Home > Νέα > Από τον Ροταριανό Όμιλο Δράμας Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Rotarian friendship & partnership»

Από τον Ροταριανό Όμιλο Δράμας Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Rotarian friendship & partnership»

Από τον Ροταριανό Όμιλο Δράμας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη

επιτυχία η εκδήλωση

«Rotarian friendship & partnership»

 

Την εκδήλωση «Rotarian friendship & partnership», πραγματοποίησε ο Ροταριανός Όμιλος Δράμας, στις 17 και 18 Μαρτίου. Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η ροταριανή συμφιλίωση και συναδέλφωση μεταξύ των μελών της περιφέρειας μας αλλά και της γειτονικής 2482 ΠΔΡ. Παράλληλα όμως, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για ανάδειξη και προβολή όλων αυτών των τοπικών σημείων της ευρύτερης περιοχής μας, τα οποία αποτελούν τουριστικό κίνητρο για πολλούς επισκέπτες. Ο ΡΟΔ, παρουσίασε όλα αυτά που κάποιος μπορεί να θαυμάσει στην γεμάτη ιστορία, πολιτισμό, φύση και γεύσεις περιοχή μας.

RATARY 2

Έτσι λοιπόν, πενήντα τέσσερις Ροταριανοί και φίλοι, ξεκίνησαν το Σάββατο 17 Μαρτίου, από τον αρχαιολογικό χώρο και το πάρκο των Φιλίππων, όπου ξεναγήθηκαν στο πάρκο το οποίο αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας ιστορίας, καθώς και του μουσείου του. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, το σημείο στο οποίο είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο κομμάτι της αρχαίας «Via Egnatia», η οποία διαπερνά το συγκεκριμένο πάρκο. Η συνέχεια, περιείχε πολλές γεύσεις και αρώματα καθώς, ο επόμενος προορισμός τους ήταν ένα από τα ωραιότερα οινοποιεία της περιοχής μας. Οι Ροταριανοί, ξεναγήθηκαν σε οινοποιείο στην περιοχή Μικροχωρίου Δράμας, όπου στη συνέχεια έγινε ξενάγηση και γευσιγνωσία των εξαιρετικών κρασιών.

Στον ειδικά ροταριανά διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου υπογράφηκε σύμφωνο (memorandum) συνεργασίας μεταξύ του Ροταριανού Ομίλου Δράμας και του Ομίλου από το Yambol της Βουλγαρίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα και κρασιά, ενώ το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό, φιλικό και φιλόξενο όπως ακριβώς αρμόζει σε ανάλογες ροταριανές εκδηλώσεις. Έπειτα, ανακοινώθηκε η δημιουργία του Fellowship των φίλων του κρασιού, καθώς η περιοχή μας διαθέτει από τις καλύτερες ελληνικές ετικέτες κρασιών οι οποίες στέκονται με επιτυχία και διακρίσεις και στο εξωτερικό.

RATARY 5

 Η επόμενη ημέρα, Κυριακή 18 Μαρτίου, ξεκίνησε με βροχή με προορισμό το μοναδικό σπήλαιο του Αγγίτη, όπου οι Ροταριανοί απόλαυσαν ένα καταπληκτικό θέαμα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η διάθεση βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στη συνέχεια, μετά το σπήλαιο του Αγγίτη, συνέχισαν ανηφορικά για το ιστορικό Οχυρό «Λύσσε», το Οχυρό που δεν έπεσε ποτέ, παρά μόνο παραδόθηκε. Η επίσκεψη των Ροταριανών, ήταν καθόλα επίκαιρη, καθώς στις 6/4/1941, παραδόθηκε το Οχυρό στους Γερμανούς. Κατά την επίσκεψή τους στο Οχυρό, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δρώμενο με την ιστορική αναβίωση της ομάδας «Γ. Δουράτσος», με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Τσαρτσίδη. Στη συνέχεια, ο Αντισυνταγματάρχης ΠΖ του 18ου ΤΠΖ κ. Γεώργιος Ντίκος, ξενάγησε τους παρευρισκόμενους εντός των τειχών του Οχυρού, όπου με λεπτομέρειες άκουσαν όλα όσα διαδραματίστηκαν στο μαρτυρικό και ιστορικό χωριό του Οχυρού Δράμας.

Λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, ο ΡΟΔ, είχε φροντίσει να αποχαιρετήσει τους φίλους του σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον σε κοντινή τοπική ταβέρνα, όπου υπήρχαν υπέροχα εδέσματα.