Home > Εκδηλώσεις > «Άλλοι πετάνε και άλλοι πεινάνε» Μια δράση στη Δράμα για τον περιορισμό της παραγωγής οικιακών απορριμμάτων!

«Άλλοι πετάνε και άλλοι πεινάνε» Μια δράση στη Δράμα για τον περιορισμό της παραγωγής οικιακών απορριμμάτων!

Την Κυριακή στη Δράμα οι chef Παύλος Χάππιλος και Λία Μακροστέργιου

«Άλλοι πετάνε και άλλοι πεινάνε»

Μια δράση στη Δράμα για τον περιορισμό

της παραγωγής οικιακών απορριμμάτων!

Δηλώσεις της προϊσταμένης του Τμήματος Προγραμματισμού Δήμου Δράμας στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα να μην πετάμε τροφές, με τίτλο «Άλλοι Πετούν – Άλλοι Πεινούν», διοργανώνει ο Δήμος Δράμας της ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα και καλεσμένοι θα είναι οι chef Παύλος Χάππιλος και Λία Μακροστέργιου (παίκτες από το περυσινό master chef). Οι chef θα μοιραστούν μαζί μας μυστικά, συμβουλές, υποδείξεις και συνταγές.

Η εκδήλωση «Άλλοι Πετούν – Άλλοι Πεινούν» είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στην πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ευαισθητοποίηση Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση στο μέγιστο του ωφέλιμου των τροφών που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας βοηθούν να περιορίσουμε την παραγωγή οικιακών απορριμμάτων, ρυπαίνοντας λιγότερο το περιβάλλον και ταυτόχρονα κάνοντας οικονομία σε χρήμα, πόρους και ενέργεια.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας κ. Κατερίνα Ιωσηφίδου, τονίζει ότι «είναι καθοριστικός ο τίτλος της εκδήλωσης, γιατί ουσιαστικά θέλει να δώσει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση τροφίμων και να σπαταλούνται τρόφιμα που καταλήγουν στις χωματερές. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το 30% των τροφίμων, καταλήγουν στα σκουπίδια.

Έτσι, την Κυριακή θα έχουμε κοντά μας δύο γνωστούς σεφ από το περυσινό master chef τον Παύλο Χάππιλο και τη Λία Μακροστέργιου, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν ιδέες και οδηγίες για το πώς να επαναχρησιμοποιούνται με ασφάλεια και να μην καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων τα υπολείμματα τροφών ή τα περισσεύματα των προηγούμενων ημερών».

Να σημειωθεί τέλος ότι η δράση είναι ανοικτή σε όλους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.