Home > νέα > Αναδιαμόρφωση δρομολογίων αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Δράμας- Δρομολογήθηκε η αγορά 2 απορριμματοφόρων και η ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό

Αναδιαμόρφωση δρομολογίων αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Δράμας- Δρομολογήθηκε η αγορά 2 απορριμματοφόρων και η ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό

Αναδιαμόρφωση δρομολογίων

αποκομιδής των απορριμμάτων

του Δήμου Δράμας

Δρομολογήθηκε η αγορά 2 απορριμματοφόρων και η ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Τα αποτελέσματα παρακολούθησης και βελτίωσης των δρομολογίων αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Δράμας, παρουσίασε χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Χρήστος Κυριακίδης.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, με σκοπό την βελτίωση της εικόνας καθαριότητας της πόλη μας, από τον Οκτώβριο με μια ειδική ομάδα εργασίας που συστάθηκε στον Δήμο, προχώρησε στην παρακολούθηση των δρομολογίων αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου και των Κοινοτήτων της Δράμας.

«Με σκοπό την βέλτιστη εικόνα στην καθαριότητα, παρακολουθήσαμε όλα τα δρομολόγια περισυλλογής των απορριμμάτων, καταγράψαμε όλους τους κάδους που υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου μας, μπλε και πράσινους και τους αποτυπώσαμε με GPS συστήματα.

Παρακολουθήσαμε την πληρότητα των κάδων σε όλα τα σημεία του Δήμου μας, αλλά και στις Κοινότητές μας. Καταγράψαμε το ωράριο άφιξης, αλλά και αναχώρησης από κάθε σημείο του κάδου, για να δούμε τον χρόνο που χρειάζεται για την περισυλλογή.

Όλα αυτά τα δεδομένα, καταγράφηκαν και καταχωρήθηκαν σε εξειδικευμένο λογισμικό και με την άριστη συνεργασία όλων των εργαζομένων της Υπηρεσίας μας, των πληρωμάτων των απορριμματοφόρων καταγράψαμε τα συμπεράσματα που βγάλαμε από αυτή μας την μελέτη, τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά και τις λύσεις που θέλουμε να δώσουμε στην περισυλλογή των απορριμμάτων στον Δήμο μας», εξήγησε ο κ. Κυριακίδης.

Έτσι, η Υπηρεσία προέβη στη διαμόρφωση νέων δρομολογίων για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Δράμας. Πλέον, τέσσερα απορριμματοφόρα εισέρχονται στο κέντρο της πόλης τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκινάει η Υπηρεσία τις εργασίες της, όπου καθαρίζεται άμεσα το κέντρο της Δράμας, με αποτέλεσμα να απεγκλωβίζεται ουσιαστικά το κέντρο από τα συχνά μποτιλιαρίσματα και τις οχλήσεις των οδηγών που προϋπήρχαν.

Το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης, όπως επεσήμανε ο κ. Κυριακίδης, χωρίζεται και εκείνο σε τέσσερα τμήματα, όπου τα απορριμματοφόρα που εισέρχονται το πρωί στο κέντρο, συνεχίζουν το καθένα ξεχωριστά στον τομέα του στα τέσσερα σημεία της πόλης, έχοντας ως αποτέλεσμα να καθαρίζονται πλέον καθημερινά οι πράσινοι κάδοι, από όλη την πόλη της Δράμας.

Επιπλέον, έγινε και ομαδοποίηση των Κοινοτήτων, και τρία δρομολόγια καθημερινά διέρχονται από τις Κοινότητές του Δήμου, ώστε να καθαρίζουν τα χωριά.

«Τα αποτελέσματα που είχαμε, από αυτή την ομαδοποίηση των Κοινοτήτων που κάναμε, είναι πλέον σε χωριά που πηγαίναμε μια φορά την εβδομάδα, να έχουμε την δυνατότητα να πηγαίνουμε δυο φορές.

Θέλω να τονίσω ότι όλη αυτή η προσπάθειά μας που έγινε όλους αυτούς τους μήνες, έγινε χωρίς επιπλέον προσωπικό αλλά με το ήδη μειωμένο προσωπικό που έχουμε, αλλά και χωρίς επιπλέον έξοδα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακίδης.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που προϋπήρχαν έχουν λυθεί, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, και τώρα η Υπηρεσία προχωράει στον σχεδιασμό της για το μέλλον ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της πόλης.

«Ως Υπηρεσία, έχουμε δρομολογήσει την αγορά δυο νέων απορριμματοφόρων αλλά και την άμεση ενίσχυση με προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, η οποία πάσχει σε αυτό το κομμάτι.

Στόχος της δημοτικής μας αρχής, είναι η ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη μας και στα χωριά μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

Δρομολόγια περισυλλογής μπλε κάδου ανακύκλωσης

Τομέας Α: Ανατολικό τμήμα της πόλης, και επιπλέον τα χωριά Μοναστηράκι, Βαθύλακος και Πανόραμα.

Τομέας Β: Δυτικό Τμήμα της πόλης, και κάθε Παρασκευή Ν. Αμισός και Αρκαδικός.

Τομέας Γ

Δευτέρα: Βυθιζόμενοι κάδοι, εκκλησία Σωτήρος, Ξηροπόταμος, ΒΙ.ΠΕ., Μυλοπόταμος, και Νικοτσάρας.

Τρίτη: Νοσοκομείο, Αμπελάκια, Καλός Αγρός, Ν. Αμισός, και Αρκαδικός.

Τετάρτη: Χωριστή, Καλλίφυτος, κεντρικός για Καβάλα και Αδριανή.

Πέμπτη: Κουδούνια, Ν. Σεβάστεια, Άγιος Σάββας, Μαυρόβατος, και Μικροχώρι.

Παρασκευή: Νοσοκομείο, Αμπελόκηποι, Στενήμαχος, Προάστιο, Άγιος Τρύφωνας, και Ταξιάρχες.

Δρομολόγια πράσινου κάδου σκουπιδιών

Τομέας 1

Κέντρο 1: Νοσοκομείο, Αγία Τριάδα, Εργατικές Κατοικίες, Παπαργύρη, Προφήτης Ηλίας, Κορύλοβος, Περιφερειακός, Μοναστηράκι και Βαθύλακος.

Τμήμα στενού κέντρου: Όρχος, Πέντε δρόμοι, Κωτσόβολος, Παπανδρέου, Ζάρα, Άρμεν, Ζερβού, Λαμπριανίδου, Δικαστήρια, Παλαιολόγου, Πέντε δρόμοι, Γράμμου, Δοίράνης, Φιλίππου, 40 εκκλησιών, Γαληνού, Ανδριανουπόλεως, και Σκρα.

Υπόλοιπος Τομέας: περιοχή Νοσοκομείου, Ευαγγελίστριας (Ιπποκράτους), Εργατικές Κατοικίες, Νοσοκομείο, Αγία Τριάδα, Παπαργύρη (Λεωφόρος Στρατού) έως την πλατεία Ορτυκίου (Σαρανταπόρου), Προφήτη Ηλία, και 3ο Δημοτικό.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή: Μοναστηράκι και Βαθύλακος, και κάθε Πέμπτη, Περιφερειακός και Κορύλοβος.

Τομέας 2

Κέντρο 2: Διοικητήριο, ΟΣΕ, Ανάπλαση, Πολυκλαδικό, και Καραολή Δημητρίου.

Τμήμα στενού κέντρου: Όρχος, 1ης Ιουλίου, Εθνικής Αμύνης, Ι. Δραγούμη, Ηπείρου, Μακεδονίας, Βοραζάνη, Ι. Δραγούμη, Βεργίνας, και Ωδείο.

Υπόλοιπος Τομέας: Περιοχή ΟΣΕ, Θεμιστοκλέους, Άγιοι Ανάργυροι, Αστυνομία, Ανάπλαση, Φιλίππου, ΕΠΑΛ, τμήμα κάτω από το πάρκο της οδού Ορτακίου.

Τομέας 3

Κέντρο 3: Αντιγόνου, Παζάρι, Μασούτης, Βενιζέλου, Γηροκομείο, Αρρένων, 2η πλατεία, Αγίου Χρυσοστόμου, και Ν. Κρώμνη.

Τμήμα στενού κέντρου: Όρχος, Αλκιβιάδου (πίσω από τα δικαστήρια), Αντιγόνου, 19ης Μαΐου, Βενιζέλου, Θερμοπυλών, Αγία Σοφία, και Μητροπολιτικό.

Υπόλοιπος Τομέας: περιοχή Γηροκομείου, Μητροπολιτικό, Αρρένων, Ιουστινιανού, Ν. Κρώμνη (πάνω από την Ευξείνου Πόντου).

Τομέας 4

Κέντρο 4: κεντρική πλατεία, Αστικά, ΚΤΕΛ, Αγία Βαρβάρα, γήπεδο Δόξας, τμήμα κάτω της Ευξείνου Πόντου, Εργατικές κατοικίες Αρκαδικού, Αρκαδικό, Ν. Αμισός.

Τμήμα στενού κέντρου: Βυθιζόμενοι, Άγιος Νικόλαος, 19ης Μαΐου, πατριάρχου Διονυσίου, Αναστασίου Μακρή, Πάρκο Κυπρίων, ΚΤΕΛ, και Αγία Βαρβάρα.

Υπόλοιπος Τομέας: Ταξιαρχία, γήπεδο Δόξας, Εθνομαρτύρων Πόντου (Κομνηνοί), Εργατικές Αρκαδικού, Αρκαδικός, και Ν. Αμισός.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή: Αρκαδικός και Ν. Αμισός.

Τομέας 5: Ξηροπόταμος, ΒΙ.ΠΕ., Καλός αγρός, Μυλοπόταμος, Νικοτσάρας, Αμπελάκια.

Δευτέρα: εκκλησία Σωτήρος, Ξηροπόταμος, ΒΙ.ΠΕ.

Τρίτη: Αμπελάκια, Καλός Αγρός, Νικοτσάρας, Μυλοπόταμος, ευθεία Περιφερειακού (Μυλοπόταμος, φανάρια Ξηροποτάμου)

Τετάρτη: εκκλησία Σωτήρος, Ξηροπόταμος, ΒΙ.ΠΕ., όλες οι ευθείες

Πέμπτη: Αμπελάκια, Καλός Αγρός, Νικοτσάρας, Μυλοπόταμος, Άγιος Ευστάθιος, Τσόρλα

Παρασκευή: εκκλησία Σωτήρος, Ξηροπόταμος, ΒΙ.ΠΕ.

Τομέας 6: Χωριστή, Καλλίφυτος, Πανόραμα, κεντρικός Δοξάτου, Ταξιάρχες, Λιβαδερό, Σιδηρόνερο, Σκαλωτή, Οροπέδιο Παππάδες.

Δευτέρα: Χωριστή, Καλλίφυτος, Πανόραμα

Τρίτη: Χωριστή, Καλλίφυτος, κεντρικός Δοξάτου, Μακρυπλάι

Τετάρτη: Χωριστή, Καλλίφυτος, Πανόραμα

Πέμπτη: Ταξιάρχες, Λιβαδερό, Σιδηρόνερο, Σκαλωτή, Παππάδες, Οροπέδιο

Παρασκευή: Χωριστή, Καλλίφυτος, Πανόραμα

Τομέας 7: Αμπελόκηποι, Προάστιο, Άγιος Σάββας, Κουδούνια, Ν. Σεβάστεια, Μαυρόβατος, Μικροχώρι

Δευτέρα: Αμπελόκηποι, Στενήμαχος, Προάστιο, Ν. Σεβάστεια

Τρίτη: Άγιος Σάββας, Μικροχώρι, Μαυρόβατος

Τετάρτη: Αμπελόκηποι, Στενήμαχος, Προάστιο, Κουδούνια

Πέμπτη: Μικροχώρι, Μαυρόβατος, Ν. Σεβάστεια, Άγιος Τρύφωνας

Παρασκευή: Αμπελόκηποι, Στενήμαχος, Προάστιο, Άγιος Σάββας