Home > Νέα > Απορρίφθηκε αίτημα του Σωματείου Επιτροπής Ελληνισμού για μαρμάρινη πλάκα αγωνιστών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών- Μείωση ή απαλλαγή τελών ζήτησε η Οικολογική Κίνηση

Απορρίφθηκε αίτημα του Σωματείου Επιτροπής Ελληνισμού για μαρμάρινη πλάκα αγωνιστών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών- Μείωση ή απαλλαγή τελών ζήτησε η Οικολογική Κίνηση

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Απορρίφθηκε αίτημα του Σωματείου

Επιτροπής Ελληνισμού για μαρμάρινη πλάκα

αγωνιστών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μείωση ή απαλλαγή τελών ζήτησε η Οικολογική Κίνηση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΡΙΣΜΕΝΑ έκτακτα ενδιαφέροντα θέματα είχε να αναδείξει η υβριδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας (τόσο δια ζώσης όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης), το βράδυ της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου.

Ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα που αναπτύχθηκαν πριν από την ημερήσια διάταξη, ήταν το αίτημα της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, ώστε είτε να έχει μείωση ή απαλλαγή, από τα δημοτικά τέλη και τον ΤΑΠ.

Μια αρχική συζήτηση που έγινε, έδειξε την σύμφωνη γνώμη τόσο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όσο και της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα, από την παράταξη «πόλη+ζωή», προτάθηκε να υπάρξει μια συνολική προσθετική πρόταση, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα αυτό για όλα τα διατηρητέα κτίρια της περιοχής του Δήμου Δράμας και να γίνει αυτό σε μια γενική κατεύθυνση, με σκοπό να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Δια στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Εφραιμίδη, η δημοτική αρχή φάνηκε θετικά διακείμενη να εξετάσει το ζήτημα και να το φέρει προς συζήτηση, όταν συζητηθεί το θέμα των δημοτικών τελών όπως γίνεται κάθε χρόνο, πριν από τη λήξη του έτους.

 

Απορρίφθηκε πρόταση για πλάκα αγωνιστών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ένα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η πρόταση του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Επιτροπής Ελληνισμού.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Επιτροπή Ελληνισμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ζητείται η τοποθέτηση μιας μαρμάρινης πλάκας σε κεντρικό σημείο της πόλης της Δράμας, με την επιγραφή «αντίσταση και αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών». Σύμφωνα με το αίτημα της Επιτροπής Ελληνισμού, η πλάκα θα έχει ύψος 1,80 μέτρα, 70 εκατοστά πλάτος και 20 εκατοστά πάχος. Η κατασκευή και η τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας, δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο Δράμας.

Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και δημοτικός σύμβουλος κ. Δερμετζής, πρότεινε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, να εξετάσει το ζήτημα και να πάρει μια σχετική απόφαση. Όπως είπε ο κ. Δερμετζής, «το θέμα πρέπει να το δούμε με κάποια προσοχή. Έγινε ένας αγώνας από πολλούς Έλληνες το 2018 σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία, ο οποίος δεν ευδοκίμησε λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων. Πρόταση μας είναι να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να το εξετάσουμε αναλόγως, και να μην συζητηθεί πρόχειρα αυτή την στιγμή».

Από την πλευρά της η παράταξη «πόλη+ζωή» δια στόματος κ. Μλεκάνη, είπε ότι «είναι ένα ζήτημα υψηλής πολιτικής και ήταν λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις την περίοδο που το θέμα ήταν σε συζήτηση. Θεωρώ ότι πλέον είναι σαν να θέλουμε να κάνουμε αντίσταση». Σημείωσε επίσης ότι «ακόμα και αν συσταθεί διαπαραταξιακή, εμείς δεν θα συμμετέχουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κ. Τσιαμπούσης της παράταξης «Project Δράμα 2020», ο οποίος είπε: «Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που δεν προσδίδει σ’ αυτούς που κάνουν τους αγώνες. Όταν κάνεις έναν αγώνα δεν χρειάζεται και μια πλάκα που να λέει ότι έκανες ένα αγώνα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα να συζητήσουμε».

Το ίδιο αρνητικά τάχθηκαν και άλλοι, οπότε το θέμα απορρίφθηκε για οποιαδήποτε συζήτηση.