Home > Πρώτο Θέμα > Αρχίζει τις επόμενες ημέρες ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο της Δράμας

Αρχίζει τις επόμενες ημέρες ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο της Δράμας

Αρχίζει τις επόμενες ημέρες

ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

στο Δήμο της Δράμας

► Ψήφισμα πολιτών τα χρήματα της φετινής διαδικασίας να δοθούν στο Νοσοκομείο

► Η τοποθέτηση του δημάρχου στο ψήφισμα: «ο Δήμος έχει βοηθήσει το νοσοκομείο. Θλίβομαι και αγανακτώ»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ημέρες, αρχίζει από το Δήμο Δράμας ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης της Δράμας και των Κοινοτήτων του Δήμου. Όπως είναι ήδη γνωστό, ούτως ή άλλως η φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης έχει ήδη ακυρωθεί επί της ουσίας, καθώς δεν θα στηθεί όλο εκείνο το μεγάλο χωριό, με τα σπιτάκια στην πλατεία Ελευθερίας και στο δημοτικό κήπο.

Η γνωστή μας Ονειρούπολη, με τα σπιτάκια, με τις διάφορες δραστηριότητες, με τα παιχνίδια, τις εκδηλώσεις και την επίσκεψη των χιλιάδων κόσμου, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. Και ο λόγος βέβαια είναι η εξάπλωση της πανδημίας στη Δράμα και σε όλη τη χώρα.

dentro 03

Η κοπή και μεταφορά των δέντρων. Ευχαριστούμε

για τις φωτογραφίες την κα. Τόλιου.

Παρ’ όλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία, να υπάρξει μια μικρή γιορταστική διάθεση, τόσο στην πόλη της Δράμας, όσο και στις Κοινότητες του Δήμου, με στολισμό δέντρων και φωτισμό. Ανάμεσα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πάντα κατά πλειοψηφία), υπήρξε και η απόφαση τοποθέτηση δύο ανενεργών οικίσκων στην πλατεία Ελευθερίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως ντεκόρ, καθώς και φωτισμός στο κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης. Επίσης, η τοποθέτηση μιας γιγαντοοθόνης, από την οποία θα μεταδίδονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εικόνες από παλαιότερες εκδηλώσεις.

Ανάμεσα στο συνολικό ποσό των 174.000 ευρώ, συγκαταλέγεται επίσης και η ανάθεση έργου για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, η οποία θα μπορεί να έχει διαδραστικές δράσεις για τις επόμενες διοργανώσεις.

tolioy

Ο τελικός φωτισμός

Αυτές τις ημέρες, ήδη ο Δήμος Δράμας ετοιμάζεται για τον στολισμό της πόλης της Δράμας, με τον απαραίτητο χριστουγεννιάτικο φωτισμό, ενώ όπως τόνισε μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο», η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κα. Αναστασία Τόλιου, «τελικά δεν θα τοποθετηθούν τα σπίτια στην πλατεία, γιατί απεργεί ο Σύλλογος των Αρχιτεκτόνων και δεν μπορούν να συνεδριάσουν. Για να τοποθετηθούν τα σπιτάκια αυτά, ήταν απαραίτητη η απόφαση των αρχιτεκτόνων».

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε η κα. Τόλιου, «ο Δήμος θα προχωρήσει στον στολισμό της πόλης, με φωτάκια αλλά και με δέντρα στο χώρο της πλατείας και στο κέντρο της πόλης. Ουσιαστικά, θα υπάρξει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, με το μεγάλο δέντρο στην πλατεία, τη γιγαντοοθόνη και κάποια σημεία ενδιαφέροντος στην αγορά της πόλης».

Η ίδια, σημείωσε ακόμα ότι ήδη ο Δήμος Δράμας «έχει ξεκινήσει μια κίνηση αγάπης μέσω της οποίας συγκεντρώνει παιχνίδια για τα παιδιά στη Σάμο που επλήγη από το σεισμό, ενώ μέσα από το διαδικτυακό προφίλ της Ονειρούπολης στο Facebook θα μεταδίδονται αφηγήσεις παραμυθιών από την Όλγα Βλαχοπούλου, από τον Βασίλη Τερζόπουλο από τη Μελίνα Μποτέλη και άλλους Δραμινούς καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα τρέχει ο διαγωνισμός αφίσας και παραμυθιού».

Η κα. Τόλιου, σημείωσε επίσης ότι την Τετάρτη, ο Δήμος, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Δράμας και τους υλοτόμους του Σιδηρονέρου, έκοψαν έλατα για τις Κοινότητες, τα δημόσια κτίρια και για την πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου και η παραπάνω φωτογραφία, την οποία μας παραχώρησε ευγενώς η κα. Τόλιου. Όπως είπε μάλιστα, «είχαμε ετοιμάσει μια δράση, ώστε κάποια από τα δέντρα που θα τοποθετηθούν στην πλατεία, να ονοματιστούν, να υιοθετηθούν και να στολιστούν από τα σχολεία, όμως αυτό δεν θα γίνει, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας και θα στολιστούν από το Δήμο».

ONEIROYPOLH DRAMAS

Ψήφισμα από πολίτες κατά Ονειρούπολης

Στο μεταξύ, ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από αρκετούς συμπολίτες μας, σχετικά με το ζήτημα ώστε να μην γίνει καμιά χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, και το ποσό των 174.000 που έχει ψηφιστεί για να διατεθεί για το φετινό στολισμό της πόλης και άλλα θέματα γύρω από αυτό, να δοθούν στο Νοσοκομείο Δράμας.

Ήδη, κυκλοφόρησε ένα σχετικό ψήφισμα στο διαδίκτυο, για το οποίο ρωτήθηκε η κα. Τόλιου, η οποία επισημαίνει αρχικά ότι ήδη ο δήμαρχος Δράμας έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού και ότι «κατανοούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, όλοι τη βιώνουμε, συμμετέχουμε σ’ αυτό, αλλά από την άλλη, είναι μέρες γιορτινές, είναι μέρες που θέλουμε λίγο τα λαμπιόνια μας και να πω ότι, όλα χρειάζονται, όλα είναι χρήσιμα και χωρίς υπερβολές».

Στο ψήφισμα το οποίο ανέβασαν στο διαδίκτυο συμπολίτες μας, αναφέρεται ότι «η πόλη μας δοκιμάζεται από τον Covid. Δεκάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους,140 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης, το οποίο ήδη θρηνεί 2 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του. Με πάνω από 80 γιατρούς και νοσηλευτές να νοσούν, οι αντοχές του προσωπικού τελειώνουν, όπως έχουν τελειώσει και οι κλίνες ΜΕΘ. Σε αυτή τη συγκυρία όπου το νοσοκομείο για να αντέξει δέχεται και δωρεές από ιδιώτες, ο Δήμος Δράμας αποφάσισε να δαπανήσει 174.000€ για τη διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης. Θεωρούμε παράλογο την ώρα που οι ανάγκες του νοσοκομείου μας είναι τόσο επείγουσες, να ξοδεύεται ένα τέτοιο ποσό ακόμη και για τη διοργάνωση του γνωστού θεσμού. Ζητάμε να διατεθούν τα χρήματα για την υποστήριξη του νοσοκομείου της Δράμας και του προσωπικού του στον άνισο αγώνα που δίνει».

Mamsakos

Η θέση του δημάρχου Δράμας

Θέση στο ψήφισμα αυτό πήρε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ο οποίος αρχικά τονίζει ότι «στα έξι χρόνια που είμαι δήμαρχος έχω ακούσει πολλά ψεύδη και πολλή προπαγάνδα. Από θέση αρχής ουδέποτε μπαίνω στην διαδικασία να απαντώ, δεν μου αρέσει να αναπαράγω ανούσιες εντάσεις.  Σήμερα, όμως, που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν μίζερη πολιτική προπαγάνδα επενδύοντας στο πόνο, στην τρομολαγνεία και στον πανικό, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω».

Όπως τονίζει ο κ. Μαμσάκος, «απαντώ γιατί αυτή η αντιπολιτευτική λογική στοχοποιεί τους δοκιμαζόμενους Δραμινούς, την ελπίδα τους, την ψυχολογία τους.

Ο Δήμος Δράμας ανταποκρινόμενος στα αιτήματα του νοσοκομείου Δράμας συνέδραμε αποφασιστικά και δίχως καθυστέρηση στην πλήρη τους ικανοποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον το Νοσοκομείο Δράμας διαθέτει για πρώτη φορά πλήρες σύστημα pcr μοριακού ελέγχου κατά του covid-19.

Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι ο Δήμος δεν έχει βοηθήσει το νοσοκομείο. Θλίβομαι και αγανακτώ. Το πράξαμε και φυσικά θα το ξαναπράξουμε. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και σύντομα για ακόμη μια φορά θα αποδείξει ο Δήμος μας ότι σοβαρά και υπεύθυνα βοηθά.

Λένε ότι φέτος θα ξοδευτούν 175.000€ στην Ονειρούπολη. Ψεύδος. Άλλο ο προϋπολογισμός και άλλο ο απολογισμός.  Αρνούμαι να μπω στην λογική μαύρο σε όλα. Αρνούμαι να ενδώσω στην τρομολαγνεία. Αρνούμαι να κάνω πολιτική πάνω σε ασθενείς και πενθούντες. Σέβομαι τους αγώνες όλων και κυρίως των σύγχρονων ηρώων μας, ιατρών και νοσηλευτών».

Παρακάτω τονίζει ο ίδιος, ότι αρνείται να βυθίσει τη Δράμα «πιο βαθιά στο σκοτάδι» και σημειώνει: «Σε αυτήν την πραγματικά μαύρη περίοδο έχουμε ανάγκη από λίγο χαρά από λίγη ελπίδα. Δεν αντέχουν οι ψυχές μας άλλο μαυρίλα. Φτάνει πια!  Και το Νοσοκομείο θα βοηθήσουμε και θα δώσουμε λίγη χαρά που τόσο έχουμε ανάγκη να νιώσουμε όλοι μας.

Τα Χριστούγεννα κύριοι δεν καταργούνται. Θα τα ζήσουμε υπεύθυνα, χωρίς συναθροίσεις, χωρίς δια ζώσης εκδηλώσεις με γεμάτη όμως την καρδιά μας από Αγάπη και Ελπίδα.

Η Δράμα δεν θα βυθιστεί στο Μαύρο και στον Πανικό. Η πόλη μας δοκιμάζεται, αντιστέκεται και θα βγει Νικήτρια!»