Home > νέα > Απολογισμός δημοτικής αρχής Μαμσάκου «Για τη δημοτική μας αρχή προέχει η κοινωνική πολιτική με οποιοδήποτε κόστος»

Απολογισμός δημοτικής αρχής Μαμσάκου «Για τη δημοτική μας αρχή προέχει η κοινωνική πολιτική με οποιοδήποτε κόστος»

Απολογισμός δημοτικής αρχής Μαμσάκου

«Για τη δημοτική μας αρχή

προέχει η κοινωνική πολιτική

με οποιοδήποτε κόστος»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Δευτέρας 30 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από δύο προσκλήσεις, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Μαμσάκου.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο προσκλήσεις, παρ’ όλα αυτά όμως, επειδή δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία λόγω απουσίας των αντιπολιτεύσεων, τελικά έγινε την τρίτη φορά όπως η νομοθεσία ορίζει.

Βέβαια, για άλλη μια φορά, παρόντες ήταν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και κυρίως δεν παρακολούθησαν τη συνεδρίαση συνδημότες μας.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμπατζάκης, ο οποίος σημείωσε ότι, «για μια ακόμα δύσκολη χρονιά, η δημοτική αρχή προχωρά σε ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της. Μια Δημοτική Αρχή που μετά την περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πανδημία και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που δημιούργησε, ενώ σήμερα έχουμε σε εξέλιξη έναν πόλεμο στη γειτονιά μας, που δυστυχώς επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός, η Δημοτική Αρχή είναι μέρος της κοινωνίας μας, της πόλης μας, και για αυτό καθημερινά υπερβάλλει εαυτό και θεωρώ ότι παραμένει ενωμένη για τη Δράμα με μοναδικό σκοπό να μπορέσουμε όλοι μαζί να ανακάμψουμε από τη δοκιμασία αυτή».

Μαμσάκος: Προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνίας

Τον απολογισμό της δημοτικής αρχής έκανε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από τη αρχή η δημοτική αρχή είχε θέσει υψηλούς στόχους και προσδοκίες και όπως είπε, «προτεραιότητά μας είναι οι ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων μας. Σχεδιάσαμε κάθε έργο με σοβαρότητα και ρεαλισμό. Αξιοποιήσαμε σημαντικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάναμε την κρίση ευκαιρία και δεν αφήσαμε να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς δημιουργία για αυτόν τον τόπο.

Με τους συνεργάτες μου υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας, πάρα τις αντιξοότητες της πανδημίας και βρισκόμαστε κοντά και δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δημιουργούμε νέες δομές, βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη τόσο στην πόλη μας όσο και στις κοινότητές μας. Μεταβήκαμε στη ψηφιακή εποχή άμεσα, καθώς επίσης υποβάλλαμε μελέτες και εγκρίθηκαν και έχουμε ακόμη πολλά να ανακοινώσουμε στο εγγύς μέλλον».

Ο κ. Μαμσάκος, μίλησε για «μεγάλα έργα υποδομών, με καθημερινές αστικές παρεμβάσεις, με έργα και προγράμματα πολιτισμού, με πολιτικές ευαισθησίας και κοινωνικής συμμετοχής, βαδίζουμε και προχωράμε. Προγραμματίζονται επίσης παρεμβάσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και πραγματική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος».

Όπως είπε σε άλλο σημείο, «για τη δημοτική μας αρχή προέχει η κοινωνική πολιτική με οποιοδήποτε κόστος. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, δώσαμε προτεραιότητα στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, γιατί οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες στον συνδημότη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Επιβάλλεται να δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο».

Καταλήγοντας ο κ. Μαμσάκος, σημείωσε: «Δώσαμε έμφαση σε δράσεις και πολιτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, την καθαριότητα, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τη ψηφιακή διακυβέρνηση και όλα αυτά που διαμορφώνουν έναν έξυπνο Δήμο, τα μεγάλα έργα υποδομής και την προώθηση εμβληματικών έργων. Με αυτό το σκεπτικό συνεχίζουμε. Δεν λέμε μεγάλα λόγια, δεν δίνουμε εύκολες υποσχέσεις. Με σοβαρότητα, σεμνότητα και συνέπεια συνεχίζουμε».

Στη συνέχεια, τον απολογισμό για το δικό τους έργο ξεχωριστά, έκαναν με τη σειρά τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας.