις προπονήσεις των αθλητών

στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

Ο γραμματέας του ΣΚΑ Δράμας,

κ. Στέλιος Κουρομιχελάκης μιλάει στον «Π.Τ.»

 

 

Τα ζητήματα που κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια σε ότι αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας, είναι πολυπληθή, είτε αυτά έχουν σχέση με την συντήρησή τους και τα χρήματα που απαιτούνται, είτε στην ανάγκη δημιουργίας νέων και πιο σύγχρονων κέντρων αθλητισμού, αποτέλεσμα έχουν την «συρρίκνωση» του αθλητισμού στην περιοχή μας, και συνάμα των ανερχόμενων αθλητών.

Με αφορμή το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, και ορμώμενοι από το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά όμοροι Νομοί της Περιφέρειάς μας εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για τη δημιουργία και συντήρηση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, την ίδια ώρα ο Νομός Δράμας, δεν προβλέπεται να λάβει ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του σε αυτό τον τομέα.

DHMOTIKO STADIO DRAMAS 02

Η εφημερίδα μας, επικοινώνησε με τον γραμματέα του Συλλόγου Κλασσικού Αθλητισμού Δράμας, κ. Στέλιο Κουρομιχελάκη, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Δράμας, συντελούν ώστε να μειώνεται η αθλητική κίνηση στην περιοχή μας, κατά τους χειμερινούς και καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι ελλιπείς σε ορισμένους τομείς.

Οι χώροι στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, όπως ανέφερε ο κ. Κουρομιχελάκης, είναι ακατάλληλοι ή ακόμη και ανύπαρκτοι καθώς τους χειμερινούς και καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργούνται προβλήματα στην διεξαγωγή προπόνησης των αθλητών.

«Ο ελαστικός τάπητας έχει προβλήματα, ο οποίος αντικαταστάθηκε τελευταία φορά πριν από έξι χρόνια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  Η Γ.Γ.Α. το έδωσε σε εργολάβο. Ο εργολάβος τελειώνοντας το έδωσε στην Γ.Γ.Α. και έπειτα η Γ.Γ.Α. εν μία νυκτί το έδωσε στον Δήμο. Ο Δήμος τότε, δεν έπρεπε να το παραλάβει, ημιτελές και με κακοτεχνίες. Και σήμερα μας δημιουργεί προβλήματα», σημείωσε ο κ. Κουρομιχελάκης.

Σε ότι αφορά στις κερκίδες του γηπέδου, για τις οποίες έχει γίνει πολύ συζήτηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ο κ. Κουρομιχελάκης, επεσήμανε ότι το ζήτημα είναι συλλογικά όλοι οι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Υφυπουργείο Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), να συμβάλουν ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για την δημιουργία νέων κερκίδων στον χώρο του γηπέδου.

«Από την δική μας πλευρά πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει και δεν αδυνατούν, μπορούν. Συλλογικά μέσω όλων των φορέων θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα χρήματα για τις κερκίδες.

Εγώ ντρέπομαι όταν έρχεται πρωταθλητής της Ελλάδος υψηλού επιπέδου, να κάνει προπόνηση με κακές καιρικές συνθήκες σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Όλοι οι Δραμινοί, θα έπρεπε να ανέβουν μια φορά στο Εθνικό Στάδιο της Δράμας και να δουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες πως γυμνάζονται τα δικά μας παιδιά».

Προεκλογικά μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Κουρομιχελάκης, είχε έρθει στη Δράμα ο σημερινός Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού, και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικό Σταδίου Δράμας, ενώ είχε επισημάνει τότε ότι: «όταν έρθουν στα πράγματα θα το κάνουν. Από τότε βέβαια, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, λέει ότι δεν μπορούν ως Υφυπουργείο να το κάνουν, διότι όλα τα χρήματα που διαθέτουν ετησίως για ολόκληρη την Ελλάδα είναι γύρω στα 4.500.000 ευρώ. Έτσι, όπως λένε, δεν μπορούν να διαθέσουν ένα σεβαστό ποσό για τον συγκεκριμένο σκοπό».

Ως ΣΚΑ Δράμας, όπως αναφέρει ο κ. Κουρομιχελάκης, ζητούν από τον Δήμο Δράμας να αναλάβει το ζήτημα της μελέτης μηχανικός του Δήμου και στη συνέχεια να προχωρήσει το έργο.

euniko

Επιτυχίες του ΣΚΑ Δράμας κατά το 2017

Παρόλο που αντιμετωπίζουν προβλήματα αθλητές και προπονητές στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, ο Σύλλογος συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διοργανώσεις, και πρωταθλήματα.

Οι προπονητές του Συλλόγου είναι οι παρακάτω: Χαράλαμπος Σδρόλας, Ευθύμιος Ανδρέογλου, Βασιλική Χατζηδημητρίου, Αναστάσιος Μωυσιάδης, Σωτήρης Κεχαγιάς, Σταυρούλα Κωνσταντινίδου, Ιωάννα Χαλετζή, και η Τζένη Πεχλιβανίδου.

Ο Σύλλογος κατά την περίοδο 2017, κατάφερε να πραγματοποιήσει διοργανώσεις (βραβεύσεις αθλητών, Κραχτίδεια, Ελευθέρια) και να συμμετέχει σε πλήθος άλλων Πανελλήνιων αγώνων επιπέδου: Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου, Πανελλήνιο Ανώμαλου Δρόμου (3ος στις Κορασίδες), συμμετοχή στα διασυλλογικά της περιοχής, καθώς και σε πανελλήνια με μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων, οι Κορασίδες είναι 3ος Σύλλογος στην Ελλάδα, στην κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων, σημειώνει επιτυχίες πολλών αθλητών του, στην κατηγορία Νέοι – Νέες, οι Νέες του ΣΚΑ Δράμας είναι ο 8ος Σύλλογος στην Ελλάδα.

ETHNIKO STADIO 2

Είναι ο 1ος Σύλλογος από την Αθήνα έως τον Έβρο, όπως σημειώνει ο κ. Κουρομιχελάκης, ο 8ος Σύλλογος Πανελλαδικά στη γενική βαθμολογία του 2016, ενώ αναμένουν να είναι ο 6ος Σύλλογος πανελλαδικά το 2017 στη γενική βαθμολογία.

Παράλληλα όμως, ο ΣΚΑ Δράμας, είχε και οκτώ διεθνείς αθλητές το 2016. Τους Κωνσταντίνο Δουβαλίδη, Άγγελο Ανδρέογλου, Λεωνίδα Σιδηρόπουλο, Παύλο Μποϊτσιο, Λάζαρο Ουρούμη, Μελίνα Γρηγοριάδου, Αναστασία Κιόρογλου, και την Παρασκευή Μουρούζη.

Ακόμη, μέσα στο έτος 2017 μέχρι στιγμής ο ΣΚΑ Δράμας έχει οκτώ αθλητές. Τους Κωνσταντίνο Δουβαλίδη, Παρασκευή Μουρούζη, Αναστασία Κιόρογλου, Λεωνίδα Σιδηρόπουλο, Βαρβάρα Τσαγγουρίδου, Άγγελο Ταντσίνη, Λάζαρο Ουρούμη και την Μελίνα Γρηγοριάδου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρομιχελάκης: «Ο ΣΕΓΑΣ σφυρίζει αδιάφορα και η Γ.Γ.Α. κωφεύει. Είναι σαν να μην υπάρχουμε γι’ αυτούς.

Και εμείς, με εφόδια την αγάπη προς την Δράμα και τα παιδιά της, που είναι και δικά μας παιδιά όχι μόνο στεκόμαστε στα πόδια μας, είμαστε πρώτοι αλλά θέλουμε να έχουμε και την δυνατότητα να είμαστε δεύτερη οικογένεια για όλα τα παιδιά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη πιστεύουμε μάταια όμως, ότι οι άρχοντες της Δράμας θα φιλοτιμηθούν να κάνουν κάτι.

Ο Σύλλογος μας, που είναι κόσμημα στον Ελλαδικό χώρο, εγκαταλελειμμένος από όλους τους φορείς, μόνο με την βοήθεια των Δραμινών, που στην πλειοψηφία τους από παλιά είναι λάτρεις του στίβου, θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά».