Home > Νέα > Αποκατάσταση βλαβών στο δρόμο πρόσβασης προς το Πανόραμα στο σημείο της γέφυρας Με 60.500 ευρώ από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Δράμας

Αποκατάσταση βλαβών στο δρόμο πρόσβασης προς το Πανόραμα στο σημείο της γέφυρας Με 60.500 ευρώ από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Δράμας

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

Αποκατάσταση βλαβών στο δρόμο

πρόσβασης προς το Πανόραμα

στο σημείο της γέφυρας

Με 60.500 ευρώ από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Δράμας

 

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ κατεπείγουσα συνεδρίαση, η Δημοτική Επιτροπή Δράμας, αποφάσισε την έγκριση κονδυλίου ύψους 60.500 ευρώ, για την αποκατάσταση των βλαβών που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο πρόσβασης προς το Πανόραμα στην περιοχή της σωληνωτής γέφυρας του χειμάρρου Καλλιφύτου.

Κατά το χρονικό διάστημα 22 Ιανουαρίου, 1, 5 και 15 Φεβρουαρίου, είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα η πλημμυρική παροχή του ρέματος Καλλιφύτου να υπερβεί τις παραμέτρους λειτουργίας του τεχνικού έργου που βρίσκεται στην κοίτη, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφικές βλάβες και στις εκατέρωθεν προσβάσεις του.

«Συγκεκριμένα, λόγω της μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών (άμμος, χάλικες, δέντρα, κλαδιά, φύλλα, απορρίμματα κλπ) οι αγωγοί του τεχνικού έργου έφραξαν, ενώ τα κιγκλιδώματα του τεχνικού έργου λειτούργησαν ως σχάρα κατακρατώντας επιπλέοντα φερτά (δέντρα, κλαδιά και φύλλα). Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν οι προσβάσεις εκατέρωθεν του τεχνικού, με πλήρη διάβρωση της οδοστρωσίας και της ασφαλτικής στρώσης. Οι βλάβες που προέκυψαν χρειάζονται άμεση αποκατάσταση λόγω του ότι το τεχνικό βρίσκεται σε οδό που εξυπηρετεί καθημερινά την μετακίνηση σημαντικού πληθυσμού του Δήμου».