Home > Αθλητικά > Ανοιχτά χαρτιά από τη διοίκηση της Δόξας Δράμας και όλο το παρασκήνιο για τα ban, και  το γήπεδο  Γιάννης Καρτάλης στον Π.Τ. «Έπεσαν οι μάσκες στη Δόξα Δράμας»

Ανοιχτά χαρτιά από τη διοίκηση της Δόξας Δράμας και όλο το παρασκήνιο για τα ban, και  το γήπεδο  Γιάννης Καρτάλης στον Π.Τ. «Έπεσαν οι μάσκες στη Δόξα Δράμας»

Η Γενική Συνέλευση που έβγαλε ειδήσεις

Ανοιχτά χαρτιά από τη διοίκηση

της Δόξας Δράμας και όλο το παρασκήνιο

για τα ban, και  το γήπεδο 

Γιάννης Καρτάλης στον Π.Τ. «Έπεσαν οι μάσκες στη Δόξα Δράμας»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Δόξας Δράμας, η διοίκηση Καλλινικίδη άνοιξε τα χαρτιά της, παρουσίασε ονόματα και συμπεριφορές, και έστειλε μήνυμα συσπείρωσης προς τη δραμινή κοινωνία. «Κανείς δεν περισσεύει, στόχος η Α’ Εθνική».

Σε ένα κλίμα σκληρού ρεαλισμού το τοπίο γύρω από τα μεγάλα «αγκάθια» του συλλόγου —τα ban, την εκκαθάριση και το χτίσιμο της επόμενης μέρας— άρχισε να ξεκαθαρίζει, με τους διοικούντες να προβαίνουν σε αποκαλύψεις και ονόματα.

Προεδρεύων και κεντρικός ομιλητής της συνέλευσης ήταν ο σύμβουλος της διοίκησης Γιάννης Καρτάλης, ο οποίος έκανε μια αναλυτική τοποθέτηση, αναφέροντας ονόματα και συμπεριφορές.

Στο φλέγον ζήτημα των ban, το οποίο στερεί από την ομάδα το δικαίωμα έκδοσης δελτίων ποδοσφαιριστών, ο κ. Καρτάλης εντόπισε τις ρίζες του προβλήματος σε λάθη και παραλείψεις της διοίκησης Μπύρου, φωτογραφίζοντας μάλιστα την εμπλοκή ενός Ισπανού μάνατζερ που ζει στην Ελλάδα, ονόματι Miguel. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι στα προβλήματα συνέβαλε και η μετέπειτα διοίκηση Στράντζαλη.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Δόξα ακολουθεί πλέον τη νομική οδό, καθώς έχουν ήδη αποσταλεί επίσημες επιστολές προς την ΕΠΟ και τη FIFA, οι οποίες κοινοποιήθηκαν και στον πρόεδρο της ΕΠΣ Δράμας.

Στόχος είναι η ανάκληση της απόφασης, ενώ αν χρειαστεί, η ομάδα είναι έτοιμη να φτάσει μέχρι το CAS. «Δεν μπορεί να υπερισχύει ένας κανονισμός μιας ομοσπονδίας πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους και το Σύνταγμα», τονίστηκε χαρακτηριστικά, αμφισβητώντας νομικά τον όρο του «καθολικού διαδόχου» που επιβλήθηκε στον Ερασιτέχνη, την ώρα που η ΠΑΕ εμφανίζεται ακόμα ενεργή στο ΓΕΜΗ με κανονικό ΑΦΜ.

Το «αγκάθι» των 180.000€ και η άρνηση για τα «κρυφά» χρέη

Το οικονομικό μέγεθος του ban αγγίζει αυτή τη στιγμή τις 180.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και κεντρικός χορηγός, Άγγελος Καλλινικίδης, απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο: «Κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση να βοηθήσουνε, κι αν βρεθεί κανένας καλύτερος από μένα, τη δίνω την ομάδα. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. Η ομάδα πρέπει να πάει εκεί που της αξίζει, στην Α’ Εθνική».

Στην εκδήλωση ξεκαθαρίστηκε πως υπάρχει έτοιμο «Πλάνο Β» και «Πλάνο C» σε περίπτωση που δεν αποδώσει η τρέχουσα στρατηγική, ωστόσο η διοίκηση αρνήθηκε να τα αποκαλύψει για λόγους τακτικής: «Αν αρχίσουμε να μπαίνουμε στα εναλλακτικά πλάνα, κάψαμε το Πλάνο Α».

Παράλληλα, στάλθηκε σαφές μήνυμα προς όσους δημιούργησαν τα χρέη. Στο αγωνιώδες ερώτημα των φιλάθλων για το αν η νυν διοίκηση θα επωμιστεί τυφλά τις παλιές αμαρτίες, η απάντηση ήταν αποστομωτική «Αν το κάνω αυτό σήμερα, οι κύριοι που δημιούργησαν τις υποχρεώσεις θα την κάνουν».

Θετικά νέα για το γήπεδο και «Οδός Δραμινών παικτών»

Μέσα στο βαρύ κλίμα, υπήρξαν και θετικές ειδήσεις. Όπως αναφέρθηκε, από τον βουλευτή κ. Ξανθόπουλου, τα τυπικά θέματα της πυρασφάλειας και της αδειοδότησης του γηπέδου έχουν ουσιαστικά τελειώσει. Εκκρεμούν μόλις τέσσερα μικρά διαδικαστικά ζητήματα στον Δήμο Δράμας, τα οποία αναμένεται να επιλυθούν άμεσα για να πάρει η ομάδα το τελικό «πράσινο φως».

Τέλος, ως μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και απόδοσης τιμής στην ιστορία του συλλόγου, προτάθηκε η μετονομασία της οδού του γηπέδου σε «Οδό Δραμινών Παικτών».

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με ένα μεγάλο ερώτημα: «Πώς οδηγήθηκε η Δόξα σε αυτό το τέλμα; Έγινε τυχαία; Έγινε σκόπιμα; Για την ιστορία και μόνο της Δόξας Δράμας, οφείλουν αυτοί οι άνθρωποι να μας απαντήσουν».

Γιάννης Καρτάλης στον Π.Τ. «Έπεσαν οι μάσκες στη Δόξα Δράμας»

Το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Δόξα Δράμας και στενός συνεργάτης της διοίκησης, κ. Γιάννης Καρτάλης, μετά το τέλος της συνέλευσης μίλησε στον Π.Τ. και ξεκαθάρισε ότι η περίοδος της ανεκτικότητας και της ανωνυμίας έλαβε τέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πρόσωπα που διοίκησαν στο παρελθόν και οδήγησαν την ομάδα στο σημερινό αδιέξοδο.

«Έπεσαν οι μάσκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτάλης, εξηγώντας πως η διοίκηση επέλεγε συνειδητά μέχρι σήμερα να μην θίξει κανέναν, θεωρώντας ότι όλοι είναι αναγκαίοι. Ωστόσο, η «παντελής αδιαφορία» όσων δημιούργησαν τα προβλήματα ανάγκασε την πλευρά Καλλνικίδη να μιλήσει ανοιχτά.

Ο κ. Καρτάλης δεν δίστασε να αναφερθεί ονομαστικά στους κ.κ. Μπύρο, Στράντζαλη και Μιχαήλ, τονίζοντας: «Είναι άνθρωποι που ακούγονται πολύ στην πόλη, ενδεχομένως να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά, η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.  Εγώ προσωπικά δεν έχω πειστεί για την αθωότητα των όσων συνέβησαν τότε». Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νομικές κινήσεις προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, εάν αποδειχθεί ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την «έξοδο» των προηγούμενων διοικήσεων έγιναν εσκεμμένα για να τιμωρήσουν τη Δόξα.

Σε αναμονή η ΕΠΟ – Υπάρχει Plan B και C

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της επιστολής προς την ΕΠΟ και το ban που ταλανίζει τον σύλλογο, ο κ. Καρτάλης σημείωσε πως η απάντηση αναμένεται προς το τέλος του μήνα. «Η απάντηση που θα μας δοθεί θα είναι η πυξίδα για την επόμενη μέρα και το επόμενο βήμα των κινήσεών μας σε όλα τα επίπεδα».

Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς και το «παράπονο» Καλλινικίδη

Παρά τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες, ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον κ. Καρτάλη, έχει επιτευχθεί μια πρώτη συμφωνία με έναν κορμό 22 ποδοσφαιριστών (συμπεριλαμβανομένων παικτών από την προηγούμενη σεζόν), με ξεκάθαρο στόχο τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την άνοδο κατηγορίας, καθώς «η Γ’ Εθνική είναι πολύ μικρή για το όνομα της Δόξας».

Ωστόσο, το κλίμα σκιάζεται από τη στάση της τοπικής κοινωνίας και των οικονομικών παραγόντων της Δράμας. Ο κ. Καρτάλης εξέφρασε το παράπονο του προέδρου, κ. Καλλινικίδη, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί έναν «μοναχικό δρόμο», παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε συνεπής και νοικοκύρης σε όλα όσα υποσχέθηκε.

Στο κρίσιμο ερώτημα που κυκλοφορεί στα φίλαθλα στέκια –περί ενδεχόμενης αποχώρησης του προέδρου αν δεν λυθεί το ζήτημα του ban– ο κ. Καρτάλης απάντησε με νόημα, θέτοντας ένα ρητορικό ερώτημα: «Εσείς τι θα κάνατε στη θέση του;  Είναι κρίμα η τοπική κοινωνία, ενώ η ομάδα δύο χρόνια πρωταγωνιστεί, να γυρνάει την πλάτη σε έναν καλό και νοικοκύρη πρόεδρο».

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται πλέον κρίσιμες, με τη Δράμα να είναι σε αναμονή των επίσημων απαντήσεων από την ομοσπονδία, αλλά και των αντιδράσεων των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αποκαλύψεων.