Home > Νέα > Ανοιχτή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας – Την ένταξή τους στο μέτρο των 800 ευρώ ζητούν οι δικηγόροι της Δράμας

Ανοιχτή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας – Την ένταξή τους στο μέτρο των 800 ευρώ ζητούν οι δικηγόροι της Δράμας

Ανοιχτή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Την ένταξή τους στο μέτρο των 800 ευρώ

ζητούν οι δικηγόροι της Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή προς τους βουλευτές Δράμας, προς όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και όπου αλλού είναι απαραίτητο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας ζητάει την ένταξη των δικηγόρων στο μέτρο του επιδόματος των 800 ευρώ, μιας και απ’ ότι φαίνεται, οι δικηγόροι για κάποιο λόγο εξαιρέθηκαν, ενώ αρχικά φαινόταν να εντάσσονται και αυτοί.

Το ζήτημα αφορά φυσικά το γνωστό μέτρο ενίσχυσης όλων εκείνων που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω της καραντίνας που επικρατεί με τον κορωνοϊό Covid 19, καθώς τα Δικαστήρια σε όλη τη χώρα έχουν ήδη κλείσει από τις πρώτες μέρες της καραντίνας σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιος, αρχικά αναφερόταν και οι δικηγόροι στα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού ως παράδειγμα, ενώ όταν στη συνέχεια βγήκε η απόφαση στο ΦΕΚ, διαπιστώθηκε ότι δεν αναφέρονται μέσα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αρχική απόφαση, το κλείσιμο των Δικαστηρίων είχε ημερομηνία μέχρι και σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να δοθεί νέα παράταση του κλεισίματος μέχρι και 1 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, «η κατά τα φαινόμενα εξαίρεση των δικηγόρων από τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 €, παρά τις περί του αντιθέτου ρητές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών τις αμέσως προηγούμενες ημέρες καθώς και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος στις 19-3-2029 μίλησε απερίφραστα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως δικαιούχους αυτού, αποτελεί κατάφωρη ανακολουθία, ύψιστο ερασιτεχνισμό και, εν τέλει, απόλυτο εμπαιγμό που, σε καμία περίπτωση, δεν έπρεπε να χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές και, μάλιστα, αυτές τις δύσκολες ώρες.

Οι δικηγόροι, με κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία, με τους πελάτες μας να αδυνατούν έστω να προσέλθουν στα γραφεία μας λόγω απαγορεύσεως της κυκλοφορίας, είναι πασιφανές ότι έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε, όχι γιατί το επιλέξαμε, αλλά γιατί υποχρεωθήκαμε (ορθώς) από την Πολιτεία.

Παρά ταύτα, πρέπει να καταβάλουμε ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς θέρμανσης, ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, δόσεις δανείων, να ζήσουμε τις οικογένειές μας, ενώ, συγχρόνως, δε δουλεύουμε.

Τα δε επιδοτούμενα σεμινάρια τα οποία ανακοινώθηκε ότι θα παρασχεθούν τέτοιες ώρες και υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, μόνο ως κακόγουστο αστείο δύναται να εκληφθούν».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμα, καλεί «όλους τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και όλους τους βουλευτές, κυβερνητικού και μη, να παρέμβουν άμεσα και να πάρουν θέση για να αποκατασταθεί η κατάφωρη αυτή αδικία.
Τα δέκα τελευταία έτη, οι δικηγόροι έχουν ήδη καταβάλει πολλαπλάσια από όσα τους αναλογούσαν, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της χώρας. Τουλάχιστον, στην κρίσιμη αυτή ώρα, ας μην υπάρξει ηθελημένη ολιγωρία σε βάρος τους αλλά μία δίκαιη και απόλυτα δικαιολογημένη αντιμετώπιση».