Home > νέα > «Η απόφαση της αύξησης των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου συνεχίζει να ισχύει»► «Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ακυρώνει τις αυξήσεις» ►Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας Γ. Δεμερτζή

«Η απόφαση της αύξησης των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου συνεχίζει να ισχύει»► «Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ακυρώνει τις αυξήσεις» ►Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας Γ. Δεμερτζή

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας Γ. Δεμερτζή

«Η απόφαση της αύξησης

των διδάκτρων του Δημοτικού

Ωδείου συνεχίζει να ισχύει»

► «Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ακυρώνει τις αυξήσεις»

► «Πιθανόν θα την ακύρωνε, αν στο δεκαπενθήμερο που προβλέπεται από τότε που αναρτήθηκε, προέβαινε κάποιος σε πράξεις προσφυγής»!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ του για όσα δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον τοπικό Τύπο και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αυξήσεις των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο, εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.

Ο κ. Δεμερτζής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (βλέπε και σχετικά δημοσιεύματα του «Πρωινού Τύπου» στα φύλλα της Τετάρτης 18 και της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019), δεν ακυρώνει τις αυξήσεις που έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα δίδακτρα των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου, υποστηρίζοντας έτσι ότι, ουσιαστικά, οι αυξήσεις αυτές είναι τελικά νόμιμες.

Ο κ. Δεμερτζής ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «το θέμα ανέκυψε από τη μη αξιοπρεπή στάση της παράταξης «Πόλη+Ζωή», με κάποιους ανθρώπους να θέλουν να ερμηνεύουν συγκεκριμένα κάποια πράγματα χωρίς να εμβαθύνουν, χωρίς κάποια επιπλέον νομική συμβουλή και μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τους πολίτες, να τους πανικοβάλουν και να δημιουργούν  πρόβλημα στον Πολιτιστικό Οργανισμό».

Demertzis

Ο κ. Γιώργος Δεμερτζής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Ο κ. Δεμερτζής, ανέφερε ότι «η απόφαση πάρθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, από τον κ. Καραμπατζάκη στα τέλη Ιουλίου, για να ενημερωθούν εγκαίρως οι γονείς. Για τον ΠΟΦΤΜΜ ήταν κατεπείγουσα η αύξηση των διδάκτρων, η οποία έπρεπε να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, διότι ο Οργανισμός θα είχε πλέον ουσιαστικό πρόβλημα».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Δεμερτζής σημείωσε επίσης ότι «δεν προβλεπόταν η απόφαση αυτή να πάει άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί έτσι και προβλεπόταν θα πήγαινε 100%. Θα μπορούσαμε να ξαναπάρουμε την ίδια απόφαση μέσα στον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Δεμερτζής τονίζει επίσης ότι, «η προσφυγή του κ. Κυριαζίδη που είναι μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΦΤΜΜ, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη… η οποία εξέτασε τη νομιμότητα ως  προς τον χρόνο και όχι ως προς την ουσία της απόφασης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν είναι εδώ για να ελέγχει αν θα κάνει αυξήσει το Ωδείο. Δεν είναι καν δικό της θέμα».

Ο πρόεδρος του ΠΟΦΤΜΜ, σημειώνει επίσης χαρακτηριστικά: «Είμαι εξοργισμένος μ’ αυτή την στάση, που παραπλανούν τους γονείς, άδικα, ενώ έχουν την ενημέρωση. Δημιουργούν ένα θέμα στη Δράμα, μια μικρή πόλη, με ένα Ωδείο που έχει 700 μαθητές και βρίσκουν τέτοιες προφάσεις και ερμηνεύουν κατά το δοκούν την απόφαση της Αποκεντρωμένης  που σε ένα σημείο μπορεί να μην είναι 100% διευκρινιστική για τον απλό κοινό νου ενός ανθρώπου που δεν έχει νομικές γνώσεις, αλλά ένας νομικός έτσι και τη διαβάσει θα καταλάβει ότι ναι, ως προς το χρόνο της υποβολής της από τη λήψη της απόφασης δεν θεωρείται νόμιμη λόγω του εκλογικού διαστήματος – μιλάμε για το χρόνο – ως προς την ουσία η Αποκεντρωμένη δεν έχει να μας πει κάτι. Έχει να μας πει μόνο για το χρόνο». Όπως εξηγεί, από την στιγμή που έχει παρέλθει ο χρόνος για προσφυγή, ούτε η Αποκεντρωμένη μπορεί πλέον να ακυρώσει την απόφαση.

Ο κ. Δεμερτζής καταφέρετε επίσης κατά της παράταξης της «Πόλης+Ζωής», χαρακτηρίζοντας ως «ανεύθυνη ανάρτηση του κ. Χαρακίδη και με τον κ. Μλεκάνη πρωτοστάτη … που μας ανακοίνωσαν ότι η απόφαση είναι άκυρη, δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση».

Στα λεγόμενά του, είπε επίσης ότι η δημοτική αρχή Μαμσάκου (σ.σ. εννοεί από την προηγούμενη θητεία το 2014) ανέλαβε ένα Ωδείο «με 200 περίπου μαθητές και τους έχουμε φτάσει στους 700. Έχουμε αναλάβει χρέη της παράταξης του κ. Χαρακίδη που δεν τα πλήρωσαν, σε καθηγητές. Άκυρες αποφάσεις πάνω από 180.000 ευρώ που είναι τα δίδακτρα των ωρομισθίων καθηγητών για εκείνη την περίοδο και καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε. Απλήρωτοι προμηθευτές. Αποφάσεις άκυρες που δεν τις ανήρτησαν καν στη Διαύγεια. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», κατέληξε.

 

Μια διφορούμενη απάντηση

Απαντώντας σε ερώτηση του «Π.Τ.», ότι σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν υπήρχε ζήτημα κατεπείγουσας απόφασης και ότι δεν αφορούσε ζήτημα κατεπείγουσας ανάγκης, ο κ. Δεμερτζής τονίζει ότι «η Αποκεντρωμένη κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο. Δεν μπορεί να παραβλέπει το νόμο. Ο νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος χωρίς διευκρινήσεις. Οπότε παίρνουν κατ’ απόλυτο τρόπο το νόμο και κατ’ απόλυτο τον εννοούν. Για το Ωδείο, ήταν κατεπείγουσα. Δεν είναι όμως για τον τρόπο που είναι νομοθετημένο, για την Αποκεντρωμένη. Ξέρετε όμως τι μου είπε η Αποκεντρωμένη; Έτσι και γράφαμε στην απόφαση ότι θα ίσχυε η απόφαση από την επ’ αύριο, δεν θα είχαμε κανένα θέμα νομιμότητας».

Ο κ. Δεμερτζής διευκρινίζει ότι, «όταν γράφετε ότι οι αυξήσεις είναι μη νόμιμες, αυτό ήταν για την περίπτωση ως προς τον χρόνο και τίποτα άλλο. Δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση των διδάκτρων. Η Αποκεντρωμένη την απόφαση δεν την ακύρωσε. Γιατί δεν είχε κανένα δικαίωμα να την ακυρώσει. Γιατί πιθανόν θα την ακύρωνε, αν στο δεκαπενθήμερο που προβλέπεται από τότε που αναρτήθηκε, προέβαινε κάποιος σε πράξεις προσφυγής. Δεν προέβη, και πέρασαν και δύο μήνες».

 

Χωρίς προσφυγή οι γονείς!

Στην ερώτηση του «Π.Τ.» αν οι γονείς, από εδώ και πέρα, μετά από την απόφαση της Αποκεντρωμένης, έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν προσφυγή και να ζητήσουν πίσω τα χρήματα των αυξήσεων ο κ. Δεμερτζής τονίζει: «Όχι, δεν έχουν καμία. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί. Το πώς θα ενεργήσει ο καθένας και τι συμβουλές θα έχει από το νομικό του, δεν μπορώ να το προβλέπω εγώ. Εγώ σας λέει ότι η απόφαση δεν είναι άκυρη. Μπορεί να μην λήφθηκε το χρονικό διάστημα που έπρεπε, αλλά δεν την ακυρώνει».